מרק עגבניות בנוסח הודי
כשר, קל, חלבי*
החומרים ל-6 מנות:
*לגרסת פרווה: אפשר לוותר על הקרם פרש/השמנת המתוקה
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 כפות שום, כתוש
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 ליטריםציר ירקות (ראו מסגרת)
- 1 כפית מלח
- 1 מקל קינמון
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
- 1 כף קורנפלור, מומסת ב-3 כפות מים
- 2-3 כפות קרם פרש/שמנת מתוקה
- כוסברה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את שמן הזית, השום ורסק העגבניות ומבשלים כ-3 דקות.
2. מוסיפים את נוזלי ציר הירקות ואת כל התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את הקרם פרש/השמנת המתוקה ומערבבים. מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.
ציר ירקות
![]()
כשר, קל, פרווה
החומרים ל-2 ליטרים (מצטמצמים ל-½1 ליטרים):
אופן ההכנה:
- 1 בצל
- 4 גזר
- 4 עגבניות
- 1 גבעול סלרי
- 1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
- 2 ליטרמים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 6 גרגרי הל
- 2 מקלות קינמון
- 4 עלי דפנה
- 6 גרגרי פלפל שחור
מבשלים את כל החומרים עד ריכוך הירקות כחצי שעה. מסננים את הנוזלים.





ציטוט ההודעה


