קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 03-05-2007, 23:11
  2. אנגלית אירופאית (שווה קריאה)
    על ידי Dave Grohl בפורום דיבורים
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 12-12-2006, 22:42
  3. סיפורה של יפעת (גם שווה קריאה חחח)
    על ידי XsPPaX בפורום דיבורים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 27-08-2006, 03:59
  4. סיפורה של דנה (סיפור יפה שווה קריאה)
    על ידי XsPPaX בפורום דיבורים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 27-08-2006, 02:04
  5. תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 20-07-2006, 22:49
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 11 מתוך 11

שאלת האבן ואלוקים (שווה קריאה)***

Exclamation שאלת האבן ואלוקים (שווה קריאה)***

"אתה אומר שאלוקים הוא כל יכול, נכון? אז תענה לי בבקשה על השאלה הבאה: 'האם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?' מה תגיד על זה? הסתבכת, הא?!"
    את השאלה כולם מכירים. אבל מה עונים עליה? לטובת כל המתבלבלים אנו מגישים 3 תשובות, ושאלה אחת...

בן שיחי נעץ בי מבט נוקב וזיק של ערמומיות ניצת בעיניו: "אז אתם אומרים שאלוקים הוא כל יכול, הא?"
    "כן, אלוקים הוא כל יכול", עניתי בתמימות מבלי לדעת לאיזו מלכודת אני נופל.
    "אז תענה לי בבקשה על השאלה הבאה", אמר העומד למולי, כשנימה של ניצחון שזורה בקולו "האם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?!"
    "מה זאת אומרת 'אבן שהוא לא יכול להרים'?'" גמגמתי.
    "מה לא מובן" התעקש "תענה לי- כן או לא. אם כן – יוצא שיש אבן שאלוקים לא יכול להרים, ואם לא – יוצא שאלוקים לא יכול הכל. אה?! מה תגיד על זה?" צחקק "הסתבכת, אה?!"

כולנו נתקלנו ב'שאלת האבן' המפורסמת. זה יכול לצוץ ולעלות בויכוח בין חברים לעבודה, במילואים או אפילו סתם באוטובוס. תוך כדי דיון פתאום שולף הצד השני את הפצצה ומטיל לעברך את השאלה, ואתה – 'תקוע'. מה שלא תגיד – הסתבכת...
    ובכן מי שחשב שהשאלה הזו היא המצאה של הדור האחרון - יופתע לגלות שהיא ישנה מאד. אלף שנה לפחות. כבר רב סעדיה גאון בספרו "אמונות ודעות" מתמודד איתה לפני כמעט אלף שנה. בתקופה ההיא השאלה היתה מנוסחת קצת אחרת: "האם אלוקים יכול להעביר את העולם דרך טבעת מבלי להגדיל את הטבעת ומבלי להקטין את העולם?" או "האם אלוקים יכול לעשות את החמש יותר מעשר מבלי להוסיף לחמש ומבלי להפחית מהעשר?" הרמב"ם במורה נבוכים ניסח זאת אחרת: "האם אלוקים יכול לברוא עוד אחד כמותו או לעשות שהוא לא יהיה?"
    מתברר שכופרי דורינו לא 'המציאו את הגלגל'. הם רק ממחזרים חומר ישן. ולא משובח במיוחד.
    ובכל זאת – מה עונים על השאלה הזו? ואם לא להם, לפחות לעצמינו?
    אנו נביא לפניכם 3 תשובות לשאלה. כולן נכונות ומשכנעות את מי שבאמת מחפש תשובה, אבל לפני כן אנחנו חייבים לעצמינו בירור קטן.
    תחשבו רגע. לא על התשובה, אלא על השאלה. יותר נכון, על השואל. מה הוא רוצה?
    האם הוא מעוניין באמת בתשובה או שאולי יותר מעניינת אותו דווקא השאלה?!
    ואם נענה לו תשובה – האם הוא מייד יחזור בתשובה ויתחיל להניח תפילין ולשמור שבת? יש להניח שלא.
    אני לא יודע מה אלוקים צריך אבן משונה כזו, אבל ברור למה אותו שואל צריך אבן כזו - סוף סוף הוא מצא דרך 'לתקוע' את הדתיים.
    ולכן אני נוהג לענות בתשובה הבאה שבדרך כלל משאירה את בן שיחי פעור פה:
    "אתה יודע מה, בוא נניח שאלוקים באמת לא יכול לברוא אבן כזו. את זה הוא לא יכול לעשות. הוא לא 'כל יכול'. אבל עדיין הוא יכול לעשות הרבה מאד. למשל, לברוא אותך, לתת לך חיים, להרוג אותך, להעניק לך גן עדן או לשלוח אותך לגהינום. מספיק, לא?! אז בוא ונדבר עליך, על החיים שלך, איך אתה מתנהג מחר בבוקר, איך אתה מנהל את חייך. רגע, מה קרה, לאן אתה הולך? אתה לא רוצה לדבר עליך? אתה מעדיף לדבר על ה'אבן שאלוקים לא יכול להרים'? הבנתי! ואני לתומי חשבתי שרק ילדים משחקים ב'חמש אבנים' ".
    אתם הבנתם את זה?
    השואל תמיד יעדיף לדבר על כל מיני שאלות פילוסופיות חסרות חשיבות, העיקר לא לעסוק במה שחשוב באמת – החיים שלו.
    טוב, אחרי ההקדמה (החשובה) הזו – לא נשאיר אתכם במתח. אז מה באמת עונים על השאלה הזו – האם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?
    נפתח בשתי תשובות שעל אף הניגוד ביניהם שתיהן נכונות.
    1)לא. 2) כן.
    ואסביר-
    1)לא- אלוקים הוא מושלם. אין לו אף חיסרון. מלבד 'חיסרון' אחד – שאין לו אף חיסרון. 'חסרים' לו, כביכול, חסרונות.
    ועכשיו אני שואל- האם זה באמת חיסרון?
    לא! זוהי השלימות בעצמה.
    משל למה הדבר דומה. ישנו אדם שהוא האצן הכי מהיר בעולם. הוא רץ הכי מהר מכל האנשים. אך בגלל זה יש לו חיסרון אחד – הוא לא יכול להפסיד בתחרות ריצה, הוא תמיד תמיד מנצח. האם זה חיסרון? לא! זה בדיוק בגלל שהוא האיש הכי מהיר בעולם.
    כך גם בעניינינו. לא תתכן אבן שאלוקים לא יכול להרים כי הוא יכול הכל. אך 'החיסרון' הזה אינו חיסרון באמת- זוהי השלימות.
    במשפט אחד- חֶסְרוֹן הַחִיסָרוֹן – אינו חיסרון. זו השלימות בעצמה!
    2)כן – אלוקים יכול לברוא אבן כזו. אך אין זה חיסרון כיוון שהוא בוחר מרצונו לברוא אבן כזו ו'להגביל' את עצמו.
    למען האמת יש עוד 'אבנים'כאלו. למשל, אלוקים 'לא יכול' להביא עוד מבול. למה? כי הוא החליט אחרי המבול הראשון לא לעשות זאת שוב, ונשבע לנוח שלא יביא עוד מבול. 'אי היכולת' הזו אינה בגלל מגבלה טכנית, כמו שאצלנו חסרון יכולת נובע בדרך כלל ממגבלה טכנית - אנחנו לא יכולים להרים אבן בגלל שהיא כבידה ואנחנו חלשים. אך אצל הקב"ה אין מגבלות טכניות – אם הוא יחליט לברוא אבן כזו שהוא לא יוכל להרים הרי שהוא לא יוכל להרים אותה רק בגלל שהוא רצה, כמו שהוא רצה לא להביא מבול והוא רצה לתת לנו בחירה חופשית בנוגע לחיינו, ועוד דוגמאות נוספות.
    במשפט אחד- חסרון יכולת שלא נובע ממגבלה טכנית אלא מבחירה מוּדַעַת אינו חיסרון.
    כתבתי את הדברים בקצרה אבל מי שיחשוב על הדברים יגלה שכמה שהם פשוטים הם גם נכונים. ובכל זאת אומַר תשובה שלישית שגם היא נכונה – והיא טוענת שאין צורך כלל בתשובה כיוון השאלה עצמה לא נכונה. מה זאת אומרת?
    למה אנחנו לא מצליחים להרים אבן גדולה? כיוון שהיא כבידה מאד וכוח המשיכה מושך אותה למטה יותר חזק ממה שאנחנו מושכים אותה למעלה. אך מי הוא זה שמפעיל את כוח המשיכה ואת כל הכוחות בעולם? הקב"ה. אז מה בעצם רוצה השואל, שהקב"ה ימשוך את האבן מצד אחד למטה, ומצד אחד למעלה – ועכשיו הוא שואל – האם הוא יצליח להרים אותה או לא? זה דומה לאדם שמשחק שחמט גם בכלים השחורים וגם בכלים הלבנים בו זמנית, ועכשיו נשאל- האם הוא ינצח או יפסיד? התשובה היא שהוא גם ינצח וגם יפסיד, תלוי איך מסתכלים על זה, אבל דבר אחד בטוח- ככה לא משחקים שחמט! כך גם כאן – השואל רוצה שהקב"ה ימשוך את האבן בו זמנית משני הצדדים ועל זה הוא שואל האם הוא יצליח להרים אותה או לא. יש כאן אבסורד לוגי הבנוי בתוך השאלה ולכן היא עצמה לא נכונה.
    מי שלא מספיקות לו התשובות הללו מוזמן לעיין בספר בעין יהודית חלק א' במאמר 'אבן בוחן'. מובאות שם חלק מן התשובות הנ"ל בניסוח שונה, ומובאות עוד 3 תשובות נוספות שרק בגלל מורכבותן לא הבאתי אותן.
    אבל אחרי הכל, אם תפגשו שוב את הכופר שיזרוק לכם את השאלה הזו וכל התשובות שלכם לא יספקו אותו, אל תתרגשו. כבר הסברנו שמה שמעניין אותו זו לא התשובה, אלא השאלה. הוא מאד מחבב את האבן הזאת. היא שימושית להפליא בעבורו. אז תניחו לו לשחק ב'חמש אבנים' ותפנו לעסוק בדברים חשובים יותר, כי אתם- כבר יודעים את התשובה.

בהצלחה

מתוך האתר: http://olam-jew.com/shut/shut-reshim...ב%20לדעת

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

ואי איזה נוסטלגי זה :]
    קראתי את זה ממזמן :]
    "שאלת האבן" אני התווכחתי עם בן אדם על זה .

משתמש מתחיל האוואטר של Niobie
    לייקים
    0
    נקודות
    0

פיווו ארוךך
    אהבתי את השאלה "האם אלוקים יכול לברוא עוד אחד כמוהו או לעשות שהוא לא יהיה"

I Like the way he moves
    האוואטר של LoaCker
    שם פרטי
    רן
    לייקים
    0
    נקודות
    182
    משפט מחץ
    משפט ערבי עתיק אומר - العرب اونلاين

וואיייי... אני זוכר שהייתי בכתה ו' היועצת המשוגעת שלנו התחילה לחלק לנו דפים עם זה וקראתי את זה בבית...
    זה מרתק
    זה דבר ייפה,,, שווה לקרוא אל תתעצלו -_-
    נערך לאחרונה על ידי LoaCker; 27-02-2007 בשעה 12:50.

הפירוש מאחורי הכינוי (:

משתמש ותיק
    שם פרטי
    חיליק
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "הפוך בה והפוך בה וכולה בה"

באמת העסיק אותי לא פעם,
    תבורך מפי עליון,כי מפי שלי אני לא אצליח להגיע לדרגה כזאת,לא עכשיו
    יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
    1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה

משתמש כבוד האוואטר של O-MaN1
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    You've just stepped up to an entirely new playing field. Hope you know the rules of the game.

אהבתי תקטע שזה אומר שזה בעצם לא חיסרון, זאת בעצם השלמות..עם האצן=).

משתמש מכור האוואטר של Pirate
    לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

ואו..הרבה בולשיט ולא הבנתי שקל O_ם
    אבל אני לא שואל את זה, כי זה שאלה מפגרת. אני שואל איפה אלוהים היה בשואה? שמעתי לא מזמן מישהו אומר פה (נדמה לי אבי, אולי אני מתבלבל) שבשואה לא נרצח אף דוס אחד, וכולם היו "כופרים"
    אם אני באמת צודק..ואתה עדיין חושב ככה..רק שתדע שלפחות 60% מהם היו חסידים ממזרח אירופה..שומרי מצוות וכשרות אדוקים. איפה אלוהים? מה עשה הילד הקטן בן ה4 שהנאצים שרפו? במה הוא כבר חטא? הרי זה עובד לפי שכר ועונש לא? לא לפי מעשי אבות..

תכלס, אני אגיד לכם מה הבעיה בתפיסה שלכם, אתם פשוט מתחמקים מכל שאלה לוגית ע"י זה שאתם פשוט אומרים "הקב"ה עשה" וזהו, נורא פשוט, הכל הוא עשה, שומדבר לא בא מעצמו. זה כמו להגיד לבנדאם ששואל אותך על האוטו שלך, ואז אתה עונה לו "לא יודע היצרן הכין מה אכפת לי"
    זה בדיוק הקטע, מתחמקים משאלות לוגיות קשות בזריקה הכל על אלוהים שהוא הכין הכל וזהו.
    גם אם יוכיחו לכם ב100% שלא הייתה בריאה אלא אבולוציה, ואפילו יקחו אותכם במכונת זמן לעבר שתראו הכל, עדיין תאמינו בזה שהייתה בריאת העולם ולא משנה מה! הכל חינוך מהבית, חינכו אותכם לחרא הזה, ובחרא הזה תגדלו כל החיים שלכם ותעבירו לדורות הבאים.
    !Hasta la victoria siempre
    ~Che Guevara

שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Pirate צפיה בהודעה
    ואו..הרבה בולשיט ולא הבנתי שקל O_ם
    אבל אני לא שואל את זה, כי זה שאלה מפגרת. אני שואל איפה אלוהים היה בשואה? שמעתי לא מזמן מישהו אומר פה (נדמה לי אבי, אולי אני מתבלבל) שבשואה לא נרצח אף דוס אחד, וכולם היו "כופרים"
    אם אני באמת צודק..ואתה עדיין חושב ככה..רק שתדע שלפחות 60% מהם היו חסידים ממזרח אירופה..שומרי מצוות וכשרות אדוקים. איפה אלוהים? מה עשה הילד הקטן בן ה4 שהנאצים שרפו? במה הוא כבר חטא? הרי זה עובד לפי שכר ועונש לא? לא לפי מעשי אבות..

תכלס, אני אגיד לכם מה הבעיה בתפיסה שלכם, אתם פשוט מתחמקים מכל שאלה לוגית ע"י זה שאתם פשוט אומרים "הקב"ה עשה" וזהו, נורא פשוט, הכל הוא עשה, שומדבר לא בא מעצמו. זה כמו להגיד לבנדאם ששואל אותך על האוטו שלך, ואז אתה עונה לו "לא יודע היצרן הכין מה אכפת לי"
    זה בדיוק הקטע, מתחמקים משאלות לוגיות קשות בזריקה הכל על אלוהים שהוא הכין הכל וזהו.
    גם אם יוכיחו לכם ב100% שלא הייתה בריאה אלא אבולוציה, ואפילו יקחו אותכם במכונת זמן לעבר שתראו הכל, עדיין תאמינו בזה שהייתה בריאת העולם ולא משנה מה! הכל חינוך מהבית, חינכו אותכם לחרא הזה, ובחרא הזה תגדלו כל החיים שלכם ותעבירו לדורות הבאים.
    אתה טועה מאוד , אני אמרתי שמתו הרבה מאוד דתיים ושומרי תורה [אביחי אמר שמרוקאים היו יותר צדיקים] אבל הובן שיש איזה אי הבנה איתו ..
    אני יודע ואני מודע לזה שהיו שומרי תורה ורבנים בשואה ..
    אני אבהיר פה כמה דברים שאני חושב ומודע ועברתי .
    1- ה' עשה את השואה ! ה' עשה את השואה ! [עכשיו אתה מבין ?]
    2- הילד בן ה4 סיים את התיקון שלו בעולם הזה , ועבר לעולם האמת, הילד בן ה4 כפר על הרבה מאוד אנשים .
    3- באתי מבית עם מסורת לא כל כך הדוקה , אני באתי מביית לא שומר בכלל האמת .. חזרתי בהבנה שלי בתשובה .

עוד משהו >

א. מקור האנרגיה
    החוק הראשון של התרמודנמיקה-חוק שימור האנרגיה-קובע, שהאנרגיה נשמרת, ולא נעלמת
    היא משנה צורה ולובשת צורה, אך יש צורך במקור שייצר את האנרגיה ההתחלתית.
    אם כך, מהו מקור האנרגיה???
    האם יעלה על הדעת שאנררגיה כה עצומה, כמו של השמש למשל, נוצרה איך שהוא, יש מאין?
    לכל אנרגיה, קודמת אנרגיה שמניעה אותה, מהו איפוא, המקור לאנרגיה הראשונית??
    מכורח הנסיבות מוכרח אותו מקור להיות אל טבעי, חיצוני למערכת הפיזיקאלית..

ב. תנועה
    כל הטבע נמצא בתנועה מתמדת, החל מהאלקטרונים והפרוטונים סביב הגרעין ועד כוכבי הלכת ברקיע.
    מהיכן נובעת אותה תנועה?
    התיתכן תנועה ללא מניע ראשוני?
    כל כפית חומר מורכבת ממליארדי מילירדי אטומים, שסביב גרעינו של כל אחד מהם מסתובב לפחות אלקטרון אחד,
    לפעמים אפילו מאה,
    מיליוני פעמים בשניה,
    מי מסובב אותם?

הרי בלתי אפשרי שפעילות זו תהיה נצחית ללא התבלות.

ג. כוחות רוחניים באדם
    היום בעידן האולטרה סגול, קרני הרנטגן, גלי הרדיו, חיידקים וכדומה, אנו מודעים לכך שיש דברים שאין אנו רואים אותם, אך הם קיימים.
    מציאותה של נשמה, כח רוחני אצל האדם, אינם מושג זר כיום.
    מחקרים רבים בנושאים כגון: מוות קליני, גילגולי נשמות, סיאנסים, היפנוזה ועוד.
    מעידים ללא כל פקפוק בהמצאותה של נשמה (כח רוחני באדם).
    שמציאות רוחנית כזאת קיימת כעובדה בשטח, כבר אין כל סיבה רציונלית לא להניח שכח אדיר,
    לא גשמי, וכל יכול, ברא את העולם.

ד. הסתברות
    אם ברצוננו לבחון אם תהליך מסויים הינו אפשרי או לא, אנו מעמידם אותו במבחן ההסתברות.
    כלומר: מה הוא הסיכוי שתופעה כזו תיתכן.
    לדוגמא: אדם עומד לפני שק המכיל בתוכו מאה מליון דפים לבנים, ודף אחד אדום, מהו הסיכוי שבשליפה אחת יעלה בידו הדף האדום?
    סיכוי של אחד למאה מליון, [מספר עם שמונה אפסים אחריו (זה מחושב)]
    סיכוי כזה הינו קטן, אך אפשרי.
    אירוע שהסתברותו קטנה ממספר שיש אחריו חמישים אפסים, הוא מכל הבחינות המעשיות, בלתי אפשרי.
    פרופסור fred hoyle חתן פרס נובל, סגן נשיא ה-royal society, חישב כי ההסתברות לקבלת תא חי, פשוט בהיווצרות אקראית,
    התוצאה שלו תהיה מספר שאחריו ארבעים אפסים..!! במילים אחרות, אין שום סיכוי.

בל נשכח שמדובר רק בתא חי, ולא ביצור המושלם המורכב ממליוני תאים שונים וספציפיים..!
    אין צורך להוסיף מילים היקום כולו זועק: "יש לי אבא"

ועוד משהו מהזוהר הקדוש: (שנכתב לפני 1800 שנים)
    הרעיון שכדור הארץ הוא כדור, לא התקבל על דעתם של בני-אדם על למאה ה-16.
    רק לאחר שיורדי ים הצילחו להקיף את העולם עם ספינותיהם, התקבלה מסקנה: ה"עולם עגול"
    רובנו עוד זוכרים את התמונות בספרי הגאוגרפיה, שם רואים את העולם "כחצי כדור עומד על שלושה פילים על גבו של צב"
    כמובן, איש לא העלה בדעתו, שישנם חיים גם בחציו השני של הכדור, שהרי מדובר פה על תקופה שניוטון עדיין לא גילה את כח המשיכה..
    כך, שהרעיון בדבר עולם תלוי ועגול, הינו חדשני.

לסיכום, עד לפני 500 שנה לערך, המידע עבור כדוריותו של עולמנו והחיים על פניו, היה לוטה בערפל.
    עם השנים, כאשר החלו להופיע צילומים מהחלל שצולמו ע"י האסטרונאוטים בחללית "אפולו",
    או באמצעות הלווינים הסובבים סביבנו ביקום- הוכח מעל לכל ספק, מה בכבר היה ידוע במסורת היהודית לפני למעלה 2500 שנה.

בספר ישעיה כתוב: הַיֹּשֵׁב עַל-חוּג הָאָרֶץ, וְיֹשְׁבֶיהָ כַּחֲגָבִים; הַנּוֹטֶה כַדֹּק שָׁמַיִם, וַיִּמְתָּחֵם כָּאֹהֶל לָשָׁבֶת.
    מהו חוג כמו שכתוב בפסוק?- כותב רש"י לשון מחוגה- עיגול... העולם הוא עגול! יש לי עוד המון כאלה מפוזרים בתנ"ך.. (לא דווקא בנושא הזה)

ובספרא דרב המנונא סבא פריש יתיר דהא כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור, אלין לתתא ואילן לעילא וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משינויא דאוירא כפום כל אתר ואתר וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא ועל דא אית אתר בישובא כד נהיר לאלין חשיך לאלין

תרגום:

ובספרו של רב המנונא סבא ביאר יותר, כי כל ישוב הארץ הוא עגול ככדור, יש בני אדם בחלק התחתון של כדור הארץ ויש בני אדם בחלק העליון של כדור הארץ, וכל אותם הבריות שהם משן משונות במראיהן הוא, מחמת שינוי האוויר כפי שיש, בכל מקום ומקום, ועומדים בקיומם וחיים כשאר בני אדם (גם אלו הנמצאים בתחתית הכדור, אינם עומדים על הראש אלא על רגליהם כשאר בