קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מאמר] חינוך גורי כלבים!
    על ידי OrGeNaL בפורום בעלי חיים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-08-2007, 00:23
  2. [מאמר] חינוך לצרכים - כלבים.
    על ידי FireSide בפורום בעלי חיים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 25-04-2007, 23:07
  3. שתי שאלות - חלומות והשואה בקשר לדת
    על ידי MeToRaF בפורום יהדות
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 13:07
  4. תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 26-09-2006, 21:32
  5. [דיון-סקר]קירבה לדת .
    על ידי B~T בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 10-09-2006, 17:41
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 62

חינוך לדת

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ברירת מחדל חינוך לדת

אני מניח שניתן לומר באופן מוחלט כי רוב בני האדם הדתיים, מחנכים גם את בניהם לאותה דת בה מאמינים הם.
    חינוך לדת כולל השפעה על הילד מגיל רך בכל האמצעים העומדים לרשותו של המבוגר.
    זה כולל שטיפת מוח מכוונת מגיל אפס, אי הצגת צד שני הכופר בדת או באלוהים כצד ראציונלי.
    מטרת החינוך בעצם היא להבטיח מניעה מוחלטת של אפילו מחשבה על אי אמונה באלוהים ובדת, למנוע מן הילד בעצם את האפשרות לחשוב שדרך אחרת היא אופציונלית, התוצאה היא כמובן (במידה והחינוך מצליח), שהחינוך המוחץ מביא את הילד לידי אמונה תמימה ובלתי חקרנית באלוהים ובדתו.

בעצם ניתן לומר כי במידה מסוימת ניטל מן הילד כוח השיפוט העצמי אפילו לכשיגדל ויהפך למבוגר. הדעות והאמונה הברורה והמוחלטת המושרשות בלבו כה עמוק, מונעות ממנו לחשוב אפילו אחרת, והרי כולנו יודעים כי אם היה אותו ילד גדל ללא חינוך לא בהכרח היה נעשה דתי...

אמנם ניתן לומר זאת בעצם על כל מטרה חינוכית כל שהיא, שהחינוך הוא בעצם נטילת יכולת השיפוט במידה והוא אכן מצליח, ואם כן יש איזה שהוא פגם בסיסי בדרך החינוך מיסודה.

גם מבחינת מטרת החינוך דומה שהחינוך לא השיג את מטרתו, שהרי אותו ילד שהצלחנו למנוע ממנו מלהעלות על דל שפתיו - מבלי שידע מדוע - אפשרות וכיוון חשיבה על דרך חיים אחרת ושונה, אם וכאשר במהלך חייו יפגש הוא בדעה הפוכה, מפגש חזיתי שלא יתן לו את האפשרות להתחמק מן השאלות שעלולות להשאל על עיקרי דתו ואמונתו, הרי ברגע אחד ישמט כל הבסיס החינוכי, שהרי בעצם אין הוא יודע למה הוא מאמין?! והרי החינוך לכאורה אינו חינוך לאקטיביות דתית אלא לפסיביות דתית, כלומר להעדר מחשבה על אפשרות אחרת, חינוך שכזה יתבטל וילך לעולמו ברגע שיפגש הוא עם הצד השני, כשבעצם אין לו סיבה או נימוק אמיתי לאמונתו...

נמצא שהחינוך הדתי לא זו בלבד שמשתמש הוא בכלים בלתי מוסריים המונעים את חופש הבחירה של החניך, אלא אף אינו ממצה את מטרתו המוצהרת, והיא: ליצור אדם דתי ומאמין...

אשמח לשמוע את תגובותיכם!
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 23-02-2011 בשעה 01:13.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

מצד שני, גם החינוך שאינו דתי בישראל הוא לא נטרלי בד"כ, אלא "לא דתי!" (עם דגש על סימן הקריאה), כך שבוודאי הדתי אינו ראוי פחות.
    אני לא יודע, ישנם משפחות מעטות שבהם ניתן החופש לבחור ושני הצדדים מוצגים בצורה שווה.
    מה לעשות, כבני אדם - גם אם ננסה להיות נטרליים תמיד ננטה לצד אחד מעט, וזה החינוך שנעביר.

משתמשת כבוד האוואטר של YellowGirl
    שם פרטי
    ניצן
    לייקים
    272
    נקודות
    2,330
    משפט מחץ
    להגיד את במשפט או בשיר? אבי נמני הוא המלך

אישית, ההורים שלי גידלו אותי לאורח חיים מסורתי, וזה לא משהו רע.
    מי שבא מארצות ערב, בדר''כ יהיה יותר מסורתי, וזה שהם מקיימים נגיד קידוש, או מדליקים נרות שבת,
    ואני בתור ילדה חיה עם זה וזו השגרה שלי, זה לא משהו רע.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    אני מניח שניתן לומר באופן מוחלט כי רוב בני האדם הדתיים, מחנכים גם את בניהם לאותה דת בה מאמינים הם.
    חינוך לדת כולל השפעה על הילד מגיל רך בכל האמצעים העומדים לרשותו של המבוגר.
    זה כולל שטיפת מוח מכוונת מגיל אפס, אי הצגת צד שני הכופר בדת או באלוהים כצד ראציונלי.
    מטרת החינוך בעצם היא להבטיח מניעה מוחלטת של אפילו מחשבה על אי אמונה באלוהים ובדת, למנוע מן הילד בעצם את האפשרות לחשוב שדרך אחרת היא אופציונלית, התוצאה היא כמובן (במידה והחינוך מצליח), שהחינוך המוחץ מביא את הילד לידי אמונה תמימה ובלתי חקרנית באלוהים ובדתו.

בעצם ניתן לומר כי במידה מסוימת ניטל מן הילד כוח השיפוט העצמי אפילו לכשיגדל ויהפך למבוגר. הדעות והאמונה הברורה והמוחלטת המושרשות בלבו כה עמוק, מונעות ממנו לחשוב אפילו אחרת, והרי כולנו יודעים כי אם היה אותו ילד גדל ללא חינוך לא בהכרח היה נעשה דתי...

אמנם ניתן לומר זאת בעצם על כל מטרה חינוכית כל שהיא, שהחינוך הוא בעצם נטילת יכולת השיפוט במידה והוא אכן מצליח, ואם כן יש איזה שהוא פגם בסיסי בדרך החינוך מיסודה.

גם מבחינת מטרת החינוך דומה שהחינוך לא השיג את מטרתו, שהרי אותו ילד שהצלחנו למנוע ממנו מלהעלות על דל שפתיו - מבלי שידע מדוע - אפשרות וכיוון חשיבה על דרך חיים אחרת ושונה, אם וכאשר במהלך חייו יפגש הוא בדעה הפוכה, מפגש חזיתי שלא יתן לו את האפשרות להתחמק מן השאלות שעלולות להשאל על עיקרי דתו ואמונתו, הרי ברגע אחד ישמט כל הבסיס החינוכי, שהרי בעצם אין הוא יודע למה הוא מאמין?! והרי החינוך לכאורה אינו חינוך לאקטיביות דתית אלא לפסיביות דתית, כלומר להעדר מחשבה על אפשרות אחרת, חינוך שכזה יתבטל וילך לעולמו ברגע שיפגש הוא עם הצד השני, כשבעצם אין לו סיבה או נימוק אמיתי לאמונתו...

נמצא שהחינוך הדתי לא זו בלבד שמשתמש הוא בכלים בלתי מוסריים המונעים את חופש הבחירה של החניך, אלא אף אינו ממצה את מטרתו המוצהרת, והיא: ליצור אדם דתי ומאמין...

