1. חבל שלא קראת היטב את מה שכתבתי.
העליתי שתי אופציות לחניך הדת, אחת, שיחיה את חייו כאדם דתי בלי שזה יתנגש לו עם משהו אחר, בלי לחקור לבדוק ולחפש, האם אורח חייו אכן הנכון והראוי, האם המאמץ שהוא משקיע בדת אכן מצדיק את עצמו. והשנייה, שיפגוש חניך הדת במהלך חייו דעות אחרות הסותרות את אמונתו המנומקות ומובהרות היטב, וישאר עם פה פעור היות שמעולם לא חקר אחר האמת האובייקטיבית.
העובדה שישנם דתיים שעוזבים את הדת אינה מוכיחה שלא כדבריי, ההיפך הרי זו בדיוק מה שכתבתי שעלול לקרות לחניך הדת הקלאסי!
אילו היית מראה לי כי שינם אנשים שחונכו לדת ואעפ"כ חקרו בדקו וחיפשו את האמת האובייקטיבית, תוך עימות עם טענות הצד השני, אז היית סותר את דבריי. ואכן ישנם גם
בודדים כאלה, אבל מסגרת החינוך הדתי בפרוש לא מחנכות כך!
2. אתה טוען שאתה חשוף לאינטרנט, אבל האם אכן הנך משקף את המציאות הכללית בשטח? האם חשיפה בגיל מבוגר יחסית, אחרי שהילד כבר עיצב לעצמו צורת חשיבה אישית, נחשבת חינוך אובייקטיבי? האם בגיל 16 אפשר בכלל לחנך? והרי כולנו יודעים שכבר בגיל 12/13 הילד מתחנך מעצמו, כך שהמדובר הוא על החינוך עד לגיל זה, וכמה ילדים דתיים ישנם עד גיל זה החשופים ל
כל תכני האינטרנט???
3. אני קבלתי חינוך דתי ועוד איך חחח...
4. גם כשמעלים שאלות בבתי ספר דתיים זה שאלות שתשובתן בצידן, ובד"כ השאלה מוצגת באור מגוחך, והתשובה כדבר ברור ואמת מוחלטת שאין בכלל מקום לחשוב אחרת.
העלאת שאלות ותשובות בצורה כזאת רק מגבירה את שטיפת המוח וסתימתו, משום שהיא מכניסה לחניך - בין אם ירצה בכך ובין אם לאו - כי גם אם ישנן שאלות הרי שהן מגוחכות ותשובתן קיימת תמיד בצידן.
5. נחמד מאוד להציג את מאה שערים בתור הצד השני של המטבע, אבל כולנו יודעים שמחינוך דתי פלורליסטי (מה שלדעתי לא קיים) עד מאה שערים יש הרבה הרבה שלבים בדרך...
6. כמובן שאני לא מדבר עליך באופן ספציפי, יתכן שאתה גדלת וחונכת בצורה אחרת, יתכן גם שחקרת ובדקת את אמיתת אמונתך, ויש כאלה! אבל הם מועטים מאוד, במיוחד למצוא מערכת חינוך דתית כזאת כמדומה שזה בלתי אפשרי...