פה אני יפרסם מספר מתכוני גלידות שונים כולם מאתר ROL
גלידת גזר
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת סבסטיאן קסנמן
כשר:
כן
זמן הכנה:
12 שעות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
3
מרכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
3 גזרים בינוניים
6 חלמונים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב עם הגזרים החתוכים דק דק. מניחים לתערובת להצטנן מעט.
מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את יתרת החלב. מניחים את התערובת מעל ביין מארי וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא ייסגר.
מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקפיא.
יש לערבב את התערובת מדי פעם ולהחזיר למקפיא.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
גלידת לבנדר
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף פנינה מס, מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
2.4 ליטר שמנת מתוקה
1.2 ליטר חלב
4 מקלות וניל (פתוחים ומגורדים)
15 פרחי לבנדר מיובשים
10 חלמונים
½ ק"ג דבש
אופן ההכנה:
מחממים על האש בסיר עד לפני רתיחה (לא להרתיח) את השמנת החלב מקלות הוניל והלבנדר
מקציפים היטב במערבל את החלמונים והדבש
מוסיפים את החלמונים המוקצפים לאט לתוך הסיר, מערבבים ומחזירים לאש לחימום- לא להגיע לרתיחה!
מסננים ומקררים במקרר
מכניסים למכונת גלידה להכנה
הערות והמלצות:
לקישוט ניתן להוסיף פרחי לבנדר טריים
--------------------------------------------------------------------------------------------------
גלידת אפרסק ופרנו
סוג המתכון:
קינוחים, שונות
בעל המתכון:
מסעדת Ducks
כשר:
לא (אולי כן בדקו תחומרים)
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
4-5 אפרסקים
120 גרם סוכר
300 מ"ל מים
2 כפות פרנו
300 גרם יוגורט ללא סוכר
150 גרם שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
לשים את האפרסקים במים חמים ל- 15 שניות, לקלף אותם, לחתוך לרבעים ולהוריד הגרעין.
בסיר נירוסטה על אש בינונית להמיס הסוכר במים, להגביר את האש לאחר שנמס למשך 5 דקות.
לכתוש האפרסקים עד שתתקבל עיסה קרמית, להוסיף הפרנו, היוגורט והסירופ.
להקציף השמנת ולקפל בתוכה בעדינות את עיסת האפרסקים.
להכניס למכונת גלידה למשך 30 דקות, או עד שהגלידה מתקשה.
בתיאבון !
זהו תהנוווו ותנו תגובות





ציטוט ההודעה


