נכתב במקור על ידי
קספר
"ה' לא החליט שהוא ימות, יכול להיות מאוד שהוא החליט שהוא יגיע למצב כזה של חולי, ואת תתפללי עליו ואז הוא ירפא, וכתוצאה מכך אתם תתחזקו בתפילה ולראות ניסים יכול להיות שה' החליט את זה גם, כל הנתיבים פתוחים,
אם הוא ימות או יחיה או יתרפא בזכות התפילות"
אם כך , לא התפילה שלי עזרה אלא ההחלטה שקדמה לכך, כלומר, ה' החליט שהוא לא ימות וזה רק נראה לי כאילו התפילה עשתה זאת?!
וכל שאר הדברים שרשמת , מצטערת לומר, אבל רשמת לחינם... זה לא קשור. הרבה פעמים אתה לא עושה כלום, אתה לא "מתמרד" ולא "קשה עורף" כפי שאמרת... ועדיין אתה חווה זוועות, ואסונות, ואותם אסונות היו יכולות להתבצע בצורה הרבה הרבה פחות חריפה, עם אותו התוצאה (אם זה מוות או אבידה או כל דבר אחר אבל הדרך שלה הייתה שונה... )
אני לא יכולה להיות ספציפית למה שקורה לי, כי מכאיב לי מידי לדבר על דברים... אבל אני יכולה לתת דוגמא מהחיים,
בנאדם שחולה, וקבעו לו להיות חולה ולמות מהמחלה. הוא יכול להיות חולה- ואז למות. למה ה' עושה שהוא יהיה חולה, ויתחיל כבר תהליך הבראה, עם הכרה או בלי הכרהף אבל כבר מצבו יהיה יציב, ובתהליך ההבראה שלו הוא ימות...?! אני יכולה להבין שזה כדי לכפר על מה שהוא עשה, אבל האכזריות היא כלפי האוהבים שלו.... שבכו, וכאבו את המחלה ביחד איתו, לאחר מכ כבר שמחו ורגעו כי הוא בתהליכי הבראה ואז בום ביום בהיר אחד, ויותר מזה , מה קורה אם כל זה קורה אחרי שאלפי אנשים התפללו והתחננו עליו?!
אני מבינה הרבה דברים ממה שאתה אומר, אבל לבוא ולומר את הדברים בקודים ולהאמין ב"קודים" האלה רק עושה רע!
אני מאמינה בה', כן, אבל אני לא מצפה ליותר מידי.... כי כגודל הציפיה כך גודל האכזבה...
לכן, אני לא חושבת שיש בכלל מקום לבוא ולומר כאלה דברים לאנשים, לבוא ולפתח אצלם ציפיות שהכל לטובה, וש"אלל תדאגו ה' יעשה שיהיה לכם טוב".... ועוד כל מיני קודים כמו שאמרת בהודעתך הראשונה....
אניחושבת שאם כל מה שעבר עליי היה קורה לי ללא כל ה"קודים" האלה שלימדו אותי... עם כל הרע שהייתי מרגישה , זה היה הרבה פחות רע,
הייתי אומנם מרגישה רע אבל לא כאילו דרסו אותי עם משאית....
ובסה"כ אני המשכתי להאמין בה' רק כי היה לי הרבה ביסוס בזה, אבל אני מאמינה שרבים שמאמינים בקודים האלה, נופלים ברגע שמקבלים כזו סתירה, ולכן זה נראה לי רע לבוא ולומר את הדברים האלה!