בדוק האם הדברים הבאים נכונים לגביך:
- אולי זה דיי קשה ללמוד למבחן במכה אחת ויהיה יותר נוח ללמוד קצת בכל יום (אולי שעה), אך הרבה זמן לפני המבחן (במקום יומיים לפני המבחן שבוע וחצי לפני, לדוגמה).
- קודם כל עלי לשאול את עצמי לשם מה נועד לוח הזמנים, מהי המטרה ומה ברצוני להפיק ממנו? לעמוד בלוח זמנים זה דיי רובוטי ומשעמם, מהן היתרונות והתוצאות שאני רוצה להפיק מתפקוד על-פי יומן בטווח הארוך? יש לבדוק זאת.
- האם אני ישן שנת צהרים כי הגוף והנפש שלי זקוקים לזה או רק כי "ככה נהוג" או כי אני רוצה? אולי כדאי שאעסיק את עצמי במשהו מעניין, רציני ובאותה מידה מתיש.. וכך להבטיח עשייה ומנגד - שינה טובה.
- אולי ביכולתי לשחק עם שנת הצהרים שלי ולהפיק ממנה תועלת ועניין (חפש בלינקייה נושאים שאפשר לשלב בשינה).
- אם אני מפיק מהלוג מוטיבציה ומחוייבות לעצמי, כיצד ובאילו דרכים ביכולתי להשתמש בה? האם ישנן דרכים להמיר את המוטיבציה הזאת בצורה ישירה ללימודים?
שקול נקודות אלו ובדוק מה מהן יכולות להועיל לך ואילו מיותרות עבורך.
יש לציין שהלוג שלך מתקדם נהדר, ח"ח!