נכתב במקור על ידי
BIKER STYLE new
לי יש מישו מהמשפחה היחסית רחוקה שלי שהוא מליונר. הוא בן איזה 30-40 נראה לי. ויש לו מלא מפעלים ברוסיה. הבנאדם באמת טחון והוא הכי צנוע שיש ויצא לי לפגוש אותו אפילו לפני שנתיים ככה, ישבנו ביחד והבנאדם סיפר לי כמה שהוא היה דפוק בלימודים ובא ממשפחה שלא יכלה להחזיק אותו והוא ברח מהבית+מהבצפר בגיל 14 או 15. מהגיל הזה, הוא עבד בשביל עצמו, גר לבד....עבר דברים שאתה בחלומות הכי פרועים שלך לא תעבור. הבנאדם הזה לא רק שהוא שרד נגד כל הסיכויים, הוא גם עשה כסף נגד כל הסיכויים.
זה מישו שאני מעריץ וגאה בו, לא איזה עטודאי או חייל בגולני או איזה חנון עם דוקטורט שעושה 10 אלף בחודש.
ותתפלא, לא חסר אנשים כאלה. אם במשפחה המאוד מצומצמת שלי יש מישו כזה, אז תהיה בטוח שלא חסר עוד אנשים כאלה. אתה פשוט לא מכיר אותם. ולא מכיר אנשים עשירים אחרים, לא קראת תביוגרפיה שלהם, לא קראת כלום.
רוצה דוגמא? בבקשה.
הנרי פורד היה חסר השכלה. אתה יודע מיזה הנרי פורד בכלל? אני בספק. אבל הוא הגיע לאן שאתה בחיים לא תגיע עם כל התעודות שבעולם. למה הוא הגיע לשם? כי הוא האמין בעצמו וברעיונות שלו ולא וויתר גם כשלא הלך לו (והוא נפל הרבה). ככה גם הקרוב משפחה שלי. ככה גם כל בנאדם שהכרתי שעושה כסף וכל מליונר שקראתי עליו.
אתה לא יודע את כל זה כי אתה בור, אתה אמנם חכם ממני בלימודים אקדמאים, אבל בכל הקשור לכסף ולידע כללי בנושא, אתה בור יותר מילד בן 8 שמוכר לימונדה. לילד הזה יש יותר עתיד ממה שלכל זונת מערכת אי פעם יהיה.
אתה מדבר ככה כי אתה חסר בטחון. אתה חסר אמונה. אולי ישך רעיונות טובים שאתה יכול להוציא לפועל, אבל גם עם הרעיונות הכי טובים שיש, ללא אמונה בעצמך אתה בחיים לא תהיה עשיר. כסף לא מסתכם בכמה שאתה גאון או "איזה אפליקציה טובה המצאת" או ב"כמה מליונים עשית בשוק ההון" אלא באמונה עצמית נטו. אם אני לא הייתי מאמין בעצמי לא הייתי אפילו מתחיל לסחור. אם הקרוב משפחה שלי לא היה מאמין בעצמו, הוא היה מת ברחובות המושלגים של רוסיה כמו הרבה ילדים אחרים מתים שזורקים אותם מהבית.
אבל אני מדבר עם גוש אפור ששכח מזה אמונה עצמית מאז כיתה א', גוש אפור ששטפו לו תמוח ואמרו לו שיש רק דרך אחת להתעשר שאף אחד עוד לא התעשר ממנה משום מה. למה שאתה תהיה מיוחד?