קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 52
    הודעה אחרונה: 14-09-2008, 13:39
  2. תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 30-01-2007, 19:17
  3. פתאום כולם שולחים לי את אותה ההודעה באיסי.. :O
    על ידי CrazyPopo בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 10-10-2006, 18:19
  4. [אשכול חוקים] להיכנס כולם כולם!
    על ידי ShadowZ בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 04-09-2005, 15:21
  5. דחוףףףףףףףף כנסו כולם
    על ידי GigaMan בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 02:31
נושא נעול
עמוד 9 מתוך 10 << ראשון ... 78910 אחרון >>
מציג תוצאות 121 עד 135 מתוך 146

מה כולם נהיים דוסים פתאום? - עמוד 9

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קספר
    לייקים
    0
    נקודות
    100
    משפט מחץ
    If you want breakfast in bed, sleep in the kitchen...

ציטוט נכתב במקור על ידי shuvas26 צפיה בהודעה
    כשאבא רואה שהילדים לא מקשיבים לו ולא שומעים בקולו ועושים שטויות
    והוא מעיר להם לא פעם ולא פעמיים והוא רואה שלא עוזר אז הוא מכה בהם
    לא בגלל שהוא שונא אותם אלא בגלל שזאת האלטרנטיבה היחידה.
    ככה אנחנו, מבינים רק במכות, רק במלחמות ואיומים קיומיים, בורא עולם המון זמן מאותת לנו שנחזור אליו
    זה התחיל באנתיפאדה,בנשק לא קובנציונאלי,פיגועים,קטיושות,מחבלים, עכשיו אנחנו מתקרבים לפצצת אטום
    והנה אנשים התחילו לקלוט, אבל אין מה לעשות רק ככה אנחנו נשוב בסוף לשם וחבל שלא בדרך של אהבה
    אבל עדיף בדרך של פחד מאשר לא לחזור בכלל. ואלה שחושבים שרק שזה יבוא לי מאהבה אני יחזור בתשובה
    זה לא נכון וטעות לחיות ככה, זה לטובתנו ובורא עולם שברא אותנו יודע בדיוק איך האורח חיים שלנו צריך להתנהל
    כמו שילדה קטנה שהרופא רוצה לתת לה זריקה ואמא שלה תופסת אותה חזק שלא תברח לה, והילדה לא מאמינה
    איך היא נותנת למפלצת הזאת להכאיב לי והיא לא מבינה שזה תרופה. אנחנו לא מבינים שלהתקרב לבורא עולם
    זה התרופה לכל הבעיות שלנו.
    קודים, כולם יודעים לומר...
    ומה קורה כשאתה מבין שהדברים ה ם לא לטובה כמו שלימדו אותנו?!
    ומה קורה כשאתה מוצא סתירות בתשובות שניתנות לך?!

ויותר מזה , מה קורה כשאתה מבין או מרגיש שה' עושה לך דווקא, שהוא יכל להעביר את אותו מסר בצורה פחות אכזרית?!
    מה קורה אז?!

לא תמיד המשל הזה נכון ורק מי שחווה כאב ידע להבין על מה אני מדברת....

ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    את כנראה לומדת בבית ספר דתי..החומר לבגרות שלכם שונה מהחומר לבגרות של בתי ספר ממלכתיים.
    נכון, אכן למדתי בבית ספר דתי כנראה בגלל זה אינלי מושג על מה אתם מדברים...
    נערך לאחרונה על ידי קספר; 12-07-2010 בשעה 09:36.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד כוסון
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    57
    נקודות
    2,270

ציטוט נכתב במקור על ידי קספר צפיה בהודעה

ויותר מזה , מה קורה כשאתה מבין או מרגיש שה' עושה לך דווקא, שהוא יכל להעביר את אותו מסר בצורה פחות אכזרית?!
    מה קורה אז?!

נכון, אכן למדתי בבית ספר דתי כנראה בגלל זה אינלי מושג על מה אתם מדברים...

למדתם את בראשית א' אני צודק?אמרו לכם למה מוזכרים התנינים?

משתמש מתחיל האוואטר של shuvas26
    לייקים
    0
    נקודות
    0

מה קורה אז?!