אשמח לשמוע את תגובותיכם!
    אוקי צריך להתייחס פה לכמה דברים שאתה אמרת

דבר ראשון זה שאתה כותב דברים שקריים שההסתכלות בשטח מראה עד כמה שאתה טועה.
    אין אנשים דתיים מבית דתי שעוזבים את הדת? זה שטויות במיץ.
    מכל זרם שיש, בין אותודוכסי, ניאו אורתודוכסי ואפילו קונסרבטיבי ורפורמי יש כל הזמן אנשים שעוזבים את הדת (וגם שנכנסים לדת).
    עוד שטות שכתבת זה שלא נותנים לילד ללמוד על דברים אחרים או על העולם החיצוני, אני אדם דתי ויש לי גישה מלאה לאינטרנט, לטלוויזיה עם כבלים, אני חשוף לכל התכנים שאתה חשוף אליהם ויש לי אפשרות לקרוא על כל דבר שבעולם.
    מעבר לזה, בבתי הספר מעבירים שיעורי אמונה, שבהם כן מעלים את כל השאלות האלה שמבססות את האמונה, וכן מעוררות תמיהה לגבי הדת.
    אז יוצא שכל מה שהסברת על החינוך לדת הוא בעצם מה שחשבת שיש בחינוך הדתי, למרות שניכר מדבריך שלא למדת במוסד דתי כזה או אחר.

דבר שני זה שאתה מסתכל על זה מנקודת מבט לא נכונה.
    האב לא כופה על הבן שלו שום דבר, כמו שכבר אמרתי, עד גיל 18 הילד נחשף לכל התכנים הקיימים, בעולם כמו של היום גם אם אתה רוצה אחרת אין אפשרות שזה לא יקרה, מעבר לכך יש שיעורים בבתי הספר שבהם מעלים שאלות על אמונה.
    מה שהאבא עושה זה להקנות לילד שלו כלים נכונים במידה והוא כן רוצה להמשיך ולהיות דתי.
    הוא לא כופה שום דבר, לא משבש שיפוט, לא מעוור את הילד, בסך הכל נותן לו את הכלים שדרושים לאדם דתי לנהל את חייו בצורה טובה.

המקום היחיד אולי שבו זה יוצא דופן זה בשכונת מאה שערים, ששם עד כמה שידוע לי המצב די דומה למה שאתה מתאר, אבל כמו שאתה בטח יודע, לא כל הדתיים בעולם גרים במאה שערים, ובטח שלא כל הדתיים בעולם מסכימים עם השיטה הפסיכית הזאת של לעצום עיניים לדמיין שהכל וורוד.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    מצד שני, גם החינוך שאינו דתי בישראל הוא לא נטרלי בד"כ, אלא "לא דתי!" (עם דגש על סימן הקריאה), כך שבוודאי הדתי אינו ראוי פחות.
    אני לא יודע, ישנם משפחות מעטות שבהם ניתן החופש לבחור ושני הצדדים מוצגים בצורה שווה.
    מה לעשות, כבני אדם - גם אם ננסה להיות נטרליים תמיד ננטה לצד אחד מעט, וזה החינוך שנעביר.
    אולי אתה צודק, אבל אני חושב שעקרונית החינוך הדתי מעצם טבעו מסתיר יותר את הצד השני ולא חושף את החניך לתכנים של הצד החילוני, החינוך החילוני מעצם מהותו מחנך דבר ראשון לחופש בחירה אישי, או בקיצור ל"חיה ותן לחיות" או "איש באמונתו יחיה", כמובן שהכל עניין של סגנון אישי של בן אדם (כשמדובר על מחנך ספציפי), אבל עקרונית אני חושב שאי אפשר להתכחש להבדל.

ציטוט נכתב במקור על ידי YellowGirl צפיה בהודעה
    אישית, ההורים שלי גידלו אותי לאורח חיים מסורתי, וזה לא משהו רע.
    מי שבא מארצות ערב, בדר''כ יהיה יותר מסורתי, וזה שהם מקיימים נגיד קידוש, או מדליקים נרות שבת,
    ואני בתור ילדה חיה עם זה וזו השגרה שלי, זה לא משהו רע.
    חס ושלום, אף אחד לא אמר שדת זה משהו רע, ואת יודעת שזו לא הדעה האישית שלי!
    מה שכן החינוך החילוני/מסורתי, דווקא הוא מציג את הדת לחניכיו כחלק משגרת אורח חייהם, ולא בתור אידיאה מופשטת, כך שזו באמת דוגמא טובה לחינוך שלא נותן בעצם יכולת עמידה נגד פיתויים לחניכיו, שהרי החניך אינו מודע למה שבאמת עומד מאחורי המנהגים הדתיים שהוא נוהג בהם, אלא הוא נוהג כך מתוך הרגל, כמעט כמו לשתות קפה על הבוקר.
    כמובן גם שחלק מההרגל זה גם סגנון המחשבה שאינו מוצא משהו רע בהנהגות אלו, וכמו כל אדם גם החילוני/מסורתי חש סימפטיה וצורך הצדקה, כלפי אורח החיים האישי שלו.

