גלילת אנטריקוט בנוסח עדות השווארמה
למרות שהפרוסות, סביר להניח, יתפוררו חלקית ואולי הבשר הטחון יתפזר מעט, אין ספק שזו אחת השאוורמות הטובות, אם לא ה..
המהדרין יוסיפו פרוסות דקות של שומן כבש מעל הבשר הטחון. מגישים עם פיתות, בצל וסומק, טחינה, יוגורט וכל מה שכרוך בכך.
המרכיבים ל-8 סועדים:
2 ק"ג אנטריקוט ברמת שומן בינונית
כ-700 גרם בשר טלה טחון, לא רזה במיוחד
1/2 כפית פלפל שחור
מעט מלח
1/4 כפית בהרט לקציצות
מעט כמון
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מעט פלפל צ'ילי גרוס
מלח ים
חוט קשירה
נייר כסף
כוס מים חמים
אופן ההכנה:
מבקשים מהקצב לפתוח את האנטריקוט לגלילה ולשטח לעובי של כ-2 ס"מ עד שהוא יראה כשמיכה דקה.
מתבלים את הבשר הטחון במלח, פלפל, בהרט וכמון.
מפזרים את הבשר הטחון ממרכז ה"שמיכה" לצדדים ומשאירים שוליים של כ-4 ס"מ. מגלגלים לגלילה (כמו סושי) ומהדקים היטב.
קושרים ומהדקים שנית, משמנים בשמן הזית ומברישים מעט מלח ים, מתבלים בפלפל שחור ופלפל צ'ילי.
אורזים היטב בניר כסף (אריזה כפולה) ומשאירים למנוחה של שעה על השיש.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מורידים את הטמפ' ל-140 או 150 מעלות, מוסיפים כוס מי ברז חמים לתוך התבנית וממשיכים לאפות עוד כשעתיים וחצי.
פותחים את נייר הכסף מעט בצד העליון וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור, פותחים את נייר הכסף וממתינים מספר דקות. פותחים את חוט הקשירה ופורסים פרוסות דקות.




ציטוט ההודעה