קציצות ופטריות ברוטב עגבניות
13-14 קציצות גדולות
מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשרעוף טחון
בצל קטן מגורר
תפוח אדמה קטן מגורר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
ביצה
4 כפות פירורי לחם / פרוסת לחם לחה מפוררת
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית ראס אל חנות
פלפל שחור
מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית סודה לשתיה
אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי המלית ומשהים בצד עד שמכינים את הרוטב.
מצרכים לרוטב:
קופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם
קופסת רסק עגבניות 100 גרם
4 כוסות מים
1/4 כפית כמון
1/2 כפית ראס אל חנות
פלפל שחור
מלח
4-5 שיני שום פרוס
1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
שמן זית
לטבילת הקציצות:
סולת
ביצה טרופה
לתוספת:
סלסילת פטריות שמפיניון (כ-12 פיטריות)
אופן הכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום ומזהיבים קלות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים, אם רוצים אריסה מוסיפים בשלב זה.
לאחר כ-5 דקות יוצקים את המים , 1/2 מכמות הירק והתבלינים ומבשלים עד להסמכה, כרבע שעה.
שמים את הסולת בצלחת, לוקחים חופן מתערובת הקציצות, יוצרים קציצה וטובלים בביצה ואחר כך בסולת.
מזהיבים קלות את הקציצות במחבת מכל צד.
מעבירים לסיר עם הרוטב המבעבע.
מכסים במכסה ומבשלים את הקציצות 20 דקות.
מוסיפים את הפיטריות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות
קרדיט לנענע, בתאבון



ציטוט ההודעה


