מחקר בן 60 שנים שתוצאותיו משתחררות כל שנה ומשוות לשנים הקודמות קבע: גברים רווקים חיים יותר טוב, בעלי יותר כסף בבנק, ובעלי אחוז המתאבדים הנמוך ביותר מכלל האוכלוסיה העולמית.
אם הגבר לא מתחתן, הוא לובש לבן? כנראה שכן, לפי תוצאות מחקר בן 60 שנים. המחקר, שהתחיל בתור חקירה כיצד המהפכה הפמיניסטית משפיעה על גברים, כבר לא ממש חוקר את ההשפעה הפמיניסטית, אלא את חייהם של גברים עד גיל 40.
תוצאות המחקר מפתיעות: גברים לא נשואים מרגישים חופשיים יותר, בדרך כלל במעמד סוציואקונומי גבוה יותר, וכנראה השמחים ביותר בגלל אחוז התאבדות נמוך של 0.3% אחוזים. זאת לעומת גברים נשואים, שמרגישים כבולים, במעמד סוציואקונומי נמוך יחסית למרות הכנסה כפולה ובעלי אחוז ההתאבדות הגבוה ביותר עם 5.6% אחוזים.
כשכתבי Mako ראיינו כמה גברים, הם כנראה היו מופתעים פחות: איתי, בן 23, אומר שהוא לא יכול לראות את עצמו נשוי. "אישה זה פשוט כאב ראש". הוא מוסיף, "זה לא שאני רק עם גברים, להפך, אני אוהב בנות בביקיני בדיוק כמו הגבר לידי. אולי זאת הסיבה שאני לא רוצה להתחתן?".
אבי, בן 27 עם קצת יותר ניסיון, מסכים ומוסיף את נקודת המבט שלו: "אני זוכר שבבית הספר הכי אהבתי את שיעור מתמטיקה. כולם צחקו עלי ואפילו ההורים שלי כעסו עלי כשהפסדתי דייט עם בחורה רק בגלל שיעורים במתמטיקה. אני בטוח שחלק לא קטן מהקוראים היו אומרים שאני לוזר, אבל המתמטיקה הצילה אותי. בגלל שאני יודע לעשות הרבה יותר מ2 + 2, חישבתי כמה אישה תעלה לי וכמה "תענוגות" יעלו לי והגעתי לתוצאות מעניינות. אפשר להגיד שאני עדיין מאוב אוהב מתמטיקה".
גם נשים שהראנו להם את התוצאות היו מופתעות, אבל פחות לטובה. גלית בת 22 אומרת "אני לא מאמינה. גבר בלי אישה לא יכול להקרא גבר. לא חסר להם משהו בחיים?" אילנית בן 25 הייתה מאוד מופתעת ואומרת "אני לא מאמינה שיש גברים שמעדיפים לעטוף את ה*** שלהם בשטר כסף מאשר לעטוף את עצמם מסביב לבחורה."
בכדי לאזן את הכוחות, נגמור את הכתבה עם תגובה קיצונית של גבר: שאלנו את קובי בן ה31 אם הוא חושב שהוא ילבש את החליפה השחורה: "אולי בעתיד, למרות שאני לא ממש חיובי בנוגע לזה. למדתי להכין לעצמי אוכל טעים ויש מספיק נעות ליווי שהיו קופצות עלי בלילה בשביל רק כמה שטרות של 100 שקלים. אם אישה בגילי הייתה קופצת עלי? אפשר להגיד להגיד שלמדתי משהו חשוב מאותם 3 שנים ששירתתי בקרבי: "אם החיים שלך בסכנה, רוץ על נפשך." בקול קצת נמוך יותר הוא הוסיף "אם היא בכלל יכולה לקפוץ.."