...
    אין כזה דבר, אקסיומה, כל מה שמתגלגל מן השמיים הכל זה הטוב ביותר עבור האדם
    זה שהוא חושב או מרגיש אחרת זה או מתוך בורות או גאווה
    בסד

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קספר
    לייקים
    0
    נקודות
    100
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי shuvas26 צפיה בהודעה
    אין כזה דבר, אקסיומה, כל מה שמתגלגל מן השמיים הכל זה הטוב ביותר עבור האדם
    זה שהוא חושב או מרגיש אחרת זה או מתוך בורות או גאווה
    כנראה שלא הרגשת כ"כ הרבה כאב....
    לפעמים זה לא בורות, ולא גאווה, זה פשוט כאב עצום... שאין בו טוב! שהתוצאה הסופית שה' קבע, יכלה להיות במיליון דרכים, אך הוא בחר לתת אותה בדרך מאד אכזרית...<או לפחות ככה אני מרגישה...> לא תמיד הכל נכון לפי הקודים האלה שמלמדים אותנו...
    ויותר מזה, לפעמים אנחנו מקבלים "סתירות בפנים" רק בגלל הקודים האלה...

תגיד לי אתה, אם בסופו של דבר ה' מחליטו מה שטוב לנו, ואם בסופו של דבר מה שהוא החליט זה כבר לטובה, אז למה אנחנו לעזאזל מתפללים לרפואת מישהו?! מי אנחנו שנשנה את יד ה', ויותר מזה, אם נשנה- זה כבר לא יהיה לטובתינו?!?!?!

אחרי שתתן לי תשובה מספקת לשאלה הזו, אני סותמת את הפה... <וזה משו שלא קורה הרבה >

לייקים
    0
    נקודות
    0

כנראה שלא הרגשת כ"כ הרבה כאב....
    לפעמים זה לא בורות, ולא גאווה, זה פשוט כאב עצום... שאין בו טוב! שהתוצאה הסופית שה' קבע, יכלה להיות במיליון דרכים, אך הוא בחר לתת אותה בדרך מאד אכזרית...<או לפחות ככה אני מרגישה...> לא תמיד הכל נכון לפי הקודים האלה שמלמדים אותנו...
    ויותר מזה, לפעמים אנחנו מקבלים "סתירות בפנים" רק בגלל הקודים האלה...

תגיד לי אתה, אם בסופו של דבר ה' מחליטו מה שטוב לנו, ואם בסופו של דבר מה שהוא החליט זה כבר לטובה, אז למה אנחנו לעזאזל מתפללים לרפואת מישהו?! מי אנחנו שנשנה את יד ה', ויותר מזה, אם נשנה- זה כבר לא יהיה לטובתינו?!?!?!

אחרי שתתן לי תשובה מספקת לשאלה הזו, אני סותמת את הפה... <וזה משו שלא קורה הרבה >
    ברור שזה כאב, אני מדבר על הנסיבות השורשיות, השורש של כל הנפילות זה או מיאוש או מגאווה
    רק אנחנו צובעים את זה בכל מיני אינטרסים. מה שאת מתארת זה גאווה, קשה לך לקבל את המציאות
    כפי שהיא, כפי שהשם רוצה, לא מוכנה לוותר על הרצונות האישיים שלך, זאת גאווה, לא של מאצ'ו של משחק אותה
    בעל גאווה זה יכול להיות אדם מסכן, אדם שסובל מרגשי נחיתות, אדם שכבול גם ברחמים עצמיים...
    וזה בכלל לא אכזרי, זאת רחמנות, אבל אין לנו דעת להכיל אותה מספיק, קחי למשל רופא שבר מינן צריך לכרות רגל שלמה
    לילד צעיר, מעשה לכאורה אכזרי וקר!, אבל לאחר המעשה מגלים כמה רחמנות יש כאן, אם הרופא היה אומר
    לא הילד צעיר אני לא יכול לכרות לו את הרגל יכאב לו, וכמו שאת יודעת אם משאירים נמק הוא מתפשט בגוף ומתים בסוף מנמק.
    והילד בסוף מת, מה נאמר על הרופא, הוא ריחם על הילד או על עצמו? הוא ריחם על עצמו. רחמן אמיתי זה אחד שכובש את רחמיו
    ואף על פי שזה נראה אכזרי אם אני יודע שחבוי בתוך זה תכלית חיובית זאת רחמנות. הקב''ה לפעמים נותן סטירה חזקה
    וזאת רחמנות אמיתית כמו ניתוח כמו להוריד נמק. ועכשיו לשאלה השניה מדוע אנחנו מתפללים לרפואת אדם אחר, הרי זה לטובתו..
    אז לשאלתך, החוסר הוא כן לטובתנו, אבל קודם כל צריך להבין כל דבר מכוון לתכלית הנצחית.
    ה' המציא לנו דרך תפילה שתאפשר לנו להתקשר לבורא,לפנות אליו,לבקש ישועה,להודות לו,לדבר איתו. כל עוד לא התפללנו- בוודאי מה שקורה הוא לטובתנו, אחרי שהתפללנו- ייתכן שגם הנהגה אחרת תיהיה לטובתנו. אם אדם חולה למשל, ה' רוצה לקרב אותו אליו על ידי מחלתו או לכפר על עוונותיו. אבל אם יתפלל להבריא, ייתכן שקרבת אלוקים וכפרת עוונות שהיתה נדרשה על ידי חוליו תבוא מעתה על ידי תפילתו. המחלה, הצרה, הצוקה, החוסר
    זאת מעין 'קריאה' מהשם שקיים חוסר למעלה, קיים פגם רוחני שעליי לתקן, כיוון שיש חוסר למעלה במצווה מסוימת או פגם מסוים בעוון שעשינו, אז מידה כנגד מידה נוצר חוסר למטה כגון מחלה או טרדות פרנסה וכו'. והחוסר הזה הוא בוודאי לטובתנו אבל הוא קריאה מהשם לתקן את החוסר למעלה וברגע שמתקנים אז נשלם גם של למטה. והתיקון הוא על ידי תפילה ותיקון המעשים. 'במה שמתגלגל מן השמים הכל לטובה' כל מה שקורה לאדם מהשמיים הוא לטובה, כמובן אם אני בוחר לחטוא זה לא לטובה כי יש בידי את הבחירה לבחור בין הטוב לבין הרע, אבל אם לאחר החטא כל מה שיתגלגל מעתה והלאה גם לטובה אבל הטוב הזה יהיה בו חוסר שאני יצטרך לתקן אותו. הוא טוב אבל פגום בגלל הרע שעשיתי ואני צריך לברר אותו עם תפילה עם תיקון המעשים וחזרה בתשובה.
    בסד

