מרק עגבניות :
קרדיט למתכונים מאסטר שף
מרכיבים 4 מנות)
1 בצל*, קלוף וקצוץ דק
1 שן שום*, קלופה וקצוצה דק
1 גזר*, קלוף ומגורר גס
חופן גבעולי בזיליקום טריים* (ללא עלים*), קצוצים דק*
שמן זית*, לטיגון
6 כפות שמנת מתוקה
1 כפית חומץ בן יין אדום
2 חלמונים
1 ק"ג עגבניות ממש בשלות
5 כוסות ציר ירקות*, או מרק בטעם עוף
מלח ים
פלפל שחור*, טחון טרי
אופן ההכנה
1. בסיר גדול שמים את הבצל*, השום*, הגזר וגבעולי הבזיליקום יחד עם כמה שלוקים של שמן זית*. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהכל משחים מעט.
2. בקערה קטנה טורפים יחד את השמנת המתוקה*, החומץ והחלמונים*.
3. בזמן שהירקות מיטגנים*, מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך* 30* שניות*, מוציאים*, מסירים מהן את הקליפה וחותכים לקוביות גסות*.
4. מוסיפים* את העגבניות לירקות המיטגנים*, מוסיפים את הציר או המרק*, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה* 20* דקות*. בשלב הזה נחמד לרסק את המרק במעבד* מזון או בבלנדר ידני*, אבל בזהירות כי המרק חם*.
5. את המרק* המרוסק מחזירים בזהירות לסיר*, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי*.
6. כדי להעשיר את המרק ולתוספת מרקם*, טורפים לתוך המרק ממש לפני ההגשה את תערובת השמנת ומכבים מיד* (לא מביאים שוב לרתיחה*, כי אז החלמונים ייקרשו*). מגישים מיד*. מקשטים בכמה עלי בזיליקום*, אם רוצים*.
תגיות: ג'יימי אוליבר השף העירום מרק עגבניות מרק
מונחים קשורים






ציטוט ההודעה
