מצרכים לבצק בריוש:
250 גרם (כוס) קמח

50 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

6 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים

3 ביצים גדולות

5 גרם מלח דק

150 גרם חמאה


למילוי גבינה ודובדבנים:
200 גרם גבינת ריקוטה

200 גרם גבינה כחושה לאפיה (כנען/טוב טעם)

100 גרם סוכר

25 גרם קורנפלור

חצי ביצה (טורפים ביצה ומשתמשים בחצי)

כפית תמצית וניל איכותית

100 גרם דובדבני אמרונה (להשיג בחנויות מתמחות)


מצרכים לשטרוייזל (בצק מתוק פריך) לעיטור העוגה:

100 גרם קמח

50 גרם סוכר

50 גרם חמאה



אופן הכנה:
  • מתחילים מהכנת הבצק: חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בצד.
  • מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים.
  • מוסיפים את המלח.
  • תוך כדי ערבול מוסיפים את הביצים. תחילה ביצה אחת ומערבלים עד שהביצה נבלעת, מוסיפים את הביצה השנייה ולאחריה את השלישית.
  • מקררים את הבצק 20 דקות במקרר ומחזירים למיקסר.
  • ממשיכים בערבול הבצק ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה.
  • מוציאים את הבצק (בשלב הזה הבצק מאוד דביק), עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-4 שעות במקרר.
  • מכינים שטרוייזל: שמים בקערה את הקמח, החמאה והסוכר ובין אצבעות הידיים מפוררים הכל לפרורים דקים (כמו חול). מניחים במקרר עד להרכבת העוגות.
  • עוברים להכנת המילוי: מסננים את הדובדבנים מהסירופ (כדאי לשמור את הסירופ כרוטב לעוגה).
  • מערבבים במיקסר את כל מרכיבי המילוי ושומרים בצד.

אופן הרכבה ואפיית העוגה:
  • משמנים את תבניות האפייה במעט חמאה ומקמחים בשכבה דקה של קמח.
  • חותכים את הבצק ל-2 גושים שווים.
  • מרדדים בזריזות כל גוש בצק לאורך מידת תבנית האפייה ולרוחב 25 ס"מ.
  • ממלאים שק זילוף במילוי הגבינה וזולפים את המילוי שווה בשווה לכל אורך מרכז כל דף בצק.
  • מפזרים את הדובדבנים המסוננים על מילוי הגבינה.
  • סוגרים את צידי הבצק על המילוי ובזהירות מעבירים לתבנית האפיה.
  • מפזרים את פירורי השטרויזל מעל העוגות.
  • מתפיחים את העוגות (מכוסות במגבת לחה) כשעתיים או עד להכפלת הנפח (בשלב זה אפשר להקפיא עוגה אחת ואז כשרוצים רק מפשירים ואופים).
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, בערך 35 דקות או עד שהבצק מקבל גוון חום עמוק.
  • מצננים את העוגה לפני החלוץ מהתבנית.

קרדיט לאתר אחר