תראו, קודם כל אני לא אדם דתי, מעולם לא הייתי בגלל שכמו רבים מכם אף פעם לא קיבלתי אישור לקיום אלוהי, בכל זאת אני מאמין אמונה שלמה שאלוהים קיים או לפחות מנסה להאמין כי תחשבו על זה, אתם באמת רוצים להעביר את הזמן שנשאר לכם פה בציפייה לאי קיום בסופו של דבר? זאת אומרת גם אם אלוהים לא קיים כמו שרבים טוענים, לא עדיף להאמין שהוא קיים כדי לשפר את החיים הנוכחים שלנו?
אולי בעצם כל התנ"ך זאת מתאפורה הרי אנחנו יודעים שאדם בלי אמונה הוא אדם בלי תקווה, אמונה לא משנה אם בישות אלוהית או בעצמו, זה לא משנה עצם העובדה שהאמונה נותנת לך תיקווה בחיים האלה זה לא פרס בפני עצמו? זאת אומרת מה אנחנו מפסידים מהאמונה? הרי סופר בעבר שכל התורה על רגל אחת היא מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, זה מסר ועוד מסרים רבים מהתורה הם מסרים שהרבה מאיתנו יכולים להתחבר אליהם בלי קשר לאמונה, ואם באמת כל הסיפורים בתורה בדויים עדיין אנחנו יכולים ללמוד מהם את הלקחים האנושיים שיש בהם כמו מה גורמת שנאת חינם, שינאת אחים אפילו גילוי אריות.
זה עניין של מה שאתה רוצה להאמין בו, אז השאלה שלי למה אתם מעדיפים להאמין שאתם הופכים לריק מאשר להאמין שיש עולם הבא? כי זה יותר מדויק ונכון מבחינה מדעית? כי אתם מתיימרים לדעת מה הולך לקרות? אז זאת אומרת, שאם הייתה מכונה שמבחינה ביולוגית תראה לכם עד איזה גיל הגוף שלכם יחזיק הייתם נבדקים? הייתם רוצים לדעת מתי תמותו? אתם רוצים לדעת מה יקרה אחרי שתמותו? איפה היופי בחיים אם אנחנו מתיימרים לדעת הכל אני חושב שכולם צריכים להבין שאנחנו אף פעם לא הבנו ולעולם לא נבין את העולם הזה ופשוט להפסיק לנסות ופשוט להאמין כל אחד במה שטוב לו, במה שהוא רוצה להאמין לא בגלל שהוא חושב שזה אמיתי או לא אלה בגלל שזה נותן לו תקווה ועושה את החיים שלו מאושרים ולכן אני לא מבין איך אתאיזם עושה את החיים מאושרים.
זאת דעתי, אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי

ציטוט ההודעה