מצרכים:
150 גרם חמאה
1/3 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 ו-1/3 כוסות קמח
2 כפות גדושות קקאו
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
למלית:
2 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
לבננות המקורמלות:
2 בננות
2 כפות סוכר חום
15 גרם חמאה
2 כפות ברנדי
אופן הכנה:
- מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת את הביצה וממשיכים לערבב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, הקקאו, הקינמון והמלח וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק חלק.
רק לערבל ויש לכם בסיס מעולה למגוון טארטים צילום: רחלי קרוט
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לצינון של כשעה במקרר.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
- מהדקים את הבצק לדפנות התבנית ומכניסים למקפיא למשך רבע שעה.
- אופים את הפאי בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כרבע שעה עד שהבצק מתחיל להזהיב.
לא יאמינו לכם שאתם הכנתם את עוגת השוקולד הזאת צילום: רחלי קרוט
- חותכים את הבננות בסכין חדה לאורכן (או לפרוסות) ומניחים על מגש.
- מפזרים חצי כף סוכר חום בשכבה אחידה על הצד החתוך של כל בננה.
- מחממים מחבת כבדה וממיסים בה את החמאה, מניחים את חצאי הבננה עם הצד החתוך והמסוכר כלפי מטה וצורבים את הבננות עד שהצד החתוך הופך שחום.
- מוסיפים למחבת את הברנדי ומניחים לנוזלים לבעבע עד לאידוי מלא. מוציאים את הבננות ומניחים בצד לצינון.
שילוב של שוקולד ובננות (ועוד מקורמלות) הוא מנצח צילום: רחלי קרוט
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מניחים בצד לצינון.
- מקציפים במיקסר את הביצים, החלמונים והסוכר, עד לקבלת קצף בהיר וסמיך. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות. מוסיפים את המלח ומערבבים כדקה.
- מניחים שכבה של פרוסות בננה מעל הקלתית, יוצקים את המלית מעל הבנות ואופים בתנור במשך 20-25 דקות.




רק לערבל ויש לכם בסיס מעולה למגוון טארטים צילום: רחלי קרוט
לא יאמינו לכם שאתם הכנתם את עוגת השוקולד הזאת צילום: רחלי קרוט
שילוב של שוקולד ובננות (ועוד מקורמלות) הוא מנצח צילום: רחלי קרוט 

ציטוט ההודעה
