רשימת מרכיבים
4 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
2 בצלים קטנים, קצוצים
1 גבעול כירשה, קצוץ
3 גזרים, חתוכים לקוביות
6 שיני שום, מעוכות
8 עגבניות טריות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות סוכר חום סוגת
2 ליטר מים
צרור עלי בזיליקום
כמה גבעולי כוסברה, קצוצים
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת
קרוטונים
טוסטים קטנים בשום


אופן הכנה
1. חממו שמן זית וחמאה בסיר גדול. הוסיפו את הבצל והכרישה וטגנו כמה דקות עד התרככות. הוסיפו את הגזרים וטגנו כמה דקות. הסיפו שום וטגנו דקה.
2. הוסיפו את הבטטות, העגבניות, הרסק, הסוכר ופלפל ומלח על פי הטעם. ערבבו והוסיפו את המים. הנמיכו את האש ובשלו רבע שעה- 20 דקות.
3. העבירו לבלנדר או מעבד מזון וטחנו את המרק. החזירו לסיר ולאש והוסיפו בזיליקום וכוסברה. בשלו כמה דקות, כבו האש, כסו ותנו למרק "לשבת" רבע שעה בסיר מכוסה.
4. הגישו עם פרמזן מגוררת וקרוטונים או טוסטים קטנים בשום.