כמובן שאיני יכול לדבר על החינוך שאת קיבלת, אני מדבר בהכללה עקרונית מהותית, ולא על אדם זה או אחר.

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה

מכל זרם שיש, בין אותודוכסי, ניאו אורתודוכסי ואפילו קונסרבטיבי ורפורמי יש כל הזמן אנשים שעוזבים את הדת (וגם שנכנסים לדת).
    עוד שטות שכתבת זה שלא נותנים לילד ללמוד על דברים אחרים או על העולם החיצוני, אני אדם דתי ויש לי גישה מלאה לאינטרנט, לטלוויזיה עם כבלים, אני חשוף לכל התכנים שאתה חשוף אליהם ויש לי אפשרות לקרוא על כל דבר שבעולם.
    מעבר לזה, בבתי הספר מעבירים שיעורי אמונה, שבהם כן מעלים את כל השאלות האלה שמבססות את האמונה, וכן מעוררות תמיהה לגבי הדת.
    אז יוצא שכל מה שהסברת על החינוך לדת הוא בעצם מה שחשבת שיש בחינוך הדתי, למרות שניכר מדבריך שלא למדת במוסד דתי כזה או אחר.

דבר שני זה שאתה מסתכל על זה מנקודת מבט לא נכונה.
    האב לא כופה על הבן שלו שום דבר, כמו שכבר אמרתי, עד גיל 18 הילד נחשף לכל התכנים הקיימים, בעולם כמו של היום גם אם אתה רוצה אחרת אין אפשרות שזה לא יקרה, מעבר לכך יש שיעורים בבתי הספר שבהם מעלים שאלות על אמונה.
    מה שהאבא עושה זה להקנות לילד שלו כלים נכונים במידה והוא כן רוצה להמשיך ולהיות דתי.
    הוא לא כופה שום דבר, לא משבש שיפוט, לא מעוור את הילד, בסך הכל נותן לו את הכלים שדרושים לאדם דתי לנהל את חייו בצורה טובה.

המקום היחיד אולי שבו זה יוצא דופן זה בשכונת מאה שערים, ששם עד כמה שידוע לי המצב די דומה למה שאתה מתאר, אבל כמו שאתה בטח יודע, לא כל הדתיים בעולם גרים במאה שערים, ובטח שלא כל הדתיים בעולם מסכימים עם השיטה הפסיכית הזאת של לעצום עיניים לדמיין שהכל וורוד.
    1. חבל שלא קראת היטב את מה שכתבתי.
    העליתי שתי אופציות לחניך הדת, אחת, שיחיה את חייו כאדם דתי בלי שזה יתנגש לו עם משהו אחר, בלי לחקור לבדוק ולחפש, האם אורח חייו אכן הנכון והראוי, האם המאמץ שהוא משקיע בדת אכן מצדיק את עצמו. והשנייה, שיפגוש חניך הדת במהלך חייו דעות אחרות הסותרות את אמונתו המנומקות ומובהרות היטב, וישאר עם פה פעור היות שמעולם לא חקר אחר האמת האובייקטיבית.
    העובדה שישנם דתיים שעוזבים את הדת אינה מוכיחה שלא כדבריי, ההיפך הרי זו בדיוק מה שכתבתי שעלול לקרות לחניך הדת הקלאסי!
    אילו היית מראה לי כי שינם אנשים שחונכו לדת ואעפ"כ חקרו בדקו וחיפשו את האמת האובייקטיבית, תוך עימות עם טענות הצד השני, אז היית סותר את דבריי. ואכן ישנם גם בודדים כאלה, אבל מסגרת החינוך הדתי בפרוש לא מחנכות כך!

2. אתה טוען שאתה חשוף לאינטרנט, אבל האם אכן הנך משקף את המציאות הכללית בשטח? האם חשיפה בגיל מבוגר יחסית, אחרי שהילד כבר עיצב לעצמו צורת חשיבה אישית, נחשבת חינוך אובייקטיבי? האם בגיל 16 אפשר בכלל לחנך? והרי כולנו יודעים שכבר בגיל 12/13 הילד מתחנך מעצמו, כך שהמדובר הוא על החינוך עד לגיל זה, וכמה ילדים דתיים ישנם עד גיל זה החשופים לכל תכני האינטרנט???

3. אני קבלתי חינוך דתי ועוד איך חחח...

4. גם כשמעלים שאלות בבתי ספר דתיים זה שאלות שתשובתן בצידן, ובד"כ השאלה מוצגת באור מגוחך, והתשובה כדבר ברור ואמת מוחלטת שאין בכלל מקום לחשוב אחרת.
    העלאת שאלות ותשובות בצורה כזאת רק מגבירה את שטיפת המוח וסתימתו, משום שהיא מכניסה לחניך - בין אם ירצה בכך ובין אם לאו - כי גם אם ישנן שאלות הרי שהן מגוחכות ותשובתן קיימת תמיד בצידן.

5. נחמד מאוד להציג את מאה שערים בתור הצד השני של המטבע, אבל כולנו יודעים שמחינוך דתי פלורליסטי (מה שלדעתי לא קיים) עד מאה שערים יש הרבה הרבה שלבים בדרך...

6. כמובן שאני לא מדבר עליך באופן ספציפי, יתכן שאתה גדלת וחונכת בצורה אחרת, יתכן גם שחקרת ובדקת את אמיתת אמונתך, ויש כאלה! אבל הם מועטים מאוד, במיוחד למצוא מערכת חינוך דתית כזאת כמדומה שזה בלתי אפשרי...

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה

1. חבל שלא קראת היטב את מה שכתבתי.
    העליתי שתי אופציות לחניך הדת, אחת, שיחיה את חייו כאדם דתי בלי שזה יתנגש לו עם משהו אחר, בלי לחקור לבדוק ולחפש, האם אורח חייו אכן הנכון והראוי, האם המאמץ שהוא משקיע בדת אכן מצדיק את עצמו. והשנייה, שיפגוש חניך הדת במהלך חייו דעות אחרות הסותרות את אמונתו המנומקות ומובהרות היטב, וישאר עם פה פעור היות שמעולם לא חקר אחר האמת האובייקטיבית.
    העובדה שישנם דתיים שעוזבים את הדת אינה מוכיחה שלא כדבריי, ההיפך הרי זו בדיוק מה שכתבתי שעלול לקרות לחניך הדת הקלאסי!
    אילו היית מראה לי כי שינם אנשים שחונכו לדת ואעפ"כ חקרו בדקו וחיפשו את האמת האובייקטיבית, תוך עימות עם טענות הצד השני, אז היית סותר את דבריי. ואכן ישנם גם בודדים כאלה, אבל מסגרת החינוך הדתי בפרוש לא מחנכות כך!

2. אתה טוען שאתה חשוף לאינטרנט, אבל האם אכן הנך משקף את המציאות הכללית בשטח? האם חשיפה בגיל מבוגר יחסית, אחרי שהילד כבר עיצב לעצמו צורת חשיבה אישית, נחשבת חינוך אובייקטיבי? האם בגיל 16 אפשר בכלל לחנך? והרי כולנו יודעים שכבר בגיל 12/13 הילד מתחנך מעצמו, כך שהמדובר הוא על החינוך עד לגיל זה, וכמה ילדים דתיים ישנם עד גיל זה החשופים לכל תכני האינטרנט???

3. אני קבלתי חינוך דתי ועוד איך חחח...

4. גם כשמעלים שאלות בבתי ספר דתיים זה שאלות שתשובתן בצידן, ובד"כ השאלה מוצגת באור מגוחך, והתשובה כדבר ברור ואמת מוחלטת שאין בכלל מקום לחשוב אחרת.
    העלאת שאלות ותשובות בצורה כזאת רק מגבירה את שטיפת המוח וסתימתו, משום שהיא מכניסה לחניך - בין אם ירצה בכך ובין אם לאו - כי גם אם ישנן שאלות הרי שהן מגוחכות ותשובתן קיימת תמיד בצידן.

5. נחמד מאוד להציג את מאה שערים בתור הצד השני של המטבע, אבל כולנו יודעים שמחינוך דתי פלורליסטי (מה שלדעתי לא קיים) עד מאה שערים יש הרבה הרבה שלבים בדרך...

6. כמובן שאני לא מדבר עליך באופן ספציפי, יתכן שאתה גדלת וחונכת בצורה אחרת, יתכן גם שחקרת ובדקת את אמיתת אמונתך, ויש כאלה! אבל הם מועטים מאוד, במיוחד למצוא מערכת חינוך דתית כזאת כמדומה שזה בלתי אפשרי...
    1. אני עדיין חולק עליך

2. אני לא מייצג את הדת באופן כללי, אני יכול לייצג אולי את הציבור הדתי לאומי שבדת, ואני יכול להעיד על עצמי ועל חברי ללימודים שכבר מגיל צעיר מאוד היינו חשופים לאינטרנט.
    אמנם הייתה כמות מזערית של ילדים שלא היה להם אינטרנט בגיל מוקדם, אבל לא מסיבה דתית דווקא, פשוט זה לא היה מפותח ככ בהתחלה, אבל היום אחיהם הקטנים גדלים עם האינטרנט.
    לפעמים יש כאלה שחוסמים תוכן מסויים כמו אתרים בעלי תוכן פורנוגרפי, אבל לא חוסמים חופש למידע כמו ויקיפדיה או אתרים כמו דעת אמת או כל אתר כזה או אחר.

3. נחמד לשמוע, אולי תספר קצת יותר

4.גם פה אני לא מסכים, פעמים רבות השיעור מתנהל על ידי שאלות שהתלמידים מעלים, לא תמיד גם יש תשובה, אבל אף פעם לא סתמו לנו את הפה.

5. זה נכון שיש שלבים, אבל גם אצל חרדים בבני ברק אין את הקיצוניות שאתה תיארת. גם בבני ברק אנשים חשופים לטכנולוגיה ופעמים רבות גם לאינטרנט. מאה שערים עד כמה שידוע לי הוא ממש כמו גטו שהצליח ליצור קהילה סגורה ו"נקיה" מכל גורם שעלול להפריע להם בחיי הדת.

6. דיברת על החינוך באופן כללי ואני חושב שאם אני קיבלתי חינוך אחר כנראה שכל הבצפר שלי חונך ככה, ויש גם ישיבות רבות שאני מכיר שיש שם שיעורי אמונה אפילו הרבה יותר ממה שיש אצלנו.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

אבל איך אפשר לאזן בין השניים ? הרי המבוגר המשכיל
    מבין שהילד של, סך הכל ילד, ועליו לקבל חינוך

אז האם אפשר לראות כאן סוג של כפייה דתית
    או שליטה בבית ..
    פרובוקטיביות וברבריות או חינוך מסוים ?

לדעתי
    עד שהילד לא מתבגר, ההורים צריכים לתת לו את חופש הביטוי.
    ומלבד חופש הביטוי הם צריכים לתת לילד את הזכות להביע כל דעה שהיא
    ולא להגיד לו "שתוק זה כפירה"

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    אבל איך אפשר לאזן בין השניים ? הרי המבוגר המשכיל
    מבין שהילד של, סך הכל ילד, ועליו לקבל חינוך

אז האם אפשר לראות כאן סוג של כפייה דתית
    או שליטה בבית ..
    פרובוקטיביות וברבריות או חינוך מסוים ?

לדעתי
    עד שהילד לא מתבגר, ההורים צריכים לתת לו את חופש הביטוי.
    ומלבד חופש הביטוי הם צריכים לתת לילד את הזכות להביע כל דעה שהיא
    ולא להגיד לו "שתוק זה כפירה"
    זה כבר עניין אישי של כל הורה איך לחנך את הילד שלו.
    אם אדם דתי אוהב את הילד שלו ורוצה לטובתו, יכול להיות שהוא כן ישתיק אותו עד שהילד יוכל לרכוש כלים להבין דברים מסויימים שאפשר להבין רק כשהוא גדל.
    תחשוב שאדם דתי חושב בידיוק הפוך ממך, הוא רואה את זה כחובה מוסרית לחנך את הילד שלו בדרך התורה, ואם הילד שלו יחליט שהוא עוזב את הדת יכול להיות שזה יהיה על המצפון של ההורה.
    כל אדם צריך ללכת לפי מה ש/הוא מאמין בו ולפי היושר הפנימי שלו, אני חושב שכשהילד גדל הוא כבר יכול לעשות את הבחירות שלו לבד ואין עיוות בשיפוט של הילד למרות שהוא חונך בדרך כזאת או אחרת.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

בסופו של דבר אני חושב שחינוך לא צריך להיות עיצוב אישיותו של הילד על ידי המחנך, אלא לתת לילד את האפשרות להגיע למסקנה הטובה והאובייקטיבית על ידי כלים שיוקנו לו במהלך החינוך.
    לא לסתום את מחשבתו של החניך, אלא לתת לו להתפתח בכיוון שלו.
    אין לזה שום סתירה אמנם לחינוך דתי.
    הורה דתי מאמין שהדבר הטוב ביותר בשביל ילדו הוא להישאר בחיק הדת.
    אבל להיות דתי אין פירושו לבצע כמו רובוט מצוות ומנהגים שונים בלי להבין בכלל למה ולשם מה, להיות דתי פירושו לדעת את האלוהים, לדעת את תוכנם של הערכים אליהם באה תורתו לחנך את האנושות ואותי בכללה.
    לפיכך הדרך היחידה לחנך לדת היא רק בצורה של נתינת כלי התמודדות בידי החניך, כלי מחשבה וניתוח, כלים להתמודד מול לחץ כזה או אחר, ובסופו של דבר כלים להגיע אתם אל האמת (היא הדת אליבא דהמחנך הדתי).

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

צודק 100%

חשוף חשוף, אבלה שאלה מה אתה עושה עם אותם תכנים,
    אתה הולך להורים שלך או לרב או לחברים, מדבר איתם על זה, וכמובן שאף אחד לא מעודד 'כפירה' לכן בטוח שיגידו לך יפהשזה לא נכון או לא מתאים לתנך או לא יודע מה.

חח טוב, על מי אתה מנסה לעבוד?
    בביתס פר דתי מסורתי, יעבירו שיעור לגבי אמונה....מענין אם הרב שמעביר את השיעור ידאג לחזק לכם את האמונה או לגרום לכם לפקפק...
    ממממ מעניין.

One Shot - One Kill

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    צודק 100%

חשוף חשוף, אבלה שאלה מה אתה עושה עם אותם תכנים,
    אתה הולך להורים שלך או לרב או לחברים, מדבר איתם על זה, וכמובן שאף אחד לא מעודד 'כפירה' לכן בטוח שיגידו לך יפהשזה לא נכון או לא מתאים לתנך או לא יודע מה.

חח טוב, על מי אתה מנסה לעבוד?
    בביתס פר דתי מסורתי, יעבירו שיעור לגבי אמונה....מענין אם הרב שמעביר את השיעור ידאג לחזק לכם את האמונה או לגרום לכם לפקפק...
    ממממ מעניין.
    התוכן הוא חופשי ופתוח, היום באינטרנט יש אנשים מיסיונרים שמנסים אפילו לשכנע אותך שישו צודק, והם נמצאים בלייב 24\7
    אתה חשוף להכל ואתה לא תחת השגחה, אתה עושה מה בראש שלך וזה מה שחשוב.

שיעור אמונה מתנהל ככה שהתלמידים הם אלו שמעלים שאלות בנושא אמונה לדיון והרב מנסה לענות עד כמה שהוא יכול, ברור שהוא מנסה להוציא את הדת צודקת וכל השיעור הזה בא בעצם להצדיק את הדת, אבל כל שאלה היא לגיטימית ואין בעיה לעורר שאלות כפירה במהלך השיעור כל עוד הן באות ממטרה ללמוד ולהתחזק באמונה.

התוכן הוא חופשי ופתוח, היום באינטרנט יש אנשים מיסיונרים שמנסים אפילו לשכנע אותך שישו צודק, והם נמצאים בלייב 24\7
    אתה חשוף להכל ואתה לא תחת השגחה, אתה עושה מה בראש שלך וזה מה שחשוב.

שיעור אמונה מתנהל ככה שהתלמידים הם אלו שמעלים שאלות בנושא אמונה לדיון והרב מנסה לענות עד כמה שהוא יכול, ברור שהוא מנסה להוציא את הדת צודקת וכל השיעור הזה בא בעצם להצדיק את הדת, אבל כל שאלה היא לגיטימית ואין בעיה לעורר שאלות כפירה במהלך השיעור כל עוד הן באות ממטרה ללמוד ולהתחזק באמונה.
    אני מניח שלכבוד הרב מותר לשקר אם זה מצדיק את הדת לא?

ואם המטרה כבר קבועה מראש (הדת צודקת בכל מחיר)- אז זה לא שווה כלום.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

הדת נשענת על דמות בלתי נראית, בלתי נשמעת ומבלתי מובנת.
    אני לא מאמין שזה בריא ללמד ילד קטן שמה שהוא לא רואה, שומע ומבין - זו האמת.

בתורה יש כלים מצויינים להתמודדות עם החיים, משפחה, אנשים וכו' - אבל גם בקוראן ובברית החדשה יש, אז מה?
    הכל מתחיל להסתבך כשהדמות הפיקטיבית "אלוהים" מוכנת לעניין.

ועל זה אני לא מאמין שבריא שהילד יגדל, אח"כ שילמד מה שהוא רוצה ויבין בעצמו - אבל לא כך.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    אני מניח שלכבוד הרב מותר לשקר אם זה מצדיק את הדת לא?

ואם המטרה כבר קבועה מראש (הדת צודקת בכל מחיר)- אז זה לא שווה כלום.
    הרב לא משקר והתלמידים לא פרייארים
    הרב לא פעם אומר לא יודע, או אני צריך לעיין, אי אפשר לשקר לחבורה של 30 נערים בני 17 עם שאלות באמונה.

נדב, עניתי על זה קודם.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    הדת נשענת על דמות בלתי נראית, בלתי נשמעת ומבלתי מובנת.
    אני לא מאמין שזה בריא ללמד ילד קטן שמה שהוא לא רואה, שומע ומבין - זו האמת.

בתורה יש כלים מצויינים להתמודדות עם החיים, משפחה, אנשים וכו' - אבל גם בקוראן ובברית החדשה יש, אז מה?
    הכל מתחיל להסתבך כשהדמות הפיקטיבית "אלוהים" מוכנת לעניין.

ועל זה אני לא מאמין שבריא שהילד יגדל, אח"כ שילמד מה שהוא רוצה ויבין בעצמו - אבל לא כך.
    אני העליתי נקודה שונה קצת בבעייתיות החינוך הדתי, אתה מעלה נקודה אחרת, והיא, לא בריא שהילד יגדל על אמונה בדמות בלתי נראית.
    למה אתה חושב כך?
    ואולי דווקא כדאי ללמד את הילד שלא כל מה שלא נראה לעיניו אינו קיים!?

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:36.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect