נכתב במקור על ידי
SirToT
אוקיי, נניח שאני מבין מה אתם אומרים אין הוכחות מוצקות בתקופתנו לקיום של כח עליון אם אתם בוחרים להתעלם מכל ההוכחות שהיהדות מספקת אני יכול להבין למה אתם לא מאמינים אומנם אין שום הוכחה ששוללת קיום אלוהי וזה משהו שכבר ביקשתי מספר פעמים בנושא הזה, בבקשה שמישהו יוכיח לי שמילה אחת בתורה שגויה או שיקרית או שכח עליון לא קיים אבל שוב, אף אחד לא נענה לבקשה.
אז נגיד ששנינו נמצאים באותו מצב, אנחנו יכולים לבחור כיהודים שנולדו לאמא יהודית בארץ ישראל בשתי דרכים, להאמין או לא להאמין לאף אחד מאיתנו אין שום ההוכחה מוצקת נקרא לזה ככה להצדקה של אף אחד מהצדדים שזה מה שקורה בפועל רק מילים של כמה מדענים מול מילים של כמה רבנים, למה אתם בחרתם להאמין בדרך שנותנת לכם הכי פחות, בדרך שבעצם לא פותרת לכם כלום רק מעלה עוד שאלות מה יוצא לכם מזה?? אני מנסה להבין באמת אני קורא את ההודעות שלכם פה שוב ושוב ומנסה לראות משהו שאולי פיספסתי וכל פעם מחדש אני רואה איזה אבסורד זה לרצות להאמין במשהו כזה כשאין שום ההוכחה וודאית שהוא אמיתי, אי אפשר להגיד שאמונה בדת היא אבסורד לדוגמא, כיוון שאמונה באותו צד שני היא בעצם אמונה באי אמונה ככה שמפה ומפה אתה יוצא מרווח מאמונה בדת ולכן אני מתקשה להבין למה לבחור בדרך שמפה ומפה מפסידים ממנה.
להאמין שיש חיים אחרי המוות זה לא פתטי וגם אם אין חיים אחרי המוות אני מעדיף לא לדעת את זה ולהמשיך להאמין כי הרווח הוא כולו שלי גם בעולם הזה, וגם בעולם הבא אם הוא קיים אין פה שום הפסד מפה ומפה זה מה שאני מנסה להעלות...
תראו בואו נגיד ככה, התורה גורמת לי לכבד את ההורים שלי, התורה גורמת לי לעזור לזולת ולכבד כל בריאה, אני אומנם לא שומר שבת אבל אני לא העבוד בשבת בשום הון שבעולם כי כל אדם צריך מנוחה ושבת מספקת את זה, התורה נותנת לי אמונה שהחיים הם לא הכל, לכן אני לא הולך ברחוב ומפחד שידרוס אותי אוטובוס בגלל שאני בטוח שכל מה שקורה, נועד לקרות אולי אני נאיבי ואולי אני משלה את עצמי אבל מישהו מכם יכול להגיד לי שהוא חושב שאחד מהערכים האלה הם לא נכונים? אז נגיד שטעיתי ואין עולם הבא, כל דבר שעשיתי בזכות הדת בחיים האלה שיפר את החיים שלי ושל אלה שסובבים אותי אז למה לא???