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קספר
    לייקים
    0
    נקודות
    100
    משפט מחץ

ומה קורה כשהרופא הזה בוחר לקרות לו את הרגל, אבל לא בניתוח אלא ללא הרדמה ועם גרזן?!
    זה גם כביכול לטובת הילד, אך בדרך הרבה הרבה יותר אכזרית... על זה דיברתי באכזריות, לא על התוצאה (הרגל הקטועה) אלא על איך...

ולגבי התפילה, לא הבנת אותי....
    לא אמרתי כשדהאדם החולה מתפלל אלא כשהבריאים מתפללים על החולה...
    כשאני מתפללת על מישהו, גם אם רוב סיכוייו למות אני מתפללת כי אני חושבת שיש מצב שזה ישנה משהו ושהוא עוד יוכל לחיות ולהבריא...
    אם כך- אני מנסה לשנות את החלטת ה'....
    אז ההלחטה שלו היא ה"לטובתינו" וכשהוא כביכול נענה לתפילתינו ואותו חולה לא מת- זה גם "לטובתינו"? אם זה וגם זה לטובתינו, אחד לטובתינו ומכאיב ואחד לא?! אם כך, הראשון לא לטובתינו או פחות לטובתינו.... לא הגיוני.

אני כן מאינה בה', אני בסה"כ אומרת שלבוא ולומר קודים כפי שאתה אמרת.... זה לא טוב!
    כי לא הכל הולך כמו הקודים האלה, וככל שתאמין יותר בקוד שכזה, הסתירות שתקבל בפנים יהיו הרבה הרבה יותר חזקות...
    נערך לאחרונה על ידי קספר; 12-07-2010 בשעה 13:34.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    שמי אלכס XD

ציטוט נכתב במקור על ידי eladi16 צפיה בהודעה
    קרה משהו שאני לא יודע?? אני רואה עבריינים מתחילים לשים כיפות, ילדים שאני מכיר מופרעים כאלה שמים כיפות, פתאום כולם מפחדים ממה שהדוסים אומרים? אז אם סוף העולם בפתח למה הוא לא קרה כבר? כמה "חטאים" כבר עשינו ושום דבר לא קרה!
    עצה שלי, תחיו את החיים, הרבה מוזיקה וחברים, לא לפחד מאף אחד ולא להוריד תראש!
    "איש איש באמונתו יחיה"

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קספר
    לייקים
    0
    נקודות
    100
    משפט מחץ

ומה קורה כשהרופא הזה בוחר לקרות לו את הרגל, אבל לא בניתוח אלא ללא הרדמה ועם גרזן?!
    זה גם כביכול לטובת הילד, אך בדרך הרבה הרבה יותר אכזרית... על זה דיברתי באכזריות, לא על התוצאה (הרגל הקטועה) אלא על איך...

כשאני מתפללת על מישהו, גם אם רוב סיכוייו למות אני מתפללת כי אני חושבת שיש מצב שזה ישנה משהו ושהוא עוד יוכל לחיות ולהבריא...
    אז ההלחטה שלו היא ה"לטובתינו" וכשהוא כביכול נענה לתפילתינו ואותו חולה לא מת- זה גם "לטובתינו"? אם זה וגם זה לטובתינו, אחד לטובתינו ומכאיב ואחד לא?! אם כך, הראשון לא לטובתינו או פחות לטובתינו.... לא הגיוני.

אני כן מאינה בה', אני בסה"כ אומרת שלבוא ולומר קודים כפי שאתה אמרת.... זה לא טוב!
    כי לא הכל הולך כמו הקודים האלה, וככל שתאמין יותר בקוד שכזה, הסתירות שתקבל בפנים יהיו הרבה הרבה יותר חזקות...
    וכן, אולי זה כן איפושהו מתוך גאוה, או יאוש.... אבל המקור של זה הוא כאב עצוב, וכעס...

לייקים
    0
    נקודות
    0

זה בדרך כלל קורה מתוך בחירה, שהילד עצמו לא מעוניין בהרדמה כללית, הוא רוצה את הניתוח בעודו ער בלי מכשירים
    בלשון הקודש זה נקרא 'קשיות עורף' ואומר רבי נחמן יסוד גדול על הדבר הקשה שנקרא קשיות עורף
    '' מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה '' . מי שלא יושב בשקט ולא מוכן לסבול קצת, ומתפרע ומתנפח ומקשה את עורפו
    ובהתחלה יש לו קצת ייסורים אבל הוא לא מבין מה מטרתם ושוב הוא מקבל עוד איתות ועוד איתות מהקשיות עורף הוא מקבל
    את הגרזן לשיטתך. זה כמו ילד שיושב על הכיסא הגדול של הרופא שיניים, והרופא רק מתקרב אליו הוא מתפרע משתולל
    על הכיסא והוא לא מבין שהוא רק מחריף את המצב. לא משנה באיזה מצב את נמצאת, רע ומר ככל שיהיה,
    אם את מעוניינת בשיפורו ברוב המקרים ניתן לעשות זאת, בלי בעיה אני יכול לגמד לך ולהקטין את הרע שכל כך ניפחת ולהראות לך
    שזה כמעט לא כלום. בורא עולם נותן דווקא מכות במקומות הכואבים שלנו, אחרת זה לא היה מכה, אם תתחילי להיות יותר ספציפית
    ולא לדבר בדימויים אז אני יבין אותך. ה' לא החליט שהוא ימות, יכול להיות מאוד שהוא החליט שהוא יגיע למצב כזה של חולי, ואת תתפללי עליו ואז הוא ירפא, וכתוצאה מכך אתם תתחזקו בתפילה ולראות ניסים יכול להיות שה' החליט את זה גם, כל הנתיבים פתוחים,
    אם הוא ימות או יחיה או יתרפא בזכות התפילות, הכל פתוח, ואומר שלמה המלך: הכל צפוי והרשות נתונה, את המוציאה לפועל!
    אם תשבי בחיבוק ידיים ותגידי זה לטובה שהוא ככה ה' החליט שהוא ככה, זה בכלל לא נכון, אולי הוא החליט שתתפללי עליו
    הכל צפוי והרשות נתונה השם נתן לנו כוח לשנות את המציאות, ולא לשבת בחיבוק ידיים בבחינה של נבואה שמגשימה את עצמה
    וכן מותק, אנחנו יכולים להתערב במעשי ה', יותר מזה, אנחנו חייבים להתערב, ויותר יותר מזה, אנחנו צרכים לנצח את ה'...אע?!
    על זה דרש בתנא דבי אליהו על הפסוק '' "חייך ואמר ניצחוני בניי, ניצחוני בניי'' . שהקב''ה מראה לעם ישראל כאילו הוא לא רוצה אותם
    והוא בודק את המסירות נפש שלהם, בודק מי איתו, מתערב נותן צרות בעיות מחלות מרחיק כביכול.. לראות מי אמיתי
    מי אוהב את השם גם כשרע לו, מי מתקרב אליו גם כשלא טוב לו , זה הניסיון האמיתי, ואז אם הוא עומד בורא עולם אומר ניצחוני בניי
    ואז הוא מעביר את המחלה, לפעמים המחלה זה לא עניין של טוב או רע, זה שניהם ביחד, רק אתה תבחר מה יצא מזה טוב או רע.
    או במילים פשוטות יותר, מבחן, מה את בוחרת להיכשל ואז התוצאה תיהיה לא טובה מבחינתך, או תעמדי בניסיון ואז זה יהיה טוב גמור.
    נערך לאחרונה על ידי shuvas26; 12-07-2010 בשעה 14:19.
    בסד

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קספר
    לייקים
    0
    נקודות
    100
    משפט מחץ

"ה' לא החליט שהוא ימות, יכול להיות מאוד שהוא החליט שהוא יגיע למצב כזה של חולי, ואת תתפללי עליו ואז הוא ירפא, וכתוצאה מכך אתם תתחזקו בתפילה ולראות ניסים יכול להיות שה' החליט את זה גם, כל הנתיבים פתוחים,
    אם הוא ימות או יחיה או יתרפא בזכות התפילות"

אם כך , לא התפילה שלי עזרה אלא ההחלטה שקדמה לכך, כלומר, ה' החליט שהוא לא ימות וזה רק נראה לי כאילו התפילה עשתה זאת?!

וכל שאר הדברים שרשמת , מצטערת לומר, אבל רשמת לחינם... זה לא קשור. הרבה פעמים אתה לא עושה כלום, אתה לא "מתמרד" ולא "קשה עורף" כפי שאמרת... ועדיין אתה חווה זוועות, ואסונות, ואותם אסונות היו יכולות להתבצע בצורה הרבה הרבה פחות חריפה, עם אותו התוצאה (אם זה מוות או אבידה או כל דבר אחר אבל הדרך שלה הייתה שונה... )
    אני לא יכולה להיות ספציפית למה שקורה לי, כי מכאיב לי מידי לדבר על דברים... אבל אני יכולה לתת דוגמא מהחיים,
    בנאדם שחולה, וקבעו לו להיות חולה ולמות מהמחלה. הוא יכול להיות חולה- ואז למות. למה ה' עושה שהוא יהיה חולה, ויתחיל כבר תהליך הבראה, עם הכרה או בלי הכרהף אבל כבר מצבו יהיה יציב, ובתהליך ההבראה שלו הוא ימות...?! אני יכולה להבין שזה כדי לכפר על מה שהוא עשה, אבל האכזריות היא כלפי האוהבים שלו.... שבכו, וכאבו את המחלה ביחד איתו, לאחר מכ כבר שמחו ורגעו כי הוא בתהליכי הבראה ואז בום ביום בהיר אחד, ויותר מזה , מה קורה אם כל זה קורה אחרי שאלפי אנשים התפללו והתחננו עליו?!

אני מבינה הרבה דברים ממה שאתה אומר, אבל לבוא ולומר את הדברים בקודים ולהאמין ב"קודים" האלה רק עושה רע!
    אני מאמינה בה', כן, אבל אני לא מצפה ליותר מידי.... כי כגודל הציפיה כך גודל האכזבה...
    לכן, אני לא חושבת שיש בכלל מקום לבוא ולומר כאלה דברים לאנשים, לבוא ולפתח אצלם ציפיות שהכל לטובה, וש"אלל תדאגו ה' יעשה שיהיה לכם טוב".... ועוד כל מיני קודים כמו שאמרת בהודעתך הראשונה....

אניחושבת שאם כל מה שעבר עליי היה קורה לי ללא כל ה"קודים" האלה שלימדו אותי... עם כל הרע שהייתי מרגישה , זה היה הרבה פחות רע,
    הייתי אומנם מרגישה רע אבל לא כאילו דרסו אותי עם משאית....

ובסה"כ אני המשכתי להאמין בה' רק כי היה לי הרבה ביסוס בזה, אבל אני מאמינה שרבים שמאמינים בקודים האלה, נופלים ברגע שמקבלים כזו סתירה, ולכן זה נראה לי רע לבוא ולומר את הדברים האלה!

לייקים
    0
    נקודות
    0

"ה' לא החליט שהוא ימות, יכול להיות מאוד שהוא החליט שהוא יגיע למצב כזה של חולי, ואת תתפללי עליו ואז הוא ירפא, וכתוצאה מכך אתם תתחזקו בתפילה ולראות ניסים יכול להיות שה' החליט את זה גם, כל הנתיבים פתוחים,
    אם הוא ימות או יחיה או יתרפא בזכות התפילות"

אם כך , לא התפילה שלי עזרה אלא ההחלטה שקדמה לכך, כלומר, ה' החליט שהוא לא ימות וזה רק נראה לי כאילו התפילה עשתה זאת?!

וכל שאר הדברים שרשמת , מצטערת לומר, אבל רשמת לחינם... זה לא קשור. הרבה פעמים אתה לא עושה כלום, אתה לא "מתמרד" ולא "קשה עורף" כפי שאמרת... ועדיין אתה חווה זוועות, ואסונות, ואותם אסונות היו יכולות להתבצע בצורה הרבה הרבה פחות חריפה, עם אותו התוצאה (אם זה מוות או אבידה או כל דבר אחר אבל הדרך שלה הייתה שונה... )
    אני לא יכולה להיות ספציפית למה שקורה לי, כי מכאיב לי מידי לדבר על דברים... אבל אני יכולה לתת דוגמא מהחיים,
    בנאדם שחולה, וקבעו לו להיות חולה ולמות מהמחלה. הוא יכול להיות חולה- ואז למות. למה ה' עושה שהוא יהיה חולה, ויתחיל כבר תהליך הבראה, עם הכרה או בלי הכרהף אבל כבר מצבו יהיה יציב, ובתהליך ההבראה שלו הוא ימות...?! אני יכולה להבין שזה כדי לכפר על מה שהוא עשה, אבל האכזריות היא כלפי האוהבים שלו.... שבכו, וכאבו את המחלה ביחד איתו, לאחר מכ כבר שמחו ורגעו כי הוא בתהליכי הבראה ואז בום ביום בהיר אחד, ויותר מזה , מה קורה אם כל זה קורה אחרי שאלפי אנשים התפללו והתחננו עליו?!

אני מבינה הרבה דברים ממה שאתה אומר, אבל לבוא ולומר את הדברים בקודים ולהאמין ב"קודים" האלה רק עושה רע!
    אני מאמינה בה', כן, אבל אני לא מצפה ליותר מידי.... כי כגודל הציפיה כך גודל האכזבה...
    לכן, אני לא חושבת שיש בכלל מקום לבוא ולומר כאלה דברים לאנשים, לבוא ולפתח אצלם ציפיות שהכל לטובה, וש"אלל תדאגו ה' יעשה שיהיה לכם טוב".... ועוד כל מיני קודים כמו שאמרת בהודעתך הראשונה....

אניחושבת שאם כל מה שעבר עליי היה קורה לי ללא כל ה"קודים" האלה שלימדו אותי... עם כל הרע שהייתי מרגישה , זה היה הרבה פחות רע,
    הייתי אומנם מרגישה רע אבל לא כאילו דרסו אותי עם משאית....

ובסה"כ אני המשכתי להאמין בה' רק כי היה לי הרבה ביסוס בזה, אבל אני מאמינה שרבים שמאמינים בקודים האלה, נופלים ברגע שמקבלים כזו סתירה, ולכן זה נראה לי רע לבוא ולומר את הדברים האלה!
    לא הבנת אותי, הוא החליט, יותר נכון הוא התנה, שאם תתפללי הוא ירפא..
    ולגבי שאר הדברים שאת אומרת, זה לא מדויק, כי את לא יכולה לדעת מה עשית
    בגלגולים קודמים, לפעמים הזוועות שאת חוות אולי הם מהתמרדות וקשיות עורף של גלגולים קודמים, אז את לא יכולה לבוא בתלונות שנעשה לך עוול לא מוצדק, כי את לא רואה את התמונה הכוללת, זה כמו בן אדם שנכנס באמצע הסרט בקולנוע, והוא רואה בן אדם נרצח, את תוהה מה הוא עשה מה כבר הוא עולל, שכך הוא צריך להרצח בדם קר, אם היית רואה את כל הסרט היית מבינה שיש הצדקה למוות שלו, אם היית יודעת מה התיקונים שלך ומה עשית בגלגולים קודמים אז היית יכולה לדון בחשבונות שמיים, לכן לא שייך בכלל להגיד שהקב''ה היה יכול לעשות את הדברים בצורה פחות כואבת כי את לא יודעת כמה הכאבת כביכול לקב''ה לשכינה לנשמה שלך בין בגלגול הזה בין בגלגול שעבר, וחוץ מזה אין לך מד-עברות, שאת יכולה בדיוק למדוד עד כמה העברות שלך פוגמות וחומורות בעולמות העליונים בשביל להעריך כמה באמת את צרייכה לסבול כאן בעולם הזה בשביל לכפר על כך, את צריכה לשמוח בייסורים שלך, כי הייסורים כאן הם כאין וכאפס לעומת הייסורים בגהנום, אז תשמחי בהם. לגבי הדוגמה שהבאת עם האיש החולה, קודם כל הכאב המתמשך זה גם קשור לכפרת עוונות זה גם ממרק את הנשמה, זה לא עניין שפשוט לקחת אותו זבנג וגמרנו, והייסורים שקרובי משפחתו עוברים הם אלמנים, שופט שמכניס בעל למשפחה וילדים לכלא ל7 שנים, הוא בעקיפין הופך את אשתו לאלמנה כביכול בלי בעל ל-7 שנים. זה מוצדק? לא, יש כאן עוול, להבדיל אלף אלפי הבדלות, הקב''ה הוא לא שופט בשר ודם, הוא מסתכל בכל הסביבה של אותו בן אדם שצריך לתת את הדין, ובודק אם הם ראויים לצער הזה, ואם הם לא, אז הוא יחכה עד שהם יהיו ראויים ואז יתן את הדין, אם המשפחה בצער וכואבים על המחלה שלו, יש להם חלק בזה! הדין מתוח עליהם! הם ראויים לצער הזה יכול להיות כמובן לכפרת עוונות ולהרבה דברים נוספים. ושום תפילה לא הולכת ריקם, כל תפילה מתקבלת, אם התפילות שהתפללתם שהוא יבריא והוא בסוף מת אז התפילות הולכות לבן אדם אחר חולה שחסרים לו תפילות ואין מי שיתפלל עליו והם מצילות אותו.
    אין כאן שום קודים, את סתם משתמשת בסיסמאות שאולות ומכניסה מניפולציות רגשיות כדי להצדיק את הכאב שלך שאת חושבת שהוא הכי נכון והכי אמיתי, זה לא עובד ככה, זה לא קודים אלו משלים כדי לתת לך דוגמה בהירה וקלה להבנה במקרה ולא הבנת. המדרשים וחכמינו ז''ל מפוצצים במשלים שמתוך החיים הכי פשוטים והסיטואציות הכי פשוטות אפשר לראות גם כמה הקב''ה פשוט ולהבין אותו מתוך הבריאה אשר הוא ברא, זה נקרא התבוננות ולא קודים! ואילו סתירות בראש שלך, תלמדי להבדיל בין רגש לשכל, בין רציונאליות לאמוציונאליות, אין רע יורד מן השמיים, הקב''ה הוא לא מזוכיסט, הוא לא סתם מחפש סיבה להתעלל בנו, אמרו חז''ל שאפילו הצער הכי קטן מחושבן מן השמיים, אפילו אם את מתכננת להוציא מכיסך 10 שקלים, ובטעות הוצאת 5 שקלים ואת צריכה להחזיר את היד לכיס כדי להוציא את ה-10 שקלים .. גם הצער הקטנטן הזה מחושבן. אז כל שכן צער של חולי או פרנסה.. זה מחושבן!
    נערך לאחרונה על ידי shuvas26; 12-07-2010 בשעה 18:26.
    בסד

משתמש ותיק
    שם פרטי
    גיא
    לייקים
    78
    נקודות
    305
    משפט מחץ
    One Love

אני לא יכול לראות את זה בלי להגיב:
    מה שאתה בעצם אומר שכל מה שקורא ה' מחליט ואין לנו סיכוי להבין הדבר הזה מוביל ל2 דברים:
    א': אין שום סיכוי להוכיח אי קיום אלוהי ע''י מעשיו ונשאר רק הדרך של האם זה הגיוני שהוא קיים ובגלל שאתם אומרים שגם לא הגיוני שנבין אותו נצחתם XD.
    ב': תאמינו בה' או יותר נכון במה שאנחנו אומרים(אני אסביר אחר כך מי זה אנחנו) וזה לטובה.

מה שאומר שזה הדרך המושלמת של אנשי הדת בכל הדורות להשיג מה שהם רוצים מהמאמינים,
    משאומר שזה בכלל לא טיעון אלה סתם דרך ישנה לגרום לעצמך לשלוט על אנשים.

לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Stormy Atmosphere צפיה בהודעה
    אני לא יכול לראות את זה בלי להגיב:
    מה שאתה בעצם אומר שכל מה שקורא ה' מחליט ואין לנו סיכוי להבין הדבר הזה מוביל ל2 דברים:
    א': אין שום סיכוי להוכיח אי קיום אלוהי ע''י מעשיו ונשאר רק הדרך של האם זה הגיוני שהוא קיים ובגלל שאתם אומרים שגם לא הגיוני שנבין אותו נצחתם XD.
    ב': תאמינו בה' או יותר נכון במה שאנחנו אומרים(אני אסביר אחר כך מי זה אנחנו) וזה לטובה.

מה שאומר שזה הדרך המושלמת של אנשי הדת בכל הדורות להשיג מה שהם רוצים מהמאמינים,
    משאומר שזה בכלל לא טיעון אלה סתם דרך ישנה לגרום לעצמך לשלוט על אנשים.
    אפשר להבין מה הוא רוצה מאיתנו, אבל את הנסיבות רובן ככולן אנחנו לא יכולים לדעת בוודאות.
    הפרשנות שלך מוטעת לחלוטין, מה הקשר בין קיום האל לבין הבנת ותבונת מעשיו ?
    את מהותו של האלוקים אינך יכול להבין וכל שכן להוכיח, אומנם, את עצם קיומו האם ישנו או לא, אפשר להוכיח לוגית.

