לבצק:
350 גרם סוכר
600 גרם חמאה חתוכה לקוביות
950 גרם קמח לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 גרם אבקת אפיה
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
למילוי:
600 מ"ל חלב
100 גרם חמאה
500 גרם סוכר
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1 כפית קינמון
1 לימון
100 גרם דבש
500 גרם פרג טחון טרי
200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים)
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1. טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפרורים דקים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
4. מכינים את המלית: מבשלים את כל החומרים, פרט לפרג, עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
5. מורידים את התערובת מן האש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידת לימון. מצננים במקרר.
6. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. יוצרים עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי.
7. מניחים באמצע כל עיגול כפית מילו.י מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים.
8. אופים בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.
9. מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר מעל אוזני ההמן



ציטוט ההודעה

