מתכון לעוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה
תבנית קפיצית 24
מצרכים לקלתית:
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
כף גדושה שוקולית
אופן הכנה:
- מערבבים היטב את החומרים ומרפדים את התחתית ומעט מגביהים לשוליים.
- מחדירים בשוליים שקף בגובה התבנית (לא חובה).
מצרכים למלית:
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם ריקוטה 5%
250 גרם גבינת שמנת
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
גרד מלימון
5 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית וניל טהור
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מניחים בתחתית כלי עם מים רותחים.
- מקציפים חלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להיווצרות קצף נוקשה.
- מכניסים לקערה נפרדת את הגבינות, החלמונים, הלימון, וניל, גרד לימון, קורנפלור ואבקת אפייה.
- מקפלים את הקצף לתערובת ומאחדים את החומרים.
- יוצקים על התחתית ומכניסים לתנור.
- אופים את העוגה כשעה-שעה ורבע, עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון משחים קלות.
- לאחר צינון העוגה מסירים את השקף.
ומכאן שתי אפשרויות לציפוי:
מערבבים 80 גרם שמנת חמוצה עם כף אבקת סוכר, מורחים על העוגה החמה ומחזירים לתנור הכבוי ל-10 דקות.
מצננים היטב את העוגה ומורחים עליה קצפת מ-1/2 כוס חלב, 125 גרם שמנת מתוקה ו-40 גרם פודינג וניל צרפתי או רגיל.