1. חזרת של אלינקה
הביא/ה לפורום – אלינקה
מקור המתכון –
חזרת עושים עם חומץ, במיוחד אצל החרדים ממוצא פולני רוסי והונגרי.
ואם כבר חזרת אז לי יש פטנט איך לא לבכות תוך כדי ההכנה.
והרי המתכון
שורש או שניים של חזרת (מרור)זה בערך 1/2 קילו אחרי קילוף.
בערך אותו משקל סלק
1 כוס חומץ על 2 כוסות מים. (מים שהורתחו וקוררו)
3 כפיות שטוחות מלח
3 כפות גדושות סוכר - המלח והסוכר לפי הטעם - מה לעשות זה "כמה שלוקח"
את הסלק והחזרת קולפים וחותכים לחתיכות שנכנסות לפתח של מטחנת בשר. (לא מבשלים את הסלק)
על פתח היציאה שמים שקית ניילון ומהדקים בעזרת גומיה.
אחרי הטחינה עושים תערובת של המים החומץ המלח והסוכר ומעבירים את רסק החזרת לבלנדר עם חלק מהנוזלים. ככה עושים עד שנגומרים עם כל הכמות. טועמים טיפטיפונת מתקנים טיבול שמים בצנצנוצ מורתחות מחלקים למשפחה וחברים ונהנים.


2. חזרת של דבש
הביא/ה לפורום – דבש
מקור המתכון – אמא של דבש
אמא שלי שנים עשתה לבד חזרת, עד שהתעייפה..
היא גידלה פעם שיחי חזרת בגינה,משתמשים בשורש המעובה שלהם.
שוטפים את השורש וטוחנים במטחנת בשר
מוסיפים לזה סלק מבושל ומרוסק גם הוא במטחנת בשר
מוסיפים מלח וזהו(היחס הוא בערך 1:1 של חזרת וסלק מבושל)
היו המון דמעות בתהליך ,אולי בגלל זה היא התעייפה כיום אנחנו קונים מוכן, התקלקלנו


3. חזרת [כריין] המטבח היהודי
הביא/ה לפורום - פלפלית
מקור המתכון – שמואליק כהן, המטבח היהודי
חזרת אמיתית מעלה דמעות בעיניים ומשמשת כתוספת חריפה - מתקתקה למאכלי בשר ודגים. מכינים אותה בשתי צורות: חזרת לבנה,שאינה אלא שורש חזרת מגורר,וחזרת אדומה,שמכינים עם סלק לתוספת צבע אדום ולמיתון החריפות.
150 גרם שורש חזרת
500 גרם סלק מבושל
1 כפית מלח
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס סוכר.
1. במעבד מזון מגררים את שורש החזרת,בדיסקית הגירור הדקה.
2. טוחנים את הסלק המבושל במטחנת בשר.
3. שמים בכלי את החזרת והסלק,מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לצנצנת סגורה היטב,ושומרים במקרר.


4. קצת "פילוסופיה" על חזרת (וגם עצה למניעת דמעות)
הביא לפורום – שמני
מקור המידע - : "הגדה של פסח" הרב עדין שטיינזלץ
המשנה במסכת פסחים מונה מינים אחדים של צמחים הראויים לשמש כמרור לצאת בו ידי חובה בפסח. מצוה מן המובחר להשתמש לצורך המרור בחזרת. בניגוד למה שמקובל חזרת היא אינה אותו שורש לבנבן וחריף, המוכר לכולנו כחזרת. החזרת היא למעשה חסה מסוג "חסה רומאית" או מה שקרוי "חסה ערבית". אף על פי שלחסה אין טעם מר, זה בעצם המרור האמיתי. השורש הלבן והחריף שמוכר לנו ב*טעות* כחזרת, הפך לקובל למצוות אכילת מרור במזרח אירופה-כי לא ניתן היה להשיג עלי חסה בפולין ורוסיה בעונה זו של השנה!
לצמח שלו שורש לבן וחריף אין בעצם שם עברי! השם הבוטני הוא
Armoracia cochlearia ובטעות אנו קוראים לו חזרת!
ביידיש, הצמח/שורש נקרא "חריין".
הדקדקנים (בהלכה) משתמשים בחסה לקיום מצוות אכילת מרור ואילו בשורש החריין משתמשים לאכילת המרור ב"כורך" כאשר כורכים ואוכלים מצה ומרור יחד.
גם בסידור הקערה של ליל הסדר יש מקום מיוחד למרור ומקום אחר לחזרת.
כדי לא לדמוע בזמן גירור החריין, אני משתמש במשקפי/מסכת צלילה
זה נראה מגוחך, וכל המשפחה מתקבצת מסביבי "לחגוג" את המראה, אבל זה *מאד* יעיל!


5. חזרת חריפה אדומה
הביאה לפורום - yudith20
מקור המתכון - חוברת מתכונים לפסח, כתבה וערכה דבורה הד.
לא מכירה את המתכון כיוון שאצלנו קונים חזרת, אבל הוא מועתק מתוך החוברת הנ"ל
100 גר' שורשי חזרת טריים
400 גר' סלקים טריים
1 לימון גדול או 2 כפות חומץ הדרים, לפי העדפה אישית
1-2 כפות סוכר
3-4 כוסות מים
הכנה - לקלף את שורשי החזרת, לשטוף ולחתוך לחתיכות. להניח על צלחת
.
לקלף הסלקים, לחתוך לחצאים ולהניח בסיר עם מים. לכסות
ולבשל כ 20 דקות עד שהסלקים יתרככו. לצנן.
לטחון במטחנה את שורשי החזרת יחד עם הסלקים, או לגרד במגרדת בינונית.
להוסיף סוכר ולימון, או חומץ הדרים. לערבב. לאחסן במיכל
זכוכית ולסגור היטב.


6. חזרת לבנה - ממרח/מטבל פשוט וטעים
הביא לפורום – שמני
מקור המתכון -
.
1 מידה מיונז משובח (מומלץ תוצרת בית)
1/2 מידה שורש חריין מגורר
כף מיץ לימון טרי
קמצוץ סוכר (לא חייבים)
מערבבים הכל יחד.
מתקנים טעמים-הוספה של לימון, עוד חריין לחריפות אם אוהבים.
מאשפזים במקרר ליממה לסיגת הטעמים. מגישים מעט עם צלי בשר, קציצות, דגים ועוד
הערה: משדרג פלאים את הטעם של עוף "מכובס" מהמרק


7. חזרת מחוזרת ע"י כולם
הביאה לפורום - רותי ג
חזרת עולמית. והסוד שלה: איכות הסלק.
3 סלקים מוכנים ומבושלים מתוצרת צרפת או בלגיה.לבדוק: כתוב עליהם!
הסלקים האלה נמצאים באגף הירקות של הסופר באריזת פלסטיק הרמטית עם תאריך תפוגה. הטעם שלהם, מה לעשות, לא דומה אפילו לאלה שלנו. הם עסיסיים, מתוקים ורכים במידה הנכונה. מרגישים שקיבלו מים ומזון בלי סוף במשך כל השנה .
200 גרם שורשי חזרת מוצקה.
מיץ לימון או חומץ.
מלח. סוכר.
לקלף חזרת , לחתוך לקוביות ולהשרות 24 שעות במים.
למחרת: לרסק חזרת במג'ימיקס. זהירות! לפתוח את המכסה אחרי הריסוק רק באוויר הפתוח ולהרחיק מן הפרצוף! להעביר לכלי. לקלף סלקים ולטחון גם אותם. לא יותר מדי כדי שלא ייעשה מימי.
לערבב סלק וחזרת. להוסיף תבלינים. לאפסן בכלים סגורים. נשמר שבועות במקרר. אני מחלקת לכל המשפחה.

קרידיט ענק למתכונים . נט