לפני שנתחיל, אני רוצה לציין את דעתי האישית לגבי סמים-
סמים זה אחד הדברים הכי הרסניים שיש, נותן סיפוק לרגע מסויים אבל אחרי שהוא עובר יש ריקנות עצומה ואי מודעות עם הסביבה.
אני מסתכל על אנשים שצורכים סמים כאשנים מסכנים שרק קוראים לנו לעזור להם.
אם את\ה מכיר\ה מישהו שצורך סמים תודיעו להורים שלו או למישהו מוסמך שיעזור לו !!
המאמר נכתב על ידי-
בואו נתחיל
סמים- מה זה?
סם הוא חומר הפועל בעיקר במערכת העצבים, אשר משנה את תפקוד המוח , התוצאות שהוא גורם הם :
שינויים זמניים בהכרה, במצב הרוח או בהתנהגות.
סם- נחשב לדבר רע מכיוון שהוא גורם להרעלה והתמכרות (פרט לסם רפואי)
מאיפה מגיע הצורך בסמים ?
אין מה לציין שהסמים כיום נגישים למתבגרים יותר מאשר פעם, אך מה באמת מושך אותם לזה?
לתשובה הזאת יש כמה אפשרויות -
1) לחץ חברתי -
קרה לכם פעם שיצאתם ביום שישי לפארק והייתם ליד קבוצת ילדים מעשנים והם הציעו לך סיגריה ?
אמרתם להם לא אך הם עדין ניסו לשכנע אותכם ובסוף לקחתם ?
זה נקרא לחץ חברתי, מפני ש"נגגרת" למעגל חברתי אשר גרם לך לעשות פעולות שאינם תואמות להרגלייך או להעדפותך .
אותו דבר עם סמים.
2) מצב רוח דיכואני -
כאשר אדם נמצא במצב דכאוני הוא מחפש לצאת "מהשגרה"- כלומר מחפש עולם אחר שבו יהיה לו "טוב".
את העולם הזה הסמים מספקים, אדם אשר המצב שלו "במציאות" הוא מצב בעיתי אם זה מבחינה כלכלית,רפואית,חברתית מחפש כמו כל האנשים אשר מרגישים במצב של אי נוחות\סכנה - לברוח.
הכונה של לברוח היא לא הכוונה של לעזוב את הארץ או משהו סגנון, הכוונה היא להנתק מהעולם ולעבור לעולם הפנטזיות שבו הכל טוב.
3) תענוג רגעי-
אני די בטוח שקרה לכם פעם המצב הבא:
קניתם פלאפון חדש שרציתם הרבה זמן, לאחר מספר שבועות\חודשים יצא פלאפון משודרג יותר משלכם ויותר יפה משלכם וכ''כ רציתם לקנות אותו.
ולבסוף קניתם אותו .
הדוגמה הזאת מעידה על תענוג רגעי-
אנו בני האדם כמו צורכי הסמים למינהם מחפשים אחרי התענוג הרגעי וכשנגמר תענוג אחד אנחנו רצים אחרי תענוג אחר, יותר מספק, יותר גדול, יותר חזק ( כמו הדוגמה שנתתי למעלה )
ככה גם צורכי הסמים- מחפשים משהו שימלא אותם
הפיתרון לבעיה :
אדם(ולא רק צורכי הסמים!) המחפש מילוי לחיים צריך לשאול את עצמו את השאלות הבאות : "מה הטעם בחיי?", "מדוע אינני מסופק מהחיים?", "האם אלה כל האפשרויות שעומדות בפניי?", "היכן התכלית?"
אם לא נמצא לשאלות האלו מענה, נמשיך לסתום אותן עם כל מיני תענוגים חולפים כמו סמים, אוכל והתמכרויות אחרות המבטיחות תענוגים קצרים שבסוף גורמים לתחושת ריקנות עד לתענוג הבא.
הפתרון הוא לספק תשובות אמיתיות לשאלות קיומיות, ולהבין את משמעות החיים ומטרת חים.
מקווה שהמאמר עזר לכמה מהאנשים שאינם מסוגלים
להודות את צריכתם בסמים .
Mr. TimTam