יש תשובה קצרה ויש תשובה ארוכה אני כרגע אתן לך את הקצרה ואם ישרו לך שאלות אני אתן גם את הארוכה

כאן התשובה חשבונות שמיים לא נכנסת מכיוון שזאת שאלה פילוסופית ישנה מאוד שחז"ל התמודדו איתה מאז ומעולם.
הרעיון הוא שבבריאת העולם היו שני עולמות העולם הזה והעולם הבא שניהם היו ביחד אך מכיוון שראה הקב"ה שבני האדם ימרדו הפריד את העולמות ושמר את העולם הבא לצדיקים וכאן השאיר את העולם החומרי שמי שיזכה כאן יזכה שם ומי שלא לא.
עכשיו בפשטות הסיבה שיש אנשים שהם לא שומרי תורה ומצוות עשירים זה יכול להיענות בכמה וויריאציות ואני אתן לך את חלקן.
.1 ה' משלם לרשעים (מי שלא מקיים תורה ומצוות נחשב רשע לפי הגדרת ההלכה אז אני משתמש במונחי ההלכה ושלא תחשוב שאני חושב שההלכה טועה במונחים שלה אני פשוט חושב שהיא יותר מידי עדינה בביטויים כי האמת היא שאדם שאינו שומר תורה ומצוות הוא לא רק רשע הוא גם אכזרי!) את פרי עמלם כאן כלומר הרי כל אדם זוכה לעשות מצוות כל הזמן כל חייו בלי לשים לב כי התורה היא כל הוויתו של האדם זה מגיע מפקיחת העיניים בבוקר איך האדם צריך לישון במיטתו ליאזה כיוון באיזה תנוחה ולכן בגלל שהתורה כל כך רחבה והרשע לא מעניין אותו תורה ומצוות וה' לא מקפח שכר אף בריה לכן הוא משלם להם כאן את כל שכרם ולעתיד לבוא לא יזכו לעולם הבא וצדיק אחר יקבל גם את חלקו של אותו יהודי רשע. בנוסף אותו רשע יקבל את עונשו מלא בלי לזכות למנוחה כמו הצדיקים ולכן זאת הסיבה למה רשע יכול להיות עשיר.
2. לפעמים ישנם אנשים שהם מזרע צדיקים כמו רבי יהודה הנשיא ודומים לזה שבגלל זכות האבות נגזר על כל השושלת להיות עשירה עד סוף הזמן בין אם יהיו צדיקים בין אם יהיו רשעים.
3. ה' נותן נסיונות לאדם כפי יכולותיו וידוע שניסיון העושר גדול מניסיון העוני (כך מעידים חז"ל) כי הביטחון שמקנה העושר לעשיר גורם לו שיחזק את ליבו ולא יאמין שה' הוא זה שנותן את הפרנסה לאדם אלא פעולותיו ועסקיו. ולא רק, מעידים עוד חז"ל שעשיר יתבע בבית דין של מעלה ע"י עניי אותו דור שלא נתן להם את פרנסתם ושמר את פרנסתם לעצמו לכן מצוות הצדקה כל כך חשובה ביהדות. ואם תישאל אבל הרי הם נותנים! בונים כאן, ועושים כאן. אבל אתה לא מבין שהם צריכים לעשות כפי העושר ולא כפי הדעת וזה אומר שהם היו צריכים לתת פי כמה וכמה יותר ממה שהם נותנים כיום וחוץ מזה לרוב הם עושים זאת בשביל ענייני עסקים ולא בגלל שבאמת הם חושבים על העזרה לאחרים כמו סמי עופר שמרוויח הנחות ענק במיסים מהמדינה בעסקים אחרים שלו על זה שהוא בונה את רמב"ם רק לידיעתך.
4. דבר נוסף הוא שה' רוצה לתת את שכר הצדיקים מושלם ולכן הוא רוצה שיהנו כמה שפחות מהעולם הזה על מנת שלא יתבזבז שכר מצוותיהם על ענייני כבוד ועושר בעולם הזה ויקבלו את המקסימום האפשרי לעולם הבא ועל זה אמרו חז"ל שיחידי סגולה היו בעולם שזכו לשתי שולחנות שזה שולחן העושר בעולם הזה ושולחן התורה לעולם הבא כמו רבי יהודה הנשיא, יוסף הצדיק וכו'.
מקווה שנתתי מספיק סיבות לעניינים ששאלת ואם לא סיפקתי את הסחורה אני אכנס יותר לעומק אם תרצה אבל זה יצריך הרב יותר זמן וסבלנות לענות מעל דפי הפורום.
יום טוב.