אוזני המן לפורים
להלן 4 סוגי בצק לאוזני המן
1) הכנת בצק מעולה לאוזני המן פרווה
לערבב וללוש היטב:
החומרים:
1 קילוגרם קמח רגיל
2 מרגרינה בלי מלח (רכה)
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות סוכר
3 ביצים
½ כוס מים.
2) בצק נוסף לאוזני המן פרווה
ללוש יחד:
החומרים:
¾ קילוגרם קמח רגיל
4 חלבונים (לבנים)
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 מרגרינה מומסת
¼ כוס שמן
½ כוס מים.
3) בצק חלבי
אופן הכנת הבצק החלבי:
לערבב:
החומרים:
1 כוס סוכר
2 חבילות קמח תופח
2 מרגרינה גולד בנד רכה
2 שמנת חמוצה רגילה
3 ביצים
2 סוכר וניל
קליפת תפוז מגורדת
4) בצק פריך לאוזני המן חלבי
לערבב את כל החומרים:
½1 חבילת קמח תופח
½ כוס סוכר
1 לבן (או שמנת רגילה)
1 מרגרינה בלי מלח, רכה
1 ביצה
מעט תמצית וניל ורום.
להלן אופן הכנת הבצק:
להוסיף קמח במידת הצורך, לרדד ולפתוח את עלה הבצק במערוך, לחתוך עיגולים בעזרת כוס, לשים פרג או ממרח תמרים (שקונים מוכן) במרכז כל עיגול בצק, לסגור בצורת אוזן המן ולאפות בתבנית משומנת בחום 180 מעלות, עד שיזהיב.
אופן הכנת מלית הפרג:
לבשל על אש קטנה:
100 גרם פרג טחון
½ כוס חלב
¼ חבילת מרגרינה
¾ כוס סוכר
2 כפות דבש
להוריד מהאש ולהוסיף: מעט צימוקים, ביצה שלמה, קליפת תפוז, תמצית רום, פירורי ביסקויטים – לערבב ולקרר.
אופן הכנת מלית התמרים:
קוצצים ½ קילוגרם תמרים רכים מסוג טוב, מוסיפים 100 גרם אגוזים קצוצים, מעט קינמון ומערבבים. אפשר להשתמש בממרח תמרים קנוי.
מלית פרג
המלית הראשונה העשויה מזרעוני פרג, מיועדת בעיקר לשימור המסורת – על פיה אסתר הקפידה על אכילת מזון כשר גם בבית אחשוורוש. אני לא יודעת אם היא סיפרה להם שהיא צמחונית או טבעונית, אבל בכל אופן היא ביקשה שיביאו לה כל מיני זירעוני מאכל ומהם ניזונה.
החומרים:
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1/4 כוס מים
1 כוס פרג טחון
מעט מיץ לימון
1/4 כוס צימוקים (אפשר להוסיף גם אגוזי פקאן כתושים)
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים על אש קטנה את הסוכר, הדבש והמים.
לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את הפרג ומרתיחים תוך כדי בחישה, מבשלים כדקה ומכבים את האש. מוסיפים גם את הלימון, הצימוקים והאגוזים, מערבבים ומצננים.
מלית קוקוס
מקציפים חלבונים (נשארו לנו מהבצק הפריך) עם סוכר ומעט עמילן (קורנפלור או קמח תפו"א) לקצף קשה ומוסיפים קוקוס. אפשר לטמון במלית של כל אוזן המן שוקולד-צ'יפס חום ולאפות.
מלית תפוחי עץ
לגרד תפוחי עץ (רצוי חמוצים) בפומפייה גסה, לבשל על אש נמוכה (לייבוש הנוזלים), להוסיף סוכר (או ריבה או מה שבא), מעט קינמון ואם רוצים גם אגוזים כתושים. לצנן ולמלא.
מליות על בסיס סוכר – ליצירתיים שבינינו!
מערבבים סוכר עם מעט קינמון או עם קקאו (על כל כף קקאו, 3 כפות סוכר), מוסיפים קצת מים וממיסים על אש נמוכה. מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים את כל מה שמצאתם בארון – שקדים, אגוזים, צימוקים, שוקולד-צ'יפס, שאריות מהמליות הקודמות. מה שיותר מגוון, יותר מעניין. כל צירוף יוצר מלית אחרת, כל מלית יותר טעימה מהקודמת – אז קדימה למטבח!
מלית חלבית
מערבבים קופסת גבינה לבנה עם חצי חבילת פודינג וניל, מוסיפים עוד סוכר, לפי הטעם, ומעט מיץ לימון.
*אם מצרפים למשלוח מנות, רצוי לציין שהמאפה חלבי!