הטיעון הנפוץ של אנשי האנטי-דת, האתאיסטים, שאנשי דת המציאו את התפיסות האלו כדי לשמור על המאמינים
    הוא לא הגיוני,הוליסטי ולא בר היגיון כלל. זה רק מוכיח עד כמה אתאיסטים יחפשו דרכים אפילו שאין בהם כלל היגיון
    כדי להוכיח שאין אלוקים. מהסיבה הפשוטה, אם אנשי הדת אכן יודעים מאינטרסים שנודעים להם, שהכל שקר, ואין אלוקים,
    והם ממציאים טזות ותפיסות חדשות מפעם לפעם בשביל להחזיק את המאמינים שלהם כמו שאתה אומר הרי זה לא הגיוני.
    הרי אין להם שום רווח כספי מזה, ואם כן, אז הם פשוט עמלו כדי להגיע למעמד תורני כזה או אחר כמו כל מקצוע כיום.
    הרי אם הכל שקר, למה איש הדת בכלל צריך לגרום לאחרים להאמין לשקרים האלו, והוא בעצמו מקיים וחי על פי השקרים
    שהוא חושב שהם שקרים, שיזרוק הכל, מאיזה אינטרס יש לו לפעול, הרי המערכת חיים הזאת עפ''י רוב בני האדם לא נוחה
    בלשון המעטה, אני בטוח שהוא היה רוצה לאכול חזיר ולא להקפיד לאכול בד''ץ, מה תופס אותו קצר כ''כ לשלול כל דבר שנוגד את התורה
    אם הוא יודע בוודאות שזה שקר אז למה לא?. אין כאן שום שליטה על אנשים, ואל תביא לי עכשיו שמועות ודברים ששמעת דרך מרקע הטלויזיה כי אני דוגל בשיטה שעד שלא נגעת בדבר אין לך זכות לשפוט אותו ולבחון אותו בהתאם, היית פעם רב ? היית לפחות דתי פעם ? התנסת לתקופה ארוכה בהתנהלות הזאת ? עד כמה הרבנים,אנשי הדת, מתערבים לאנשים בחיים ? בחדרי חדרים ? או שהם באים מרצונם אליהם ?
    יש כאן הרבה שאלות שצריכות להשאל.. המניעים הם לא מניעים.
    בסד

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    קספר
    לייקים
    0
    נקודות
    100
    משפט מחץ

אטני בסך הכל אומרת שאני יודעת את כל הקודים האלה וכל האימרות האלה בע"פ, אני שנים על גבי שנים חונכתי לפי מה שאתה אומר,
    אבל כשקורה משהו, וכל מה שאתה יודע זה סיסמאות,
    זה לא נגמר בטוב בכלל...

לכן, אם אתה רוצה ללחיות בסיסמאות הללו, או אם אתה מבין אותם ומיישם אותם לעומק ורק אומר אותם כסיסמאות, שיבושם לך...
    אבל לבוא לפורום ולומראותם ככה זה לא חכם...

לייקים
    0
    נקודות
    0

אטני בסך הכל אומרת שאני יודעת את כל הקודים האלה וכל האימרות האלה בע"פ, אני שנים על גבי שנים חונכתי לפי מה שאתה אומר,
    אבל כשקורה משהו, וכל מה שאתה יודע זה סיסמאות,
    זה לא נגמר בטוב בכלל...

לכן, אם אתה רוצה ללחיות בסיסמאות הללו, או אם אתה מבין אותם ומיישם אותם לעומק ורק אומר אותם כסיסמאות, שיבושם לך...
    אבל לבוא לפורום ולומראותם ככה זה לא חכם...
    על מה את מדברת בכלל איזה סיסמאות ??? אף אחד בעולם לא קורה לזה סיסמאות, את זאת שקוראת להם מסיבות שלך....
    זה נקרא משלים, כתוב בגמרא ''כל דעביד רחמנא לטיב עביד'' פרוש כל מה שהקב''ה עושה בעולם זה לטובה, זה דברי הגמרא הקדושה והמשנה באבות מלאה במשניות והנהגות מפי חכמי ישראל כמה ההשגחה מדויקת, ואת קוראת לדברי הגמרא הקדושים סיסמאות...שיבושם לך... אני רק רוצה להבין מה הפסול כאן ?? את רוצה הסברים יותר עמוקים ??? קבלה ???
    נערך לאחרונה על ידי shuvas26; 13-07-2010 בשעה 07:19.
    בסד

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:54.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,367 | הודעות: 8,199,960 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect