קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 10-04-2011, 15:09
  2. [שאלה]האם אלוהים יכול?
    על ידי grass בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 08-04-2009, 02:09
  3. [שאלה] זה נכון שלמי שיש סלקום יכול ללכת לסרט בחינם?
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 19:07
  4. חבר'ה כנסו בבקשה זה נכון שלמי שיש סלקום יכול....
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 16:23
+ תגובה לנושא
עמוד 5 מתוך 6 << ראשון ... 3456 אחרון >>
מציג תוצאות 61 עד 75 מתוך 80

אלוהים יכול לגבור על אילוצים, נכון? - עמוד 5

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    היהדות לא מאמינה שהיא הטובה ביותר לכל אחד. האמונה היא שהא-ל הוא אכן אוניברסלי, ונתן לכל אחד דרך חיים, כשליהודים הוא נתן דרך חיים מאוד מסויימת משלהם. זה מסביר גם את שאלתך לגבי הבעייתיות בהתנצרות/התאסלמות לכאורה.
    הקב"ה לא רוצה שגויים יתגיירו. לא נאמר "גוי שנתגייר" אלא "גר שנתגייר". זו הסיבה ל'מלחמה' שמנהלים נגד המעוניין להתגייר, על מנת להווכח מהי מידת הרצינות שלו. בד"כ מי שלא מיועד לזה לא ישרוד, זה לא שווה את זה.
    אתה מנסה למדוד את אלוקים בכלי סבירות גשמי, בעוד שבכלל מדובר בישות רוחנית. אני יודע שאתה יודע את זה.
    לפי היהדות היהודים הם הכי טובים. הגויים הם "עם הדומה לחמור" שלא קרויים אדם בכלל.
    העניין הוא שבדתות אחרות המאמינים חושבים שהם הכי טובים. אם דרך הדת שלהם הם עובדים בעצם את אלוהים של היהדות כמו שסוניק אמר, יוצא שאלוהים אומר לכל דת "אתם הכי טובים וכל האחרים חמורים". כלומר, היהודים לא מועדפים באמת, הוא אומר לכל העמים שהם העם המועדף עליו.
    ועוד משהו קטן, לפי טענתכם שהאל הוא אוניברסלי, אז נוצרי לדוגמה שעובד את אלוהי הנצרות שהם בעצם אלוהי היהדות, באמת אמור להגיע לגן עדן לא פחות מיהודי.
    לפי טענתך יוצא, שיתכן שהבבא סאלי עכשיו יושב לו בגן עדן עם איזה כומר.
    ולא הבנתי מה הבעיה למדוד סבירות של ישות רוחנית.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    לפי היהדות היהודים הם הכי טובים. הגויים הם "עם הדומה לחמור" שלא קרויים אדם בכלל.
    העניין הוא שבדתות אחרות המאמינים חושבים שהם הכי טובים. אם דרך הדת שלהם הם עובדים בעצם את אלוהים של היהדות כמו שסוניק אמר, יוצא שאלוהים אומר לכל דת "אתם הכי טובים וכל האחרים חמורים". כלומר, היהודים לא מועדפים באמת, הוא אומר לכל העמים שהם העם המועדף עליו.
    ועוד משהו קטן, לפי טענתכם שהאל הוא אוניברסלי, אז נוצרי לדוגמה שעובד את אלוהי הנצרות שהם בעצם אלוהי היהדות, באמת אמור להגיע לגן עדן לא פחות מיהודי.
    לפי טענתך יוצא, שיתכן שהבבא סאלי עכשיו יושב לו בגן עדן עם איזה כומר.
    ולא הבנתי מה הבעיה למדוד סבירות של ישות רוחנית.
    בעיית המדידה היא בכלים הלא נכונים. לא מודדים טמפרטורה עם פלס מים.
    "עם הדומה לחמור" הייתה ההתיחסות לעמו של עבד אברהם, שכידוע היו ארורים. אין כאן אמירה כללית.
    אולי בשונה מאמונות אחרות, היהדות כאמור לא מחזיקה מעצמה הטובה ביותר לכולם, אלא ליהודים בלבד.
    כל הדתות המוזכרות מודות בעצם בבחירתו של העם היהודי כעם הנבחר (כחובה, לא רק כזכות), רק שלדעתם א-לוקים התחרט. ההוכחה? מישהו חלם את זה מתישהו.
    לא זכור לי איך נראה גן עדן, לכן לא אתייחס לזה מחוסר ידע.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

בעיית המדידה היא בכלים הלא נכונים. לא מודדים טמפרטורה עם פלס מים.
    "עם הדומה לחמור" הייתה ההתיחסות לעמו של עבד אברהם, שכידוע היו ארורים. אין כאן אמירה כללית.
    אולי בשונה מאמונות אחרות, היהדות כאמור לא מחזיקה מעצמה הטובה ביותר לכולם, אלא ליהודים בלבד.
    כל הדתות המוזכרות מודות בעצם בבחירתו של העם היהודי כעם הנבחר (כחובה, לא רק כזכות), רק שלדעתם א-לוקים התחרט. ההוכחה? מישהו חלם את זה מתישהו.
    לא זכור לי איך נראה גן עדן, לכן לא אתייחס לזה מחוסר ידע.
    אל תדבק לדוגמה... "שפוך חמתך על הגויים" זה משפט שגורם לך להבין אותי?
    אתה חוזר על עצמיך קצת, אבל אתה לא עונה לי. בסדר, היהדות לא הטובה ביותר לכולם, אלא ליהודים בלבד. אבל לפי היהדות העם היהודי הכי טוב מכל העמים.
    כשאני אומר כל הדתות אני לא מתכוון לנצרות ואיסלאם, אלא לכל הדתות. רוב הדתות בכלל לא קשורות לתנך.
    וגם מהנצרות והאסלאם יש עליך את השאלה למה אתה עדיין חושב שאתה באמת העם הנבחר ולא שאלוהים אומר את זה לכל דת. (להגיד שההוכחה היא שמישהו חלם את זה פעם זה ממש שטויות, בוא נתערב שאם היית נולד למשפחה נוצרית היית תוקף את השורה שאמרת בעצמיך. אתה פשוט לא אובייקטיבי.)
    ומה הקשר לא זכול לי איך נראה גן עדן? מה לא ברור אם אלוהים רוצה לנוצרים ישארו נוצריים והם בעצם עובדים אותו כי הוא אוניברסלי אז גם הנוצרים אמורים להיות בגן עדן כי מגיע להם שכר. תסביר לי מה הדבר השגוי פה שגורם לך לא להסכים עם זה ישר. כי זה לא מה שהיהדות אומרת? הו, אז אתה מבין שעמדתך לא כשל היהדות...
    בנוגע למדידה:
    במקום לומר "הסיכוי שאלוהים של היהדות קים" אפשר לומר "הסיכוי שאתה צודק באמונתך ביחס לאמונות אפשריות". זה אותו דבר בתכלס, רק שכאן אני לא מתייחס ישירות לאלוהים. עכשיו זה בסדר?

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    אל תדבק לדוגמה... "שפוך חמתך על הגויים" זה משפט שגורם לך להבין אותי?
    אתה חוזר על עצמיך קצת, אבל אתה לא עונה לי. בסדר, היהדות לא הטובה ביותר לכולם, אלא ליהודים בלבד. אבל לפי היהדות העם היהודי הכי טוב מכל העמים.
    כשאני אומר כל הדתות אני לא מתכוון לנצרות ואיסלאם, אלא לכל הדתות. רוב הדתות בכלל לא קשורות לתנך.
    וגם מהנצרות והאסלאם יש עליך את השאלה למה אתה עדיין חושב שאתה באמת העם הנבחר ולא שאלוהים אומר את זה לכל דת. (להגיד שההוכחה היא שמישהו חלם את זה פעם זה ממש שטויות, בוא נתערב שאם היית נולד למשפחה נוצרית היית תוקף את השורה שאמרת בעצמיך. אתה פשוט לא אובייקטיבי.)
    ומה הקשר לא זכול לי איך נראה גן עדן? מה לא ברור אם אלוהים רוצה לנוצרים ישארו נוצריים והם בעצם עובדים אותו כי הוא אוניברסלי אז גם הנוצרים אמורים להיות בגן עדן כי מגיע להם שכר. תסביר לי מה הדבר השגוי פה שגורם לך לא להסכים עם זה ישר. כי זה לא מה שהיהדות אומרת? הו, אז אתה מבין שעמדתך לא כשל היהדות...
    בנוגע למדידה:
    במקום לומר "הסיכוי שאלוהים של היהדות קים" אפשר לומר "הסיכוי שאתה צודק באמונתך ביחס לאמונות אפשריות". זה אותו דבר בתכלס, רק שכאן אני לא מתייחס ישירות לאלוהים. עכשיו זה בסדר?
    אני חוזר על עצמי מפני שהתשובה לשאלותיך כבר נענו, אולי החלפת המילים תספק את רצונך.
    אני לא נדבק למילה כזו או אחרת, אלא מבקש ממך ללמוד שאתה מוציא את הדברים מהקשרם, בכוונה או שלו.
    לדוגמה, שפוך חמתך על הגויים. למה בחרת לעצור בתחילת הפסקה? אני ממשיך: "שְׁפֹךְ חֲמָתְךָ עַל הַגּוֹיִם אֲשֶׁר לֹא יְדָעוּךָ וְעַל מִשְׁפָּחוֹת אֲשֶׁר בְּשִׁמְךָ לֹא קָרָאוּ כִּי אָכְלוּ אֶת יַעֲקֹב וַאֲכָלֻהוּ וַיְכַלֻּהוּ וְאֶת נָוֵהוּ הֵשַׁמּוּ". איזה גויים? כל הגויים? רמז: ממש לא, אפילו לא קצת. סתם לקטע, אפילו מנחם בן הבין את זה.
    לפי היהדות העם היהודי הוא הכי נעלה מכל העמים. על מנת להבהיר את משמעות ההבדל אתן דוגמה למשרת של מלך. הוא בעל תפקיד בזוי אולי, הוא מנקה רצפות ומצחצח נעלים, אבל הוא נעלה, כי הוא עבד של המלך.
    הסיבה שכתבתי בכוונה 'מישהו חלם את זה' לגבי הנצרות או האיסלם או כל אמונה אחרת, היא מפני שהמקור שלה הוא בהתגלות ליחידים, גם לפי האמונה עצמה. בנצרות זה היה זה ובאיסלם זה היה אחר, אבל רק ביהדות אלוקים התגלה לרבים, והם אלה שהעבירו זאת הלאה, לא 'נביא' בודד.
    על פי היהדות, לגוי (ורק לגוי) מותר להאמין בשיתוף - אמונה בקב"ה ובדבר נוסף (שמש או ירח לדוגמה), אם הוא האמין בו וקיים את 7 מצוות בני נח הוא מילא את תפקידו. התגובה על ביקורי בגן עדן הייתה כדי להבהיר לך שההתעסקות בשכר של עולם הבא או מיקום הישיבה בגן עדן, נעלה מבינתי ומבינתך.

* * *

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

אני חוזר על עצמי מפני שהתשובה לשאלותיך כבר נענו, אולי החלפת המילים תספק את רצונך.
    אני לא נדבק למילה כזו או אחרת, אלא מבקש ממך ללמוד שאתה מוציא את הדברים מהקשרם, בכוונה או שלו.
    לדוגמה, שפוך חמתך על הגויים. למה בחרת לעצור בתחילת הפסקה? אני ממשיך: "שְׁפֹךְ חֲמָתְךָ עַל הַגּוֹיִם אֲשֶׁר לֹא יְדָעוּךָ וְעַל מִשְׁפָּחוֹת אֲשֶׁר בְּשִׁמְךָ לֹא קָרָאוּ כִּי אָכְלוּ אֶת יַעֲקֹב וַאֲכָלֻהוּ וַיְכַלֻּהוּ וְאֶת נָוֵהוּ הֵשַׁמּוּ". איזה גויים? כל הגויים? רמז: ממש לא, אפילו לא קצת. סתם לקטע, אפילו מנחם בן הבין את זה.
    לפי היהדות העם היהודי הוא הכי נעלה מכל העמים. על מנת להבהיר את משמעות ההבדל אתן דוגמה למשרת של מלך. הוא בעל תפקיד בזוי אולי, הוא מנקה רצפות ומצחצח נעלים, אבל הוא נעלה, כי הוא עבד של המלך.
    הסיבה שכתבתי בכוונה 'מישהו חלם את זה' לגבי הנצרות או האיסלם או כל אמונה אחרת, היא מפני שהמקור שלה הוא בהתגלות ליחידים, גם לפי האמונה עצמה. בנצרות זה היה זה ובאיסלם זה היה אחר, אבל רק ביהדות אלוקים התגלה לרבים, והם אלה שהעבירו זאת הלאה, לא 'נביא' בודד.
    על פי היהדות, לגוי (ורק לגוי) מותר להאמין בשיתוף - אמונה בקב"ה ובדבר נוסף (שמש או ירח לדוגמה), אם הוא האמין בו וקיים את 7 מצוות בני נח הוא מילא את תפקידו. התגובה על ביקורי בגן עדן הייתה כדי להבהיר לך שההתעסקות בשכר של עולם הבא או מיקום הישיבה בגן עדן, נעלה מבינתי ומבינתך.
    הפסוק הזה, אם לא שמת לב, מכליל את כל הגויים כרשעים שאוכלים את יעקב. הפסוק אומר "שפוך חמתך על הגויים אשר לא ידעוך ועל משפחות אשר בשמך לא קראו" עליהם תשפוך את חמתך. אין פה שום הבדל בין עם לעם, ובטח שאין הבדל בין אדם לאדם בתוך העם. המשך הפסוק רק מסביר את הסיבה שאלוהים ישפוך את חמתו עליהם, ולא עושה פה עוד "סינון" כמו שניסית להסביר. "כי אכלו את יעקב ואכלוהו ויכלוהו את נוהו השמו" כלומר, הוא לא מבדיל בין גוי לגוי אלא מכליל את כולם כאויבים.
    בכל אופן, זה רק דוגמה, לפי היהדות העם הכי חשוב הוא היהודים, לכן גם אסור לחלל שבת כדי להציל חיים של גוי, לכן ליהודיה אסור ליילד גויה בשבת, לכן ליהודיה אסור להניק תינוק גוי, וליהודים בכלל יש נשמה אחרת משל גויים, יותר "גבוהה" משלהם.
    בעלינו לשבח אומרים: "עלינו לשבח לאדון הכל לתת גדולה ליוצר בראשית שלא עשנו כגויי הארצות ולא שמנו כמשפחות האדמה שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם שהם משתחווים להבל וריק ומתפללים אל אל לא יושיע" כלומר, כשהם מתפללים התפילה שלהם לא מגיעה באמת לאלוהי היהדות, כאל אוניברסלי, הוא לא מתייחס לתפילה שלהם, רק לתפילה של היהודים.
    אם אתה לא זוכר איך הגעתי לנושא הזה, אז כתבתי שאתה לעולם לא תוכל לדעת שאתה באמת בדת המועדפת על אלוהים, כי כל דת מתיימרת להיות כזו.
    וסתם שתדע, אם רבנים אומרים לך שרק ליהודים היה התגלות המונית, זה לא אומר שזה באמת כך. יש עוד הרבה דתות שמספרות שהיה להם התגלות המונית, כמו ליהודים בהר סיני.
    ומה שאמרת פה:
    על פי היהדות, לגוי (ורק לגוי) מותר להאמין בשיתוף - אמונה בקב"ה ובדבר נוסף (שמש או ירח לדוגמה), אם הוא האמין בו וקיים את 7 מצוות בני נח הוא מילא את תפקידו.
    זה שטות גמורה, כי גם לגויים אסור לעבוד עבודה זרה, למעשה, לפי הרמבם זה המצווה הראשונה שלהם...

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

אתה נותן פרשנות משלך לדברים, זה חמוד אבל יש כללים ללימוד התורה, זה לא על רגל אחת.
    בהחלט, ב'עלינו לשבח' אתה אומר שהם מתפללים אל אל לא יושיע. הם יכולים להתפלל לקב"ה, ובמקום זאת מתפללים לאחר. כאמור, זה לא הכללה, אלא רק לאלה שבאמת עושים זאת. אגב, לא בכל הנוסחים המשפט קיים, אצלי בסידור כתוב רק "שהם משתחווים להבל ולריק", שזה פשוט וקולע.
    אשמח שתתן לי דוגמה לעם נוסף שחזה כולו בהתגלות אלוקית. לגויים אסור לחלוטין לעבוד עבודה זרה, מותר להם להאמין בשיתוף.

* * *

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

אתה נותן פרשנות משלך לדברים, זה חמוד אבל יש כללים ללימוד התורה, זה לא על רגל אחת.
    בהחלט, ב'עלינו לשבח' אתה אומר שהם מתפללים אל אל לא יושיע. הם יכולים להתפלל לקב"ה, ובמקום זאת מתפללים לאחר. כאמור, זה לא הכללה, אלא רק לאלה שבאמת עושים זאת. אגב, לא בכל הנוסחים המשפט קיים, אצלי בסידור כתוב רק "שהם משתחווים להבל ולריק", שזה פשוט וקולע.
    אשמח שתתן לי דוגמה לעם נוסף שחזה כולו בהתגלות אלוקית. לגויים אסור לחלוטין לעבוד עבודה זרה, מותר להם להאמין בשיתוף.
    אי אפשר בכלל לקרוא למה שאמרתי על הפסוק פרשנות, לא הוספתי שום דבר על הכתוב, רואים מהפסוק את כל מה שאמרתי.
    סוניק אמר שגם אם הם לא מאמינים באלוהים של היהדות והם מאמינים רק בדת שלהם עדיין זה נחשב שהם עובדים לאלוהים של היהדות כי הוא אוניברסלי. ועם זה אני לא מסכים.מה שאתה אומר כאן זה דווקא גויים שמקיימים גם 7 מצוות בני נח ומאמינים גם באלוהים של היהדות, זה כבר משהו אחר. על מה שאתה אומר לא קשה מעלינו לשבח, אבל קשה על מה שסוניק אמר, שמשם בעצם מתחיל כל הויכוח.
    לגבי זה שמותר לגויים להאמין בשיתוף, אני מודה שזה חדש לי, אבל לפי מה שראיתי פה זה לא כפשוטו.
    יש את שבט הסו לדוגמה שהיה להם התגלות המונית של האל שלהם בפני כל השבטים האינדיאנים בהר קדוש כלשהו.
    גם בשבט הפומו יש התגלות המונית של האל בפני כל השבט, האל לימד את השבט טקסים דתיים, לימד את הגברים לצוד ועוד כל מיני דברים.
    ואם זה נראה לך רק שבטים קטנים אז גם בהינדואיזם (הדת השלישית בגודלה בעולם) היה התגלות המונית של האל בעל אלף הידיים בפני כל העם, למעשה האל הזה הרג את כל מעמד הלוחמים בעם.
    גם במתולוגיה היוונית יש את ההתגלות של פרומותאוס בפני כל האנושות, שבה הוא מלמד את בני האדם להדליק אש.
    בקיצור, יש הרבה התגלויות.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:35.

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    ציינתי שהם מאמינים ביודעין או שלא ביודעין לאלוקים או שלפחות כפופים לו..

זה שאתה נותן פסוקים שלכאורה מוכיחים ההפך לא מונע מאלוקים להיות אוניברסלי.
    אם תחפש בפרשת בלק אתה תראה כיצד גוי כפוף לאלוקים שלנו, אם תחפש בדניאל גם שם תמצא לזה סימנים, ואיך לא - יציאת מצרים זוהי ההוכחה האולטימטיבית לכך.
    זה שהם כפופים לו זה ברור, לא על זה אני מדבר. אתה אמרת שכשהם מאמינים באלוהים שלהם ועובדים אותו אז זה כאילו שהם עובדים את אלוהים של היהדות.
    אם אני חלילה אאמין באללה, אני למעשה אאמין באלוקי היהדות.
    אם אני חלילה אאמין בישו, אני למעשה אאמין באלוקי היהדות.
    אם אני חלילה אאמין בסוס המעופף שלך, אני למעשה אאמין באלוקי היהדות.
    בפרשת בלק אולי רואים שלאלוהים יש עסק עם עמים אחרים, לא עם דתות אחרות. בלעם האמין באלוהי היהדות.
    את ספר דניאל אני לא מכיר טוב, מצטער.
    ביציאת מצריים אלוהים התעסק עם המצרים אבל איפה אתה רואה שכשהם עבדו את אלוהי הדת שלהם הם למעשה עבדו את אלוהי היהדות?
    נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 06-04-2012 בשעה 11:52.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

בשל כך ציינתי בסוגריים:
    ואני מניח שגם אתה לא תוכל לדעת בוודאות לגבי העניין הזה, אלא אם אתה לומד תורה במשך 40 שנה לפחות.
    דרך אגב, הציטוט שסיפקת:
    מבחינתי ממש לא סותר את העובדה שאלוקים הוא אוניברסלי אבל מי אני שאקבע זאת, אני עוד לא רב.
    לפי מה שאתה אמרת אלוהים רוצה שהגויים יהיו גויים וישארו לעבוד את הדתות שלהם כי כשהם מאמינים באלוהים שלהם הם כביכול מאמינים באלוהי היהדות, לכן אם היית נולד מוסלמי אז זה רצון אלוהים והוא רצה שתשאר מוסלמי ולכן לא תמיר את דתך. אם אתה חוזר בך מזה ואומר שבעצם הגויים רק כפופים לאלוהים אז מתעוררות עוד שאלות.
    הציטוט מעלינו לשבח מראה שכל התפילות והעבודה הדתית שלהם לא שווה, מה שלא נכון לפי מה שאמרת כי אמרת שהם מאמינים בעצם באלוהי היהדות כשהם מאמינים באלוהים שלהם.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

מורחקים
    לייקים
    270
    נקודות
    5

אני מאמין באלוהים. בשיא הכנות. רוב הסיכויים יותר מכל אחד ואחד פה.

רק אני לא מאמין בשטויות שאתם פולטים ובשטויות שהתנ''ך פולט.
    בעיקר כל הקטע של ה"עם הנבחר"
    אין הבדל בעצם בין היהדות להיטלר ולתאוריה שלו.

היטלר אמר "העם הנבחר הוא הגזע הארי וכולם צריכים לשרת אותו" נכון?
    עכשיו הדוסים אומרים אותו דבר - רק תחילופו את ה"ארי" ב"יהודי" (ולא זה לא שמועות אפילו בנתן זהבי איזה דוס אמר שהחילונים הם עבדים של הדתיים שלא נדבר על ה"גויים")

אני היחידי שלא רואה פה הבדל? למה מה שהיטלר אמר נחשב רע ומה שהדוסים אומרים נחשב בסדר?

עוד משהו שאני לא מבין זה חוק טל. הדוסים לא משתרים בצבא בגלל "תורתם אומנותם", נכון?

ואם אני מאמין שאני אלוהים וזאת האומנות שלי ואני מתקרב ליישות של עצמי ע''י שימוש בחומרים כאלה ואחרים? מישהו יכול להוכיח פה שאני לא אלוהים? או לפחות לא הבן של אלוהים? או התוצרת הישירה של אלוהים? למה שהם לא מתגייסים לאף אחד לא אכפת וכשאני לא מתגייס כולם קמים על הרגליים וצועקים "משתמט"?
    למה הטענה שלהם נכונה ושלי לא?

למה הדוסים צודקים ואני והיטלר טועים? אנחנו אומרים את אותם הדברים עם אותו הגיון.
    נערך לאחרונה על ידי Tyler Durden; 07-04-2012 בשעה 13:32.

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

היגיון.. דבר דיי מצער. לא כולם משתמשים בו.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

בעיני זוהי גדולה של אדם להבין ולהאמין שיש משהו יותר גדול מאיתנו, גם כשאין ולא תהיה שום ראיה רצינית לכך.
    על-פי זה אתה נמדד, כאן החוכמה האמתית שלך נמדדת (שהיא מכילה הרבה יותר מהיגיון גרידא).
    א. זו לא חוכמה, זה טימטום. מה שכתבת פשוט מפגר, לקרוא לזה "חכמה" ו "התעלות" זו הוכחה להטפה ולחינוך שקיבלת.
    ב. גם אם אין הוכחה לקיומו, יש אינספור הוכחות מוצקות לחוסר קיומו. אתה מתכחש להן ובו בזמן קורא לטימטום "חכמה".

והמשפט השני שלך, מה לעזאזל אתה בא לומר?
    חכמה היא מכלול היכולות של אדם להבין ולנצל את המשאבים שסביבו,
    ההגיון הוא הבסיס לחוכמה ולא רק חלק ממנה, והתעלמות ממנו משמע אי שימוש בשכל.

תפסיק לזרוק סיסמאות באוויר, תפסיק לזמר מוזיקה של דיסק פגום,
    לך תקרא קצת מתוך רצון לדעת את האמת, ולא מתוך רצון להגן בחירוף טימטום על אמונתך.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 07-04-2012 בשעה 19:27.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 09:25.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,526 | הודעות: 8,198,119 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect