ישבתי פעם עם כמה חברים בדירה משותפת, ישבנו דיברנו, העברנו חוויות;
אחרי כמה דקות קמתי ועשיתי לעצמי קפה, כשאני חוזר עם הקפה, אומר לי אחד החברים "אולי תכין גם לי?"
החבר השלישי שישב אתנו שומע את זה ואומר לי "מה אתה פראייר שלו?!"
אבל כנראה שהייתי במצב רוח טוב, אמרתי לעצמי, וואלה, למה לא להכין קפה לחבר, נו שיהיה...
אחרי שסיימתי והבאתי לו את הקפה, התפתח בינינו דיון עקרוני על מצוות חסד ביהדות,
עד כמה היא דורשת ממני לעשות בשביל החבר, באילו מצבים אני אמור לעשות משהו בשבילו, האם מצוות חסד אומרת רק לעשות בשבילו מה שהוא אינו יכול לעשות בעצמו, או גם כשיש בידו לעשות את הפעולה בעצמו אבל ביותר קושי...
הרי כולנו נסכים שלהכין קפה לנכה שבשביל להכין לעצמו קפה הוא צריך לצעוד על קביים או לנוע על כיסא גלגלים, זה חסד, ואני כיהודי אף מחויב בזה, אבל כשהחבר יכול להכין באותה מידת קושי כשלי, האם עדיין חסד יש כאן, או שמא פראייריות טפשית?!
האם התורה מצווה עלי להיות פראייר?!
באותה שיח העליתי טיעון שמצדד כי מבחינת היהדות כל עזרה לחבר ואפילו כאשר הוא יכול לעשות זאת בעצמו נחשבת לחסד,
ידוע המעשה המופיע בתורה כאשר אברהם שולח את אליעזר לחפש אישה לבנו יצחק; כאשר מגיע אליעזר לארם נהריים, הוא עומד ומתפלל שיעזור לו אלוהים למצוא את האישה המתאימה ליצחק:
וְהָיָה הַנַּעֲרָ אֲשֶׁר אֹמַר אֵלֶיהָ הַטִּי נָא כַדֵּךְ וְאֶשְׁתֶּה וְאָמְרָה שְׁתֵה וְגַם גְּמַלֶּיךָ אַשְׁקֶה אֹתָהּ הֹכַחְתָּ לְעַבְדְּךָ לְיִצְחָק וּבָהּ אֵדַע כִּי עָשִׂיתָ חֶסֶד עִם אֲדֹנִי:
וַיְהִי הוּא טֶרֶם כִּלָּה לְדַבֵּר וְהִנֵּה רִבְקָה יֹצֵאת אֲשֶׁר יֻלְּדָה לִבְתוּאֵל בֶּן מִלְכָּה אֵשֶׁת נָחוֹר אֲחִי אַבְרָהָם וְכַדָּהּ עַל שִׁכְמָהּ:
וְהַנַּעֲרָ טֹבַת מַרְאֶה מְאֹד בְּתוּלָה וְאִישׁ לֹא יְדָעָהּ וַתֵּרֶד הָעַיְנָה וַתְּמַלֵּא כַדָּהּ וַתָּעַל:
וַיָּרָץ הָעֶבֶד לִקְרָאתָהּ וַיֹּאמֶר הַגְמִיאִינִי נָא מְעַט מַיִם מִכַּדֵּךְ:
וַתֹּאמֶר שְׁתֵה אֲדֹנִי וַתְּמַהֵר וַתֹּרֶד כַּדָּהּ עַל יָדָהּ וַתַּשְׁקֵהוּ:
וַתְּכַל לְהַשְׁקֹתוֹ וַתֹּאמֶר גַּם לִגְמַלֶּיךָ אֶשְׁאָב עַד אִם כִּלּוּ לִשְׁתֹּת:
וַתְּמַהֵר וַתְּעַר כַּדָּהּ אֶל הַשֹּׁקֶת וַתָּרָץ עוֹד אֶל הַבְּאֵר לִשְׁאֹב וַתִּשְׁאַב לְכָל גְּמַלָּיו:
ואמרו חכמים כי הסימן שעשה אליעזר היה בכדי לראות אם הנערה מושלמת במידת החסד וההטבה,
והרי אין פראייריות גדולה מזו, עומד לו גבר מבוגר עם עשרת גמליו, ובמקום לעזור לילדה הקטנה לשאוב מים מהבאר הוא עומד ומבקש ממנה שתשקה אותו ואת כל גמליו, המעשה שעשתה רבקה הוא אפוא הכי בלתי הגיוני ומתבקש שיכול להיות, ואף על פי כן זה היה הסימן לאליעזר שזוהי האישה המתאימה ליצחק,
אם כן, הרי שכל פראייריות שהיא נחשבת מעלה במידת החסד,
ועדיין הדבר מוזר בעיני...
הייתי שמח לשמוע את דעתכם![]()

ציטוט ההודעה
) שהמניע לכך הוא שאתה יודע שאתם תהיו בקשר עוד זמן רב, ולכן כדאי לעזור לו על מנת שביום מן הימים הוא "יחזיר לך טובה".