מתכון לקציצות הודו ברוטב עגבניות

קציצות הודו ברוטב עגבניות צילום: ערוץ 10
שף יואב בר קציצות מבשר הודו דל שומן ברוטב עגבניות עשיר עם זיתים ובזיליקום שנהדר לאכול עם חלה טרייה שתספוג את כל הטעמים של הרוטב
מצרכים לקציצות:
500 גרם הודו טחון
ביצה
2 כפות פירורי לחם מלא
בצל מגורד
אגוז מוסקט
קינמון
מלח
פלפל
מצרכים לרוטב העגבניות:
6 עגבניות בשלות (עדיף עגבניות תמר) חתוכות לקוביות
2 שיני שום
עלי בזיליקום
כוס זיתים שחורים וירוקים מגולענים
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
שמן זית
אופן הכנה:
- שמים את בשר ההודו בקערה, מוסיפים לתוכו את הביצה ומערבבים.
- מוסיפים את הבצל המגורד ולאחר מכן את פירורי הלחם המלא.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- יוצרים עיגולים ומשטחים לכופתאות.
- מטגנים כדקה מכל צד, במחבת ללא שמן.
- בסיר רחב מבשלים את העגבניות במעט שמן זית, מוסיפים את שיני השום, זיתים, מלח ,פלפל והפפריקה המתוקה.
- כשהרוטב חצי מוכן, מוסיפים אליו את הקציצות להמשך בישול של כ-25 דקות על אש נמוכה