האם לדעתכם צהל מפקיר חיילים?
יש לי כמה דוגמאות טובות להפקר..רוצה לדעת מה אתם חושבים?
האם לדעתכם צהל מפקיר חיילים?
יש לי כמה דוגמאות טובות להפקר..רוצה לדעת מה אתם חושבים?
|
|
בשום פנים ואופן לא . ויש לי כמה דוגמאות הפוכות ביותר אם זה מה שאתה רוצה.
היה תסיפור במלחמה, שחיילים מאגוז נראה לי נכנסנו למארב ואז הרגו להם חייל אבל לא מצאו אותו, אז אמרו להם לחזור לארץ אבל הם לא הסכימו לחזור עד שלא מוצאים תגופה שלו, בסוף מתצלומי אוויר גילו שהוא היה תחת איזה קיר והוציאו אותו ואז הם חזרו ארצה..
זה יותר אחוות לוחמים מאשר כל צהל אבל זה הערכים שצהל מקנה כנראה :|
אבל בגדול לא יודע מה לענות לך, אני מעדיף לקרוא עוד תגובות
אחי תן פה כמה זה מעניין.
אבל אני יכול להגיד לך שאני אישית חושב שיש הרבה מקרים שצהל מפקיר חיילים! כך לדוגמא את הקטע שהיה עם אהוד ברק...שלחו חיילים לשמור בתוך כפר ערבי עויין, הם היו בתוך בית באמצע הכפר..כל הכפר התאסף סביבם, היו חילופי אש נפצע חייל קשה והחילוץ והכוחות היו מחוץ לכפר ולא נכנסו!! בסוף מה קרה? שלושה נהרגו! ושניים ניצלו מזה בנס הם הסתגרו אחריי דלת משוריינת! אחרת היו עושים בהם לינץ' החילוץ הגיע אחריי כל כך הרבבה זמן למרות שקיבל התרעה מוקדת לכך. שכבר לא היה ממש מה לעשות..ויש עוד הרבה דוגמאות טובות לכך..
נערך לאחרונה על ידי Yeahi; 29-03-2008 בשעה 10:10.
צהל לא שם על החיילים הפשוטים שלו, זה מתחיל ביחס וזה נגמר בזה שמפקירים חיילים בשטח שהם עולים למלחמה בלי ציוד. אין פה שום מורשת שלא מאשירים פצועים בשטח (או גופות) רק אם זה איזה דרגה חשובה.
קחו דוגמא רון ארד. המדינה לא קלטה והצבא שחלק ממנה שאי אפשר להתייחס אל החיילים שלה כאל זבל כי ככה הם מאבדים חומר אנושי מעולה.
אני לא חושב שצהל מפקיר את חייליו,אני לפחות לא רוצה לחשוב ככה,אבל זאת לדעתי לא דוגמא כל כך טובה,כי אמנם יש פה הפקרות של גופת חייל בשטח,אבל צריך גם להבין את הסיטואציה ולהסתכל על כל התמונה,פה היה להם מזל שהגופה הייתה במקום שמצאו אותה בלי סכנה ממשית להגיע אליה,אבל באותה מידה היא יכלה להיות במקום מסוים שברגע שהחיילים היו מתקרבים אליו על מנת להוציא אותו,היו צריכים לשלוח חילוץ כדי למצוא את הגופות שלהם,ואין מה לעשות כמה שזה אכזרי וכואב להגיד את זה-וסביר להניח שאמא שכולה תיהיה מוכנה לרצוח אותי על זה- אבל כנראה שעדיף לחזור בלי גופה אחת מאשר עם 10...
אתם מתייחסים למקרים ספיציים , ומעטים , שאותם התקשורת מנפחת. יש דברים רבים שמתרחשים בצבא ולא מותרים לפרסום. נכון ,שאין עוררין על כך שהחטיפות של החיילים זה סוג של הפקרות , ומה שהיה עם החייל באגוז וגם קרה ששכחו חייל בעזה. אבל , מצד שני , יש עוד מקרים רבים המעידים על ההפך. במלחמות לבנון השנייה היו מקרים רבים כאלה , כמו המקרה עם החייל שקפץ על הרימון והציל את חייליו. אם אני לא טועה, באותה המלחמה , מתו מספר חיילים בניסיון להציל את חבריהם כדי לא להצילם בשטח. עובדה שצה"ל הקים יחידות חילוץ מובחרות כמו 669, וזה לא חלק מהאתיקה שלו להשאיר פצועים וחיילים בשטח המדינה. לכל מי שמפקפק במוסריותו הצבא , רק שתדע שצה"ל הוא צבא מאוד מאוד מוסרי ולפעמים התקשורת מנפחת דברים ולא מציגה את האור החיובי , כי לא ממש מתאפשר לה , וגם כי ההסברה שלנו לא משהו בכלל.
יש לפהריד בין התנהגות החיילים לבין התנהגות הצבא וניהולו.
תבדיל בין חייל פשוט שהכשרתו מאוד זולה לצבא והידע המודיעני שלו מוגבל, לבין חייל מיחידה מובחרת שהכשרתו מאוד מאוד יקרה אורכת תקופה זמן ארוכה. ואז תשווה בין דרכי טיפול של הצבא באותם חיילים ביחס שהם מקבלים וגם במקרה של פצוע בשטח או חייל שנעלם בשטח.
יש חיילים גיבורים ולהם כל הכבוד אבל הדיון זה על התנהלות הצבא עצמו וערכי המוסר שלו.
הצבא שלנו מאוד מוסרי והומני כלפי האויב שלנו, משהו נדפק אצלנו ראה שדרות נוהל שכן הוראות פתיחה באש וכדומה.
מסכים חלקית. אתה צודק לגבי המשפט האחרון , ואני מקווה מאוד שמה שנדפק והזדהם אצלנו ישתפר מהר.
אבל מסייג , אנשים - אתם שוב מנסים להיכנס לנעלי המנהיגים , שאני מצטער להגיד - אבל גדולות עליכם. אל תתיימרו להיות מה שאתם לא כי מולכם לא עומד אותו הלחץ הפוליטי ואותם השיקולים.
נכון שהכשרה ביחידה מובחרת עולה יותר ואורכת יותר מכיוון שעל פי אבחוני הצבא נמצא הבן אדם יותר איכותי , ודוגרי אני חושב שמגיע לאותם אנשים כי הם עוברים הכשרה מאוד מפרכת. לפי ההיגיון שלך , חייל שקיבל הכשרה יקרה ויוקרתית יותר שווה יותר ואם זאת שאלה מכרעת הוא או חייל זוטר , יבחרו בו . אני לא רוצה להאמין בקו המחשבה ואני חושב שהצבא מנסה למצב שכל החיילים שווים , וינסה להציל במצב הזה את שניהם .