"
מונחי מדע, גזע ההומוספיאנס - האדם המודרני - אנחנו, נוצרנו בן לילה, ולכן גם האבולוציה אמיתית ככל שלא תיהיה לא תוכל להסביר את השהות שלנו פה."
"איך הגזע שלנו נוצר במהירות כזו?"
תרשה לי לגחך קלות. בני האדם לא הופיעו "בין לילה". מספיק עם הטענה הזאת. אתה לא הראשון שהציג דבר כזה מולי. אתה מתעלם מפרט שולי קטן. בני האדם עברו תהליך אבולוציה שלקח פחות או יותר 5 מליון שנים (!!!!). בני האדם בצורתם הנוכחים הופיעו בקירוב של 200,000 שנים. זה יכול להיות הרבה דברים, אבל "בין לילה", זה לא. ורק אם לא שמת לב, זה לא מהיר.
ומעבר לזה, זה לא קשור לשאלות. זה קשור לידע על איך להסתכל על התהליך. כמו רבים ומאמינים אתה הולך הפוך. אתה אומר ש"אם אנחנו פה, אז בגלל זה השמש במרחק שהיא נמצאת בו (לדוגמא). שזה דיי לוקה בחסר. הדבר הנכון לבחון פה הוא זה: מה בא קודם, אנחנו או השמש? השמש. אז לא יותר הגיוני שאנחנו פה בגלל שמיקום השמש הוא זה שאיפשר לחיים להיווצר?
הנה כמה תיקונים:
"איך הגזע שלנו היחידי שהצליח לשרוד את כל השנים האלה?"
-הגזע שלנו הוא לא היחיד. גם השימפנזות חיות על הכוכב הזה, ותרצה או לא, גם הם חלק מהמשפחה. אם אתה תרחיב את השאלה ל: למה רק אנחנו נשארנו מקבוצת ה"הומו" שהיו פה במהלך אלפי השנים האחרונות? אז התשובה היא שאנחנו היינו המותאמים ביותר לחיות בשטח שבו היינו ולכן נשארנו כשכל השאר לא הצליחו להחזיק מעמד. הניאנדרטל לדוגמא נחשב ל"מוצלח יותר" בגלל שהוא יותר מסיבי ונראה יותר מותאם לסביבה. רק פרט קטן. הוא יותר מסיבי. הוא היה צריך לאכול הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים ולכן לא הצליח להתמיד בקצב צריכת האוכל. אנחנו כהומו-סאפיינס, כן הצלחנו. ואגב, גם לחלק מההומו-סאפיינס שחיים ברחבי העולם היום יש גנים ניאנדרטלים, אז כיאה לאבולוצליה, הקבוצה שהתאימה ביותר, שרדה.
"
איך נוצר היקום?"
-הסבר המפץ הגדול. לפי חוקי הייקום הופיע הנקודה הסינגולרית (אני מנסה לצמצם, אתה מוזמן לחפש את סטיבן הוקינג ביוטיוב שמסביר איך זה הגיוני). הנקודה הסינגולרית התרחבה וגרמה לתהליכים טבעיים לגמרי שיצרו את הכבידה, הכוח האלקטרומגנטי, הכוח החזק, והחלש. ככל שגדל והתפתח, הייקום נעשה מורכב יותר ועם גיוון גדול יותר של חומרים שנוצרו. גם כן, טבעי לגמרי.
"
למה מכל הכוכבים במערכת השמש נפלנו דווקא על כדור הארץ?"
-שוב כמו שציינתי מקודם. חשיבה הפוכה. מי אמר שנפלנו? אנחנו הופענו בצורה הנוכחית בהתאם לתנאים שהיו פה. אם במהלך ההתפתות שלנו כדור הארץ היה מאבד חום ועובר לאקלים של 5-7 מעלות, אז או שהיינו שעירים הרבה יותר, או שהיינו נכחדים. אנחנו דווקא על הכוכב הזה, בגלל שבכוכב הזה היו כל התנאים הנחוצים כדי שחיים יווצרו בו, והחיים התפתחו בהתאם לתנאים שהיו פה. כשהיה הרבה חמצן באויר, הלטאות יכלו לגדול לגודל מסיבי יותר ולכן התפתחו הדינוזאורים. אם לא היה אויר כזה עשיר בחמצן, יכול להיות שלא היו דינוזאורים. אחוז החמצן ירד וייצר מצב שהחיות הללו לא יכלו להיסתגל ונכחדו.
"
אני לוקח בחשבון שיש כאן את תנאי הקיום הדרושים לנו, אבל למה? למה פה? למה לא במאדים?"
-בגלל שבמאדים לא היו את התנאים הנחוצים. לא היה לכוכב אטמוספירה ובלי זה חמצן לא "נאסף" על הכוכב. בלי חמצן (עד שלא נמצא צורת חיים אחרת שתראה את זה) אין חיים.
"
למה אנחנו ניתנים לשכפול?"
-יש לנו כמו לשאר צורות החיים על הכוכב DNA, שאלו סך הכל חומרים כימיים. וחומר כימי ניתן לסידור מחדש. בתנאים הנכונים ועם ה"מצרכים" הנכונים, כל דבר ניתן לשיכפול. ולכן גם אנחנו.
"
איך העולם מציית לחוקים פיזיקליים שלא מתוארים בתנ"ך למרות שהם חיוניים מאוד לקיומינו?"
-כי התנך נכתב על ידי אנשים חסרי הסכלה בת ימינו. לא היה להם הידע שאנחנו אספנו. העולם "מציית" לחוקים בהתאם למה שהחל במפץ הגדול. אם כוח המשיכה היה נוצר אחרת אז העולם היה מתפקד אחרת. והיקום ממשיך לצייט לחוקים בגלל שזה הדבר הטבעי. אם היו קורים דברים רנדומלים אז זה היה חשוד. כח הכבידה עובדת תמיד באותו הצורה, ולא מפסיקה סתם ככה כי "בא לה". אחרת הייתה "התרחפות ספונטנית" של אנשים.
הסיבה שזה לא מתואר בספר מלפני 2000 שנים, היא בגלל שלפני 2000 שנים, לא חשבו על הקונספט הזה בכלל.
*חוץ מזה שהתנך הוא לא ספר "סמכות על הייקום". לא מחייב שום דבר במציאות לפי מה שרשום שם.
הדרך להרחיב בידע הוא שאילת שאלות. אני שמח לפחות על משפט כמו:"
אני יכול לשאול עוד מליון שאלות, רוב העולם לא. זאת הכוונה שלי."
שאל כמה שאלות שאתה רוצה, ותחקור את התשובה.
אבל לזה לדוגמא, אני לא יכול להסכים:"
מכל הגזעים שחיו פה, איך אנחנו אלו ששרדנו כל כך הרבה והתפתחנו בצורה המטורפת הזאת? אין לזה תשובה"
כבר הסברתי למה זה פשוט. וזה, בכללל לא!
"
עד כמה שהאבולוציה לא תיהיה נכונה, אלא רק תיאוריה ואמונה, בדיוק כמו התנ"ך ואלוהים."ממש ממש לא!!
האבולוציה מגובת בראיות, ממספר תחומי חקר מדעיים (שאינם אפילו קשורים באופן ישיר. לדוגמא פלאנטולוגיה וביולוגיה), מגובת בניסויים ובעובדות! לא לתנך ולא לאלוהים אפילו לא אחד מכל אלו.
אם נדייק, אז האבולוציה היא תאוריה (הצורה הגבוהה ביותר של "הוכחה" אחרי הוכחה מטמטית) ואלוהים זאת היפוטזה (השערה). ואפילו אציין שהיא השערה גרועה ביותר! מאחר ולא מגובת אפילו לא עם עובדה אחת. אלוהים הוא עם אותו משקל של "גובלינים מהחלל החיצון על גבי פילים ורודים מעופפים".