קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכון] אוזני המן במילוי אגוזים וקינמון
    על ידי ExpenzZ בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 05-09-2011, 21:40
  2. [הגרלה] מארזי אוזני המן של PIECE OF CAKE
    על ידי Shir בפורום אתרי מתנות חינם
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 01-03-2011, 14:11
  3. [סקר] איך אתם אוהבים אוזני המן ? [סקר בלעדי לפורים]
    על ידי usermanx בפורום סקרים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 26-02-2010, 17:38
  4. [מתכון]אוזני המן במילוי פרג ותפוחים
    על ידי Tslam בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-02-2010, 21:50
  5. [מתכון לפורים]אוזני המן
    על ידי Mr.Kroter בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 05-03-2008, 18:51
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

[מתכונים]אוזני המן

  1. #1
    מורחקים
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    הודעות
    1,815
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל [מתכונים]אוזני המן

    אוזני המן לפורים
    להלן 4 סוגי בצק לאוזני המן


    1
    ) הכנת בצק מעולה לאוזני המן פרווה

    לערבב וללוש היטב:
    החומרים:
    1 קילוגרם קמח רגיל
    2 מרגרינה בלי מלח (רכה)
    1 שקית אבקת אפיה
    1 שקית סוכר וניל
    2 כוסות סוכר
    3 ביצים
    ½ כוס מים.

    2) בצק נוסף לאוזני המן פרווה

    ללוש יחד:
    החומרים:
    ¾ קילוגרם קמח רגיל
    4 חלבונים (לבנים)
    1 שקית סוכר וניל
    1 שקית אבקת אפיה
    1 כוס סוכר
    1 מרגרינה מומסת
    ¼ כוס שמן
    ½ כוס מים.

    3) בצק חלבי

    אופן הכנת הבצק החלבי:

    לערבב:
    החומרים:
    1 כוס סוכר
    2 חבילות קמח תופח
    2 מרגרינה גולד בנד רכה
    2 שמנת חמוצה רגילה
    3 ביצים
    2 סוכר וניל
    קליפת תפוז מגורדת

    4) בצק פריך לאוזני המן חלבי

    לערבב את כל החומרים:
    ½1 חבילת קמח תופח
    ½ כוס סוכר
    1 לבן (או שמנת רגילה)
    1 מרגרינה בלי מלח, רכה
    1 ביצה
    מעט תמצית וניל ורום.

    להלן אופן הכנת הבצק:

    להוסיף קמח במידת הצורך, לרדד ולפתוח את עלה הבצק במערוך, לחתוך עיגולים בעזרת כוס, לשים פרג או ממרח תמרים (שקונים מוכן) במרכז כל עיגול בצק, לסגור בצורת אוזן המן ולאפות בתבנית משומנת בחום 180 מעלות, עד שיזהיב.

    אופן הכנת מלית הפרג:
    לבשל על אש קטנה:
    100 גרם פרג טחון
    ½ כוס חלב
    ¼ חבילת מרגרינה
    ¾ כוס סוכר
    2 כפות דבש

    להוריד מהאש ולהוסיף: מעט צימוקים, ביצה שלמה, קליפת תפוז, תמצית רום, פירורי ביסקויטים – לערבב ולקרר.
    אופן הכנת מלית התמרים:
    קוצצים ½ קילוגרם תמרים רכים מסוג טוב, מוסיפים 100 גרם אגוזים קצוצים, מעט קינמון ומערבבים. אפשר להשתמש בממרח תמרים קנוי.

    מלית פרג

    המלית הראשונה העשויה מזרעוני פרג, מיועדת בעיקר לשימור המסורת – על פיה אסתר הקפידה על אכילת מזון כשר גם בבית אחשוורוש. אני לא יודעת אם היא סיפרה להם שהיא צמחונית או טבעונית, אבל בכל אופן היא ביקשה שיביאו לה כל מיני זירעוני מאכל ומהם ניזונה.
    החומרים:
    1 כוס סוכר
    1 כף דבש
    1/4 כוס מים
    1 כוס פרג טחון
    מעט מיץ לימון
    1/4 כוס צימוקים (אפשר להוסיף גם אגוזי פקאן כתושים)

    אופן ההכנה:
    בסיר קטן ממיסים על אש קטנה את הסוכר, הדבש והמים.

    לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את הפרג ומרתיחים תוך כדי בחישה, מבשלים כדקה ומכבים את האש. מוסיפים גם את הלימון, הצימוקים והאגוזים, מערבבים ומצננים.
    מלית קוקוס
    מקציפים חלבונים (נשארו לנו מהבצק הפריך) עם סוכר ומעט עמילן (קורנפלור או קמח תפו"א) לקצף קשה ומוסיפים קוקוס. אפשר לטמון במלית של כל אוזן המן שוקולד-צ'יפס חום ולאפות.
    מלית תפוחי עץ
    לגרד תפוחי עץ (רצוי חמוצים) בפומפייה גסה, לבשל על אש נמוכה (לייבוש הנוזלים), להוסיף סוכר (או ריבה או מה שבא), מעט קינמון ואם רוצים גם אגוזים כתושים. לצנן ולמלא.
    מליות על בסיס סוכר – ליצירתיים שבינינו!
    מערבבים סוכר עם מעט קינמון או עם קקאו (על כל כף קקאו, 3 כפות סוכר), מוסיפים קצת מים וממיסים על אש נמוכה. מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים את כל מה שמצאתם בארון – שקדים, אגוזים, צימוקים, שוקולד-צ'יפס, שאריות מהמליות הקודמות. מה שיותר מגוון, יותר מעניין. כל צירוף יוצר מלית אחרת, כל מלית יותר טעימה מהקודמת – אז קדימה למטבח!
    מלית חלבית
    מערבבים קופסת גבינה לבנה עם חצי חבילת פודינג וניל, מוסיפים עוד סוכר, לפי הטעם, ומעט מיץ לימון.
    *אם מצרפים למשלוח מנות, רצוי לציין שהמאפה חלבי!

    נערך לאחרונה על ידי usermanx; 22-02-2010 בשעה 14:01.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    גם אני אוהב חצילים! האוואטר של -TiMoNi-
    שם פרטי
    מתי
    תאריך הצטרפות
    07/2009
    הודעות
    9,279
    לייקים
    239
    נקודות
    4
    משפט מחץ
    דובה עזבי ת'ילד, דובה עזבי ת'עגל.
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    חחחח וואי תודה עשית לי תאבון XD

  4. #3
    מורחקים
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    הודעות
    1,815
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    אזני המן במלית פרג
    החומרים:
    לבצק:
    1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
    200 גר' חמאה
    1 ביצה מס' 1
    1 חלמון
    3 כוסות קמח (420 גר')
    1/2 שקית א. אפייה (7 גר')
    קורט מלח
    1 כפית תמצית וניל

    למילוי פרג:
    3 כוסות פרג, טחון טרי
    1 וחצי כוסות סוכר
    3/4 כוס חלב
    50 גר' חמאה
    2 כפות מיץ לימון, טרי
    גרירת לימון מ-1/2 פרי
    3 כפות אגוזים קצוצים
    2 כפות צימוקים
    1 חלבון

    ההכנה:
    1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, יש לערבב את החמאה וא. הסוכר עד אחידות.
    2. יש להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך 15 שניות.
    3. לאחר מכן, יש להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.
    4. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למחצית השעה.

    המילוי:
    1. מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה.
    2. מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים את תהליך הבישול.
    3. מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בישול.
    4. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה כקוביות עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.
    5. מקררים בטמפ' החדר למשך שעה ומוסיפים את החלבון.

    עריכת אוזני המן:
    1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.
    2. את המילוי, מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים.
    3. אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות

    מילוי פיסטוקים ומי ורדים (לאותו הבצק)
    חומרים:
    3/4 כוס פיסטוק קלוף
    3/4 כוס אבקת סוכר
    2 כפיות מי ורדים
    50 גר' חמאה

    ההכנה:
    לא מבשלים את המילוי. בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר. מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית.

    טיפים:
    1. לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.
    2. את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.
    3. את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.

    מילוי קרם פטיסייר ופתיתי שוקולד (לאותו הבצק)
    החומרים:
    2 כוסות חלב
    1 וחצי מקלות וניל
    3 חלמונים
    1/2 כוס סוכר
    2 כפות קורנפלור, שטוחות
    100 גרם שוקולד צ'יפס – הוספה לאחר קירור הקרם

    קרם פטיסייר, רום וצימוקים:
    100 גר' צימוקים
    1/4 כוס רום
    משרים את הצימוקים ברום כשעה.
    2 כוסות חלב
    1 וחצי מקלות וניל
    3 חלמונים
    1/2 כוס סוכר
    2 כפות קורנפלור, שטוחות

    לפני העבודה, מכניסים את הקרם פטיסייר למיקסר ובעזרת וו גיטרה, מערבבים עד קבלת מרקם חלק, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית.
    ממלאים את האוזני המן ואופים.

    ההכנה:
    1. מרתיחים חלב ווניל.
    2. בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
    3. עושים השוואת טמפ´ ומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
    4. מוציאים במיידית מן הסיר ומכסים בניילון נצמד לצינון .

    קרם פטיסייר:
    1. מרתיחים חלב ווניל.
    2. בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
    3. עושים השוואת טמפ´ ומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
    4. מוציאים במיידית מן הסיר, מוסיפים את הצימוקים יחד עם הרום, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומקררים. לאחר קירור, מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה את הקרם עם הצימוקים, ממלאים אוזני המן ואופים.

    אוזני המן במלית שזיפים מיובשים


    החומרים:
    200 גר' חמאה
    100 גר סוכר
    1 ביצה
    קורט מלח
    370 גר' קמח
    1/2 שקית אבקת אפיה
    1 כפית תמצית וניל
    גרירת לימון מ- 1/2 פרי

    למלית:
    1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
    1/2 כוס יין אדום יבש
    1/3 כוס סוכר
    1 כפית קינמון
    מעט ג'ינג'ר טחון

    ההכנה:
    1. מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד הומוגניות.
    2. מוסיפים את הביצה, מלח, תמצית הוניל, קמח ואבקת האפיה ומערבבים עד קבלת
    בצק בעל מירקם אחיד. ( לא לערבב הרבה זמן!).
    3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

    המלית:
    מבשלים את כל המצרכים במשך 10 דק' עד רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות

    אוזני המן:
    1. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
    2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
    3. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
    4. על גבי התבנית המרופדת בנייר אפיה, מנחים את האוזני המן במרווחים של 2 ס"מ
    אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות 13-15 דקות.

    אוזני המן מבצק שמרים
    החומרים:
    לבצק:
    1 ביצה
    1/4 כוס חלב
    2/3 כוס א.סוכר
    1 כפית תמצית וניל
    250 גר' חמאה
    500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
    10 גר' שימרית (1 כף)

    מלית פרג:
    3 כוסות פרג
    1 כוס סוכר
    11/4 כוסות חלב
    חצי חבילת חמאה
    גרירת לימון מ-1 פרי
    1 חלבון
    4 כפות אגוזים
    2 כפות צימוקים

    ההכנה:
    1. מערבבים בקערה את ביצה, חלב, א.סוכר, ת.וניל וחמאה.
    2. מוסיפים את הקמח והשימרית וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
    3. מחלקים ל-3 חלקים ,עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

    המלית:
    1. מרתיחים חלב, סוכר, חמאה וגרירת לימון.
    2. מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
    3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את החלבון.

    אוזני המן:
    1. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
    2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
    3. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית פרג מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
    4. על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, מניחים את אוזני המן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות במשך 13-15 דקות.

    בתאבון!!!

    קרדיט : djmatan14

  5. #4
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    11/2009
    הודעות
    109
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה גבר ועל הקרדיט
    ברירת מחדל זה הקוד למשתמשים שעברו את הגודל המותר בחתימה


    קוד HTML:




    ד"א, שאתם עורכים - תשמרו את הקישור לחתימה הישנה זה בידיוק 10 שניות, הרבה מאבדים את החתימות ככה וזה לא יפה, פשוט תשאירו להם קישור לחתימה מתחת לבאנר הזה.
    נערך לאחרונה על ידי אור, 08-12-2007 בשעה 21:10.

    http://i31.tinypic.com/xku906.png
    http://i48.tinypic.com/2n0tw8l.png

  6. #5
    משתמש כבוד האוואטר של ExpenzZ
    שם פרטי
    שי
    תאריך הצטרפות
    01/2010
    גיל
    28
    הודעות
    12,483
    לייקים
    899
    נקודות
    286
    פוסטים בבלוג
    1
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

  7. #6
    משתמש מתקדם
    שם פרטי
    עמית
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    הודעות
    792
    לייקים
    0
    נקודות
    114
    משפט מחץ
    yes mama
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה....

    לא חשבתי שזה ארוך
    ציטוט נכתב במקור על ידי צוף צפיה בהודעה
    תראה ,

    מדריך נחמד .
    לא מצויין ולא גרוע .
    לא היה צורך לפרט על כל דבר .
    400 אלות מספיקות לייסוד כפר שני , לא מספיק מפורט ולא ממש מובן .
    חחח...

  8. #7
    מורחקים
    תאריך הצטרפות
    12/2009
    הודעות
    1,815
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי amit90 צפיה בהודעה
    תודה....

    לא חשבתי שזה ארוך
    זה לא ארוך פשוט יש כמה בצקים שונים שמותר להכין
    הכל לפי מצריכים שיש בבית

  9. #8
    משתמש כבוד האוואטר של ArieI
    תאריך הצטרפות
    05/2009
    גיל
    29
    הודעות
    5,151
    לייקים
    463
    נקודות
    934
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    זה לא ממש ארוך, תודה.


  10. #9

  11. #10

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:50.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,448,044 | הודעות: 8,148,626 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect