קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 27-03-2012, 18:47
  2. [הורדה] מזכרות?! כמה שזה חשוב לנו|| Pic-A-Book אלבום תמונות דיגיטלי מעוצב.
    על ידי letitrock43 בפורום תוכנות להורדה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 06-01-2010, 20:04
  3. [דיון]שטיפת פירות וירקות,למה זה חשוב?
    על ידי .Eliran. בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 23-04-2008, 18:16
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

מחשבות חיוביות - למה זה חשוב לנו?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    תחייה את החיים כפי שלא חשבת שתחיה אותם

ברירת מחדל מחשבות חיוביות - למה זה חשוב לנו?

קודם כל נתחיל במהי מחשבה?!

לפי ויקיפדיה- "חשיבה היא פעילות העוסקת במידע הנקלט מהסביבה על ידי החושים או הנשלף מהזיכרון, ובעיבודו או ארגונו מחדש במוח. כמו כן, החשיבה עוסקת גם בתהליכים שונים ליצירת מידע חדש, כמו למשל: הסקת מסקנות.בחברה המשנה של עידן המידע, יכולת החשיבה חיונית לתפקוד של האדם בכל ההיבטים של חייו."

אז מאור, מה אתה אומר לנו בעצם? איך זה עוזר לנו המידע הזה?

כל המחשבות אשר רצים לנו בראש נלקחו מהסיטואציות בהן היינו, סיטואציות אשר נתקלנו בהן והתפיסה שלנו לגבי העולם החיצון.

כולכם בטח מכירים שמחשבות יוצרות מציאות (אם אתם לא יודעים אני ממליץ לכם לשאוף לדעת את הדבר הזה!!).
    המחשבה אשר אתם יוצרים בראש מייצרת לעצמה תבנית, תבנית זו מתפרשת ליקום בצורה כזו או אחרת ולאחר זמן מה המחשבה הזאת הופכת לכם למציאות.

מי מכם לא מכיר את "הסוד", דבר זה הוא מה שנקרא בימינו "הסוד", ככל שתשאפו למחשבות טובות וחיוביות כך החיים שלכם יהיו יותר חיוביים ויותר עשירים בשמחה (לדעתי האישית).

בנוסף לכך, המחשבה מתפרשת לכמה חלקים:
    חלק ראשון- המחשבות אשר נוצרים לנו בראש.
    חלק שני- התפיסה והמחשבה בה אנו תופסים את העולם החיצוני ואת הסיטואציות בהן אנו נתקלים ביום יום.

לפי החלק הראשון, אנחנו שולטים במחשבות שלנו וברצונות שלנו, ככל שאנחנו נשלוט במחשבה בצורה החיובית ביותר ובצורה המנטלית ביותר כך נוכל להיות יותר שלווים, יותר עשירים חיובית ויותר שמחים.
    תחשבו על זה ככה- אם הראש שלכם כל הזמן חושב רק דברים שליליים, הדבר משפיע על התפקוד שלכם ועל מהלך היום שלכם בצורה שלילית ומעיקה.

לפי השלב השני, התפיסה שלנו לגבי העולם החיצון משפיע עלינו בצורה כל כך משמעותית שאתם אפילו לא מודעים לכך.
    לכל סיטואציה יכולה להיות כל כך הרבה מאוד פרשנויות ושיטות שונות ומגוונות בהן אנו יכולים לתפקד ולהחליט באותו זמן.
    התפיסה שלנו לגבי מהלך יומינו משפיע על התפקוד היום יומי שלנו, תחשבו על זה ככה:
    אתם קמים בבוקר, מתארגנים לצאת מהבית, הולכים לתחנת האוטובוס הקרובה לבית, אתם רואים את האוטובוס מרחוק ומתחילים לרוץ אליו בשביל לא לפספס אותו, בסופו של דבר אתם מגיעים לתחנה אך בשנייה אחת פספסתם את האוטובוס ואתם צריכים לחכות עוד 20 דקות בשביל האוטובוס הבא.
    מה עובר לכם בראש באותו הזמן?

יש אנשים שיפרשו דבר זה כמו: "איזה מנחוס!! איזה באסה של יום, כבר התחלתי את הבוקר וכבר פספסתי את האוטובוס, איזה יום מגעיל!!

מה קרה כאן? החשיבה שלכם הייתה שלילית, המחשבה שלכם כוונה לכיוון שלילי ולא טוב, למרות שפספסתם את האוטובוס אתם מתנחסים ועוד לא רק זה- אתם קבעתם שכל היום שלכם הולך להיות נאחס! איך אתם חושבים שימשיך היום הזה, לאיזה כיוון?

לעומת זאת, יכול להיות אותו המקרה, פספסתם את האוטובוס אך במקום זאת אתם חושבים לעצמכם "לא נורא, לא קרה כלום זה קורה לכל אחד ואחד מאיתנו, אני אחכה עד לאוטובוס הבא, בינתיים אני יכול לתכנן יותר טוב את מהלך היום שלי\אני יכול בינתיים לדבר עם הבחורה שלידי, אולי ייצא מזה משהו וכ'ו".
    מה קרה פה? המחשבה שלכם השתנתה, אתם לא התבאסתם על האוטובוס, אתם חשבתם בכיוון יותר טוב ומנצלים את העניין שהחמצתם את האוטובוס.
    ככל שתחשבו יותר טוב ויותר בצורה טובה וחיובית כך היום שלכם ישתנה לכיוון טוב יותר ותוכלו להינות מהיום.

כל מה שקורה לכם, כל סיטואציה שקוראת לכם, קוראת לכל אחד ואחת מאיתנו אני יכול להבטיח לכם.
    השאלה היא איך אתם מפרשים את הסיטואציות ולאיזה כיוון אתם לוקחים את אותה סיטואציה.

אז איזו צורת חשיבה אתם הולכים לגבש לעצמכם?!

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

תודה רבה, מאיר עיניים.
    רק שאלה - כיצד מגבשים צורת משחבה?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    תודה רבה, מאיר עיניים.
    רק שאלה - כיצד מגבשים צורת משחבה?
    על איך שאתה רוצה לראות את הדברים.

אתה רוצה לראות את הדברים\סיטואציות בצורה טובה וחיובית או בצורה שלילית?

נניח קיבלת במבחן 60, יש לך 2 צורות חשיבה:
    1) אוףףףףף איזה באסה!! מה זה הציון הגועלי הזה?! איך קיבלתי ציון כזה?! ואז אתה מתחיל לרחם על עצמך ולהוריד לעצמך את הביטחון- משמע דימוי עצמי נמוך.
    אך ישנה עוד דרך לראות את הדבר הזה:
    2)אויי קיבלתי 60? ציון לא משהו, במבחן הבא אני אשתפר ואקבל ציון הרבה יותר טוב. אני אלמד ואדע יותר טוב, אגיע מוכן יותר למבחן ולא יתרגש כמו שאני מתרגש תמיד לקראת מבחנים.

עכשיו בסיטואציות הבאות, מי לדעתכם יקבל במבחן הבא ציון יותר טוב?

דבר זה נלקח מדמיון מודרך, יכול להיות שהפוסט הבא שלי יהא על זה.
    הצלחתי לעזור לך ולענות על השאלה?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי IBelieveInMyself צפיה בהודעה
    על איך שאתה רוצה לראות את הדברים.

אתה רוצה לראות את הדברים\סיטואציות בצורה טובה וחיובית או בצורה שלילית?

נניח קיבלת במבחן 60, יש לך 2 צורות חשיבה:
    1) אוףףףףף איזה באסה!! מה זה הציון הגועלי הזה?! איך קיבלתי ציון כזה?! ואז אתה מתחיל לרחם על עצמך ולהוריד לעצמך את הביטחון- משמע דימוי עצמי נמוך.
    אך ישנה עוד דרך לראות את הדבר הזה:
    2)אויי קיבלתי 60? ציון לא משהו, במבחן הבא אני אשתפר ואקבל ציון הרבה יותר טוב. אני אלמד ואדע יותר טוב, אגיע מוכן יותר למבחן ולא יתרגש כמו שאני מתרגש תמיד לקראת מבחנים.

עכשיו בסיטואציות הבאות, מי לדעתכם יקבל במבחן הבא ציון יותר טוב?

דבר זה נלקח מדמיון מודרך, יכול להיות שהפוסט הבא שלי יהא על זה.
    הצלחתי לעזור לך ולענות על השאלה?
    האמת שהעלאת בדעתי אפילו יותר שאלות ממקודם.

מה שהבנתי מההודעה שלך, זה שככל הנראה התגובה הטבעית והראשונית של אדם ממוצע היא שאילת שאלות שליליות נוסח: "למה דווקא לי?/למה להתאמץ כלל?". אם אכן זוהי התגובה הטבעית שלנו, אני שואל: למה להתמרד לה ולא לנסות להשתמש בה?

גם שמתי לב בהודעתך כי ההבדל בין חשיבה שלילית לחשיבה חיובית מתבטאת בכך שבחשיבה שלילית שאלת, לעומת החשיבה החיובית אשר בה הכרזת או הצהרת. אני באופן אישי לא חושב שיש לי אפשרות להצהיר הצהרות שאין לי שום יכולת להבטיח שאעמוד בהן ("במבחן הבא אקבל ציון בהרבה יותר גבוה", זה ייתכן, אך אם במבחן הראשון שככל הנראה כלל חומר בסיסי יותר - לא הצלחתי, כיצד אצליח במבחן הבא שככל הנראה יכלול חומר מתקדם יותר?).

דווקא יותר מעניין אותי לדעת כיצד אוכל לעשות שימוש מקדם/חיובי בשאילת שאלות, אם אכן זוהי התגובה הטבעית והצפויה מאדם ממוצע המקבל 60 במבחן?
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 10-03-2013 בשעה 23:05.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ

האמת שהעלאת בדעתי אפילו יותר שאלות ממקודם.

לפי מה שהבנתי מההודעה שלך, זה שככל הנראה התגובה הטבעית והראשונית של אדם ממוצע היא שאילת שאלות שליליות נוסח: "למה דווקא לי?/למה להתאמץ כלל?". אם אכן זוהי התגובה הטבעית שלנו, אני שואל: למה להתמרד לה ולא לנסות להשתמש בה?

גם שמתי לב בהודעתך כי ההבדל בין חשיבה שלילית לחשיבה חיובית מתבטאת בכך שבחשיבה שלילית שאלת, לעומת החשיבה החיובית אשר בה הכרזת או הצהרת. אני באופן אישי לא חושב שיש לי אפשרות להצהיר הצהרות שאין לי שום יכולת להבטיח שאעמוד בהן ("במבחן הבא אקבל ציון בהרבה יותר גבוה", זה ייתכן, אך אם במבחן הראשון שככל הנראה כלל חומר בסיסי יותר - לא הצלחתי, כיצד אצליח במבחן הבא שככל הנראה יכלול חומר מתקדם יותר?).

דווקא יותר מעניין אותי לדעת כיצד אוכל לעשות שימוש מקדם/חיובי בשאילת שאלות, אם אכן זוהי התגובה הטבעית והצפויה מאדם ממוצע המקבל 60 במבחן?
    אתה קורא לזה ברירה טבעית, אני קורא לזה חשיבה מוטעית.
    ולגבי שאלתך "כיצד אוכל לעשות שימוש מקדם\חיובי בשאילת שאלות, ברגע שאתה שואל את עצמך אתה תוכל לענות לעצמך באותה מידה.

תחשוב על זה, ברגע שאתה שואל את עצמך שאלה "מה אני הולך לעשות היום?" אתה חושב על זה ומתחיל לתכנן את הלו"ז למהלך היום נכון?
    אותו דבר כאן, "איך אני הולך להוציא ציון יותר טוב במבחן?"
    ללמוד יותר טוב
    להקשיב יותר טוב בשיעורים
    לבקש עזרה מחברים\מורים

ברגע שאתה שואל את עצמך שאלות אתה יותר מכוון את עצמך למטרה ובכך תוכל להגיע לתוצאות יותר טובות.
    לפי דעתי ומניסיוני האישי זה עובד , אני בטוח שגם לך יצא מדי פעם לשים לב בעניין כזה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי IBelieveInMyself צפיה בהודעה

תחשוב על זה, ברגע שאתה שואל את עצמך שאלה "מה אני הולך לעשות היום?" אתה חושב על זה ומתחיל לתכנן את הלו"ז למהלך היום נכון?
    אותו דבר כאן, "איך אני הולך להוציא ציון יותר טוב במבחן?"
    ללמוד יותר טוב
    להקשיב יותר טוב בשיעורים
    לבקש עזרה מחברים\מורים
    אם הבנתי אותך נכון, אתה למעשה מעודד אותנו להשתמש בכוחן של שאלות בשביל לקבוע היכן למקד את תשומת ליבנו?
    במקום לשאול שאלות שליליות ולהיות שקבוע במצב הנוכחי, לשאול שאלות מקדמות נוסח "מה כן אוכל לעשות עכשיו?/מה אוכל לעשות בשביל להבטיח לעצמי שבמבחן הבא אקבל ציון גבוה?" וכדומה?

במידה וזה הרעיון שברצונך להביע, דע לך כי הוא עוצמתי ובסיסי ביותר (לדעתי מדובר במנגנון הישרדותי כלשהו).
    השתמשת בו כשאבא שלך אמר לך להביט ישר כשלמדת לרוכב על אופניים ללא גלגלי עזר, השתמשת בו כשהמדריך לשחייה אמר לך להביט תמיד קדימה בזמן שאתה שוחה, נהגי מירוצים משתמשים ברעיון הזה ולדעתי כל אדם המוצלח בתחום עיסוקו.

כעת הפוסט שלך בהרבה יותר זוהר ושימושי לדעתי,
    חזק ואמץ

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אם הבנתי אותך נכון, אתה למעשה מעודד אותנו להשתמש בכוחן של שאלות בשביל לקבוע היכן למקד את תשומת ליבנו?
    במקום לשאול שאלות שליליות ולהיות שקבוע במצב הנוכחי, לשאול שאלות מקדמות נוסח "מה כן אוכל לעשות עכשיו?/מה אוכל לעשות בשביל להבטיח לעצמי שבמבחן הבא אקבל ציון גבוה?" וכדומה?

במידה וזה הרעיון שברצונך להביע, דע לך כי הוא עוצמתי ובסיסי ביותר (לדעתי מדובר במנגנון הישרדותי כלשהו).
    השתמשת בו כשאבא שלך אמר לך להביט ישר כשלמדת לרוכב על אופניים ללא גלגלי עזר, השתמשת בו כשהמדריך לשחייה אמר לך להביט תמיד קדימה בזמן שאתה שוחה, נהגי מירוצים משתמשים ברעיון הזה ולדעתי כל אדם המוצלח בתחום עיסוקו.

כעת הפוסט שלך בהרבה יותר זוהר ושימושי לדעתי,
    חזק ואמץ
    בין היתר כן, שאילת שאלות עצמית תביא ותכווין אותך למצב הרבה יותר טוב.
    ע"י כך אתה תוכל לגרום לחשיבה שלך להשתנות בכל רגע רצוי.

שמחתי שאהבת

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

מחשבות חיוביות זה דבר נפלא רק חבל שזה גורם לך לחיות בשקר.. זה שיש לי יום נאחס לא אומר שאני צריך לכעוס להתעצבן או כל דבר אחר.. אני צריך לפעול כדי להפוך אותו למושלם הוא לא יהפוך למושלם לבד.(בשביל שדברים יקרו צריך לעשות משהו בעולם הפיזי , דמיון זה מדהים אם אחריו מיישמים אותו).
    לפרשנות שלך או שלי או של כל אחד אין משמעות באמת, כל עוד לא תביא לי מחקר על מישהו הצליח לשלוט בתדרים שהוא מוציא מהראש כדי לשלוט בספין של אלקטרונים או על מישהו שהתרכז כל כך הרבה בפוטון ואמר לעצמו בראש דיגיגדל ושינה לו את אורך הגל בצורה שהוא רצה ואז פרשנות קיימת כי היא משפיעה על החומר בצורה שאתה רוצה אחרת היא פשוט חסרת משמעות לפחות כרגע ואין טעם להתעסק בה.
    כלומר כל העיסוק במחשבות חיוביות/שליליות לא מועיל לשום דבר.
    מצד שני תגובה רגשית למצבים מסוימים היא כן משמעותית ואם זאת הכוונה שלך אתה צודק שכן הרגש משפיע על הגוף וזה הוכח מעל ומעבר לדעתי.
    חשיבה עמוקה על נושא מסויים מעוררת לא פעם רגשות וזהו דבר חשוב אך, חשיבה עמוקה לא אמורה ליהיות חיובית/שלילית(שזה דברים שלא קיימים אלא אנחנו בחרנו אותם) אלא היא צריכה להיות לוגית או אולי יש לך דרך אחרת לחשוב ולקבל מסקנות נכונות אשמח לשמוע.(שאילת שאלות פרקטיות לדוגמא יכולות לעזור לטווח הקצר בעוד שאילת שאלות תיאורטיות יכולה לעזור לטווח הרחוק יותר).
    לכן שליטה על הרגש ועל החשיבה העמוקה זהו דבר חשוב אך במחשבה(הקלה) שיעבור לי כל דבר לא אכפת לי זה הרי לא קיים ולא משפיע על כלום(כל עוד לא בא מישהו וקורא לי תדרים במוח או פוגע לי במוח עם תדרים אלקטרומגנטיים כאלה ואחרים).
    בקשר לתגובות רגשיות, אני מאמין שזה נושא שיכול לעניין פה רבים ובעיקר שליטה ברגש וניצלו לתועלתך שכן התועלת שלנו היא חלק משיפור עצמי.
    (ואם יש מישהו כמו TheNuts) שלומד פסיכולוגיה אם הוא עוסק בזה אז יהיה ממש נחמד אם היה על זה משהו.(שליטה ברגש יכולה לעזור לנו למעשה בכל תחום בחיים בין אם לגרום לנו לעשות דברים או ליהנות מדברים שאנחנו מאמינים שחשובים לנו אך מכל סיבה שהיא אין לנו מוטיבציה).
    בקשר ללוגיקה מישהו מכיר ספר בנושא/למד קורס בנושא ויכול להמליץ? זה נושא שיכול לתרום מאוד לדעתי ואני לא מדבר לאו דווקא על לוגיקה מתמטית למרות שגם את זה אפשר להעביר לחיים האמתיים בטח.
    נערך לאחרונה על ידי kongi; 12-03-2013 בשעה 22:08.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    תתאמצו לנחש, אול
    לייקים
    13
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי kongi צפיה בהודעה
    מחשבות חיוביות זה דבר נפלא רק חבל שזה גורם לך לחיות בשקר.. זה שיש לי יום נאחס לא אומר שאני צריך לכעוס להתעצבן או כל דבר אחר.. אני צריך לפעול כדי להפוך אותו למושלם הוא לא יהפוך למושלם לבד.(בשביל שדברים יקרו צריך לעשות משהו בעולם הפיזי , דמיון זה מדהים אם אחריו מיישמים אותו).
    לפרשנות שלך או שלי או של כל אחד אין משמעות באמת, כל עוד לא תביא לי מחקר על מישהו הצליח לשלוט בתדרים שהוא מוציא מהראש כדי לשלוט בספין של אלקטרונים או על מישהו שהתרכז כל כך הרבה בפוטון ואמר לעצמו בראש דיגיגדל ושינה לו את אורך הגל בצורה שהוא רצה ואז פרשנות קיימת כי היא משפיעה על החומר בצורה שאתה רוצה אחרת היא פשוט חסרת משמעות לפחות כרגע ואין טעם להתעסק בה.
    כלומר כל העיסוק במחשבות חיוביות/שליליות לא מועיל לשום דבר.
    מצד שני תגובה רגשית למצבים מסוימים היא כן משמעותית ואם זאת הכוונה שלך אתה צודק שכן הרגש משפיע על הגוף וזה הוכח מעל ומעבר לדעתי.
    חשיבה עמוקה על נושא מסויים מעוררת לא פעם רגשות וזהו דבר חשוב אך, חשיבה עמוקה לא אמורה ליהיות חיובית/שלילית(שזה דברים שלא קיימים אלא אנחנו בחרנו אותם) אלא היא צריכה להיות לוגית או אולי יש לך דרך אחרת לחשוב ולקבל מסקנות נכונות אשמח לשמוע.(שאילת שאלות פרקטיות לדוגמא יכולות לעזור לטווח הקצר בעוד שאילת שאלות תיאורטיות יכולה לעזור לטווח הרחוק יותר).
    לכן שליטה על הרגש ועל החשיבה העמוקה זהו דבר חשוב אך במחשבה(הקלה) שיעבור לי כל דבר לא אכפת לי זה הרי לא קיים ולא משפיע על כלום(כל עוד לא בא מישהו וקורא לי תדרים במוח או פוגע לי במוח עם תדרים אלקטרומגנטיים כאלה ואחרים).
    בקשר לתגובות רגשיות, אני מאמין שזה נושא שיכול לעניין פה רבים ובעיקר שליטה ברגש וניצלו לתועלתך שכן התועלת שלנו היא חלק משיפור עצמי.
    (ואם יש מישהו כמו TheNuts) שלומד פסיכולוגיה אם הוא עוסק בזה אז יהיה ממש נחמד אם היה על זה משהו.(שליטה ברגש יכולה לעזור לנו למעשה בכל תחום בחיים בין אם לגרום לנו לעשות דברים או ליהנות מדברים שאנחנו מאמינים שחשובים לנו אך מכל סיבה שהיא אין לנו מוטיבציה).
    בקשר ללוגיקה מישהו מכיר ספר בנושא/למד קורס בנושא ויכול להמליץ? זה נושא שיכול לתרום מאוד לדעתי ואני לא מדבר לאו דווקא על לוגיקה מתמטית למרות שגם את זה אפשר להעביר לחיים האמתיים בטח.
    ההתחלה היא המחשבה, לאחר מכן אתה פועל על פי המחשבה, ולאחר מכן אתה יוצר את המציאות.
    מחשבה - פעולה - יצירת מציאות.
    מחשבה יוצרת מציאות.

ובעניין של הרגש אני מסכים איתך, זה דבר מאוד מעניין שיכול להביא לנו תועלת אדירה ביותר.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:43.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,500,111 | הודעות: 8,200,704 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect