קודם כל נתחיל במהי מחשבה?!
לפי ויקיפדיה- "חשיבה היא פעילות העוסקת במידע הנקלט מהסביבה על ידי החושים או הנשלף מהזיכרון, ובעיבודו או ארגונו מחדש במוח. כמו כן, החשיבה עוסקת גם בתהליכים שונים ליצירת מידע חדש, כמו למשל: הסקת מסקנות.בחברה המשנה של עידן המידע, יכולת החשיבה חיונית לתפקוד של האדם בכל ההיבטים של חייו."
אז מאור, מה אתה אומר לנו בעצם? איך זה עוזר לנו המידע הזה?
כל המחשבות אשר רצים לנו בראש נלקחו מהסיטואציות בהן היינו, סיטואציות אשר נתקלנו בהן והתפיסה שלנו לגבי העולם החיצון.
כולכם בטח מכירים שמחשבות יוצרות מציאות (אם אתם לא יודעים אני ממליץ לכם לשאוף לדעת את הדבר הזה!!).
המחשבה אשר אתם יוצרים בראש מייצרת לעצמה תבנית, תבנית זו מתפרשת ליקום בצורה כזו או אחרת ולאחר זמן מה המחשבה הזאת הופכת לכם למציאות.
מי מכם לא מכיר את "הסוד", דבר זה הוא מה שנקרא בימינו "הסוד", ככל שתשאפו למחשבות טובות וחיוביות כך החיים שלכם יהיו יותר חיוביים ויותר עשירים בשמחה (לדעתי האישית).
בנוסף לכך, המחשבה מתפרשת לכמה חלקים:
חלק ראשון- המחשבות אשר נוצרים לנו בראש.
חלק שני- התפיסה והמחשבה בה אנו תופסים את העולם החיצוני ואת הסיטואציות בהן אנו נתקלים ביום יום.
לפי החלק הראשון, אנחנו שולטים במחשבות שלנו וברצונות שלנו, ככל שאנחנו נשלוט במחשבה בצורה החיובית ביותר ובצורה המנטלית ביותר כך נוכל להיות יותר שלווים, יותר עשירים חיובית ויותר שמחים.
תחשבו על זה ככה- אם הראש שלכם כל הזמן חושב רק דברים שליליים, הדבר משפיע על התפקוד שלכם ועל מהלך היום שלכם בצורה שלילית ומעיקה.
לפי השלב השני, התפיסה שלנו לגבי העולם החיצון משפיע עלינו בצורה כל כך משמעותית שאתם אפילו לא מודעים לכך.
לכל סיטואציה יכולה להיות כל כך הרבה מאוד פרשנויות ושיטות שונות ומגוונות בהן אנו יכולים לתפקד ולהחליט באותו זמן.
התפיסה שלנו לגבי מהלך יומינו משפיע על התפקוד היום יומי שלנו, תחשבו על זה ככה:
אתם קמים בבוקר, מתארגנים לצאת מהבית, הולכים לתחנת האוטובוס הקרובה לבית, אתם רואים את האוטובוס מרחוק ומתחילים לרוץ אליו בשביל לא לפספס אותו, בסופו של דבר אתם מגיעים לתחנה אך בשנייה אחת פספסתם את האוטובוס ואתם צריכים לחכות עוד 20 דקות בשביל האוטובוס הבא.
מה עובר לכם בראש באותו הזמן?
יש אנשים שיפרשו דבר זה כמו: "איזה מנחוס!! איזה באסה של יום, כבר התחלתי את הבוקר וכבר פספסתי את האוטובוס, איזה יום מגעיל!!
מה קרה כאן? החשיבה שלכם הייתה שלילית, המחשבה שלכם כוונה לכיוון שלילי ולא טוב, למרות שפספסתם את האוטובוס אתם מתנחסים ועוד לא רק זה- אתם קבעתם שכל היום שלכם הולך להיות נאחס! איך אתם חושבים שימשיך היום הזה, לאיזה כיוון?
לעומת זאת, יכול להיות אותו המקרה, פספסתם את האוטובוס אך במקום זאת אתם חושבים לעצמכם "לא נורא, לא קרה כלום זה קורה לכל אחד ואחד מאיתנו, אני אחכה עד לאוטובוס הבא, בינתיים אני יכול לתכנן יותר טוב את מהלך היום שלי\אני יכול בינתיים לדבר עם הבחורה שלידי, אולי ייצא מזה משהו וכ'ו".
מה קרה פה? המחשבה שלכם השתנתה, אתם לא התבאסתם על האוטובוס, אתם חשבתם בכיוון יותר טוב ומנצלים את העניין שהחמצתם את האוטובוס.
ככל שתחשבו יותר טוב ויותר בצורה טובה וחיובית כך היום שלכם ישתנה לכיוון טוב יותר ותוכלו להינות מהיום.
כל מה שקורה לכם, כל סיטואציה שקוראת לכם, קוראת לכל אחד ואחת מאיתנו אני יכול להבטיח לכם.
השאלה היא איך אתם מפרשים את הסיטואציות ולאיזה כיוון אתם לוקחים את אותה סיטואציה.
אז איזו צורת חשיבה אתם הולכים לגבש לעצמכם?!

ציטוט ההודעה