|
|
זה לא שייך אם אמונה טובה יותר מהשכל או לא, היא פשוט אחרת. ההגדרה על שכלית לא אומרת שהיא טובה יותר או פחות, אלא שהיא מעבר למגבלות השכל. זו בדיוק הטעות שלך, מה שנוצר סביבי לא נוצר תודות לידע, הידע רק מסביר אותו. אין כזה דבר לבחור ידע או אמונה, אנחנו צריכים להשתמש בשניהם.
הנושא השני שאתה מעלה באמת לא שייך לכאן והוא ארוך כך שאין כאן המקום, אך הנקודה טמונה בזכות שלנו לחיות דווקא בארץ ישראל. שתבין למה דווקא כאן, זה יבהיר לך למה לפחות במישור הציבורי צריך לשמור כאן את השבת. וכמובן שאתה לא אובייקטיבי, שהרי מבחינת מישהו אחר נסיעה בשבת זו כפיה חילונית.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
ואם אני לא רוצה ללמוד תורה?אז אני ילך לגהנום?
אולי כן אולי לא.אני לא יכול לדעת כמו שאת לא יכולה לדעת.העבר והעתיד שייכים למחשבה,לא אליי.כל מה שקשור אליי זה הכאן ועכשיו (הווה) כי זה כל מה שאני יכול לדעת.
אחי, כמה שאתה מראה על בורות. אין פלא שמתייחסים אליך ככה. כפיה זה לאסור או להכריח מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה. אם מישהו רוצה לנסוע בשבת, ואתה אומר לו לא. אז אתה כופה עליו לא לנסוע.
איך בשם האבוקדו הקדוש בשמים אני כופה עליך משהו אם אני נוסע בשבת????
כשמפסיקים לחשוב, אני רואה שזה משפיע בצורה נרחבת.
נמאס לי מהבולשיט של ״כפיה חילונית״, כשאנשים רוצים כולה חופש מכפיה דתית. אז תגידו לי, אתם נורמלים?!?!??
ודיי לדבר שטויות. ילדים בגן חושבים יותר הגיוני מרוב האנשים פה. מה בשם זאוס השטות הזאת ״על שכלי״? מאיפה הקרצתם את הדבר הזה?
יש שני מונחים: ״מובן״, ו״לא מובן״. אין דבר כזה על שכלי. (בחיי כל יומיים אנשים פה ממציאים מונח חדש). מה שאתה יודע, הוא מובן לך. מה שאתה לא יודע, הוא לא מובן לך. מסובך?
ליצורי האנוש יש ידע בתעופה, אז אנחנו מבינים איך זה עובד. יש לנו ידע לגבי מזג האויר, אז אנחנו יודעים איך זה עובד. לפני 2500 שנים, לא היה לנו ידע במזג האויר, אז לא ידכנו איך זה עובד. זה לא היה מובן. אז נתנו את ההסבר שהיה להם באותו הזמן (רוח קודש בולשיט כזאת או אחרת) ואז האמינו שזה היה ההסבר. וכמו שכתבתי כבר כמה פעמים: אמונה זאת המחשבה שמשהו נכון ללא קשר לראיות בשטח. זאת אומרת שגם שאנחנו יודעים מה מניע את מזג האויר שחלקו זה לחות באויר, לחץ ברומטרי, צורת היבשה ועוד, יש אנשים שיתעלמו מכל זה ויחשבו שיש איזה יישות שנכשלה בלגו בגן שמפעילה את הכל. וכמובן שזה משליך על הרבה תחומים ונושאים אחרים.
וגם אם תתעלמו מזה, אמונה לא יכולה להתקיים לצד ידע. לא משנה כמה אני לא יאמין שאם אני יקפוץ מהגג לא יקרה לי כלום, אני יודע שהגוף שלי יחווה טראומה ויפגע. לא חושבים שאני צודק? לכו תקפצו מהגג. אבל באמונה שלמה.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אתה מתעלם במודע מהעניין שאיתו נפתח הנושא - מדוע אתה חי דווקא בישראל? מה מיחד אותך כישראלי / יהודי?
כשתענה על זה בצורה כנה, הכל יהיה מובן. אגב, יפה נפש, אפילו המתנגדים לחוק טל דיברו היום בכנות.
מונח משמעותו דבר המונח בשכלך. אמונה לא אמורה להיות מונח, ואתה מוכיח שוב ושוב את דבריי.
ועד היום אין לך הסבר לשאלה המהותית - אתה יודע לענות איך, לא יודע לענות למה.
שוב אתה משתמש בדוגמא זולה ומנותקת, ההפוכה מדרך היהדות, כביכול זה תוכנה.
אתה משתמש כלפי במילים בוטות רק על מנת שתשמע צודק יותר, אבל זה הופך אותך לטוב ביותר רק בעינך.
הדיון כאן הוא על מוסכמות חברתיות שמידת היחסיות שלהם משתנה ממגזר למגזר, מה הקשר בורות?
אה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
רק בגלל שאתה יכול לשאול שאלה, לא אומר שהיא שאלה לוגית. מה המשמעות שיש לפלוטו ירח?
זה אומר שפלוטו יותר ״חשוב״ מנוגה? מה הצבע של קנאה? ואפשר להמציא מיליון ואחד שאלות שלא שוות התייחסות.
״יודע לענות איך, לא יודע לענות למה״...
אתה מבין למה אני אומר את מה שאני אומר? אתה לא משתמש בראש. זה לא שאני אומר דברים לא נעימים על הורייך ללא סיבה. אני אומר לך את מה שאתה מציג כלפי חוץ. אל תנסה להציג את זה כאילו קיללתי אותך (דמגוגיה זולה). אני אומר שאתה בור, בגלל שאתה בור.
בגלל שאתה לא יודע למה ואיך, אומר שאני לא יודע?? אני תרחתי להתעניין בדברים האלה ואני כן יודע.
למה אני חיי פה?
בגלל שפה הורי גרים. אם התכוונת לעם היהודי? בגלל שזאת ארץ מוצאו של השבט העברי. גם בלי ספר פנטזיה זה לא מסובך להגיד שפה השבט היה חיי. יש לך הריסות וחפירות ארכיאולוגיות שמראות את זה. כמו הרבה מקומות, גם פה היה כיבוש של עם אחר שהחליט להתיישב פה ולהיפתר ממי שהיה חיי כאן.
ומאחר והעם שלנו ( הלוא הוא השבט העברי) נרדף ועבר נסיון הכחדה הוא היה זקוק למקום מחיה שיהיה מוכרז כשלו. ובגלל בירוקרטיה השטח שנבחר היה ישראל ולא אוגנדה.
מאחר ושאלת, עניתי לך.
לגבי השאלה השניה, איך אני גר כאן. אז בתנאי מחיה סבירים, תחת תשלום מיסים לממשלה שאמורה לדאוג לשלומי ותוך נסיון לא ליפול לתוך נפילה כלכלית. זה איך אני גר כאן. פרטים נוספים של איך, שמורים איתי.
אני מתחנן בפניך, תפסיק לתת לי סיבות לכנות אותך בשמות!
״מונח״ (term) -מושג, ערך, הגדרה, ניסוח מדעי.
מספיק כבר עם הבולשיט. לא נמאס??
״מונח במוח, נמצא בראש, מקשקש בלבלב....״
מה שיש לך בשכל, סליחה, אני לא אכליל. מה שאמור להיות לך בשכל, זה ידע. לא ספוג, לא מים, לא ג׳לי. ידע.
ואם יש לך עוד ״שאלות מהותיות״ שאין לך מוסג לגבייהם, אתה מוזמן לשאול, ואני יענה לך. זאת לא בושה לא לדעת. זאת בושה לא לדעת ולהתיימר לדעת את התשובה.
ודבר אחרון, ממש לא מדובר על מוסכמות חברתית. מדובר פה על אוכלוסיה בוטה ובזויה, שמפעילה לחץ על אוכלוסיה נרחבת, וכופה את רצונותיה על הרוב, כאשר הרוב מבליג בנימוס יתר. וזה ממש לא מוסכמות, בגלל שיש כאלו שזה לא מקובל עלייהם. כמוני.
אסור לי להתחתן בחתונה אזרחית, כפיה! אסור לי לבחור להפעיל תחבורה ציבורית בשבת, כפיה! אסור לי לגדל אוכל לא כשר כמו חזיר, כפיה!
אני אשמח לדעת מה הציבור החילוני הנלעז אוסר על הציבור החרדי?
וואלה, יש לי דיבור גס בגלל שנמאס לי מהצדקנות שלכם. אם אתה חושב שזה מוריד אפילו לרגע מהנכונות של דברי, אתה טועה. תכנך את עצמך, אתה בדיחה מהלכת, אני לא תופס את זה שאני עדיין צריך ללמד אנשים בפורום הזה הגדרות של מילים שילדים בכיתה א׳ יודעים אותם. זה מעורר רחמים, שלא נגיד גם עלוב.
(spar, מבטיח לך שהנחתי את היד על המסך להיי פייב.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
Firya, this is for you
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ghtoPiAE1sA
1.2.מונח משמעותו דבר המונח בשכלך. אמונה לא אמורה להיות מונח, ואתה מוכיח שוב ושוב את דבריי.3.אתה מתעלם במודע מהעניין שאיתו נפתח הנושא - מדוע אתה חי דווקא בישראל? מה מיחד אותך כישראלי / יהודי?4.ועד היום אין לך הסבר לשאלה המהותית - אתה יודע לענות איך, לא יודע לענות למה.הדיון כאן הוא על מוסכמות חברתיות שמידת היחסיות שלהם משתנה ממגזר למגזר, מה הקשר בורות?
5.אתה משתמש כלפי במילים בוטות רק על מנת שתשמע צודק יותר, אבל זה הופך אותך לטוב ביותר רק בעינך.
6.בקרוב?
One Shot - One Kill
שאלה נהדרת, כל יום אני לומדת.
זה הטריק שלכם- אתם שואלים שאלה ומצפים מהגולשים כאן לענות לכם על הכוולל ואם לא יענו לכם אז "יש לכם תרוץ מעולה למה באמת לא להאמין באלוהים"
חוצמיזה, כל הזמן אתם חוזרים על אותם השאלות וכבר נימאס לי עצמי, לענות לכם.
רוצים לדעת לכו לרב!! אני לא חייבת לכם כלום!!! אתם יודעים מה? לא בא לי להגיד לכם מה זה טוב ורע לפי האמונה ולמה יש רע!ולמה ולמה ולמה ולמה!!!
אבל אם אף אחד לא ירצה לענות לכם כאן בפורום הזה אז עדיין "יש לכם תרוץ למה לא להאמין באלוהים" --- "כי אף אחד לא עונה לנו".
מה אנחנו חייבים לכם? כלום!!!!
יודעים מה? אם אתם לא מאמינים-- אוקי! אל תאמינו!!!
אף אחד לא חייב לכם תשובות- אם באמת אכפת לכם מהתשובות ה אמיתיות ולא מאלה "שאתם רוצים לשמוע" אז כבר תמצאו מישהו לדבר איתו.
בינתיים שיהיה לכם בהצלחה.