קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכון] דיסקיות תמרים ושומשום
    על ידי Nokout בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 12-10-2010, 18:35
  2. [מתכון] כדורי תמרים ממולאים
    על ידי inbar5320078 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 27-03-2008, 18:35
  3. [מתכון]עוגיות תמרים ושומשום
    על ידי Mr.Kroter בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 27-03-2008, 15:29
  4. [מתכון]קנוח תמרים ובננות בקצפת
    על ידי Mr.Kroter בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 26-02-2008, 18:40
  5. [מתכון] מאפינס תמרים
    על ידי SpiderPig בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 21-11-2007, 11:32
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

[מתכון]דיסקיות תמרים ושומשום

  1. #1
    משתמש כבוד
    F.C Maccabi Haifa
    האוואטר של .Eliran.
    תאריך הצטרפות
    01/2008
    הודעות
    20,879
    לייקים
    10
    נקודות
    16

    ברירת מחדל [מתכון]דיסקיות תמרים ושומשום

    דיסקיות תמרים ושומשום

    המצרכים

    50 גרם סוכר חום כהה
    50 גרם דבש או סילאן
    125 גרם חמאה מרוככת
    1 חלמון ביצה
    175 גרם קמח רגיל
    (אני הכנתי עם קמח כוסמין לבן)
    חצי כפית סודה לשתיה
    חצי כפית אבקת אפיה
    2 כפיות זנגוויל טחון
    2 כפיות של תערובת תבלינים: קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט - לפי היחס שאתם אוהבים
    175 גרם תמרים קצוצים
    100 גרם שומשום

    אופן ההכנה

    בקערה שמים את הסוכר והדבש או הסילאן
    מוסיפים את החמאה ומקציפים קצת ביחד
    מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף
    מוסיפים את הקמח, הסודה לשתיה ואבקת האפיה
    מוסיפים את התבלינים ואחר כך את התמרים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
    מכניסים את הקערה המכוסה למקרר למשך 30 דקות עד שהעיסה תתייצב.

    מחממים תנור ל - 180 מעלות
    מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה
    שופכים את השומשום לצלחת שטוחה גדולה

    יוצרים מהעיסה כדורים קצת יותר קטנים מאגוז מלך
    מחזיקים כל כדור ביד ומשטחים אותו על צלחת השומשום, כדי שיקבל צורת דיסקית שטוחה שצד אחד שלה מצופה שומשומים (קוטר של בערך 4-5 ס"מ ועובי בערל ס"מ אחד)
    מניחים בתבנית עם הצד של השומשום למעלה
    אופים כעשרים דקות או עד שצבע זהוב-שחום מתגלה בהקף של כל עוגיה
    מניחים להתקרר בתבנית ורק אחר כך מעבירים לקופסה אטומה.

    גיוונים:
    אפשר לעשות החלפות במוצרים ולהתאים את העוגיות לטעמכם.
    להחליף בכמויות של אחד על אחד.
    ניתן להחליף את התמרים בתאנים מיובשות קצוצות או בחמוציות
    ניתן להחליף את השומשום בזרעוני פרג או בשיבולת שועל
    ניתן להחליף את הזנגוויל בקינמון
    ניתן להכין את העיסה מראש ולשמור אותה במקרר בכלי מכוסה עד שבוע ימים!
    כך אפשר לאפות כל פעם רק את הכמות הרצויה, או אם צריך להתארגן מהר לקראת אורחים לא צפויים וכו'.


    המתכון עלה לאתר בתאריך: 13.3.08
    מתכון זה שייך לאתר מתכונים.נט

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש משקיע האוואטר של CrazyKiller
    שם פרטי
    גבי
    תאריך הצטרפות
    10/2007
    הודעות
    3,267
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!"
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    אה....
    לא מתחבר לי התמרים אם השומשום
    בכל זאת תודה!
    בברכה,גבי(CrazyKiller)
    מנהל פורום הומור וצחוקים לשעבר
    It's Now Or Never, I Ain't Gonna
    Live ForEver

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:38.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,130 | הודעות: 8,151,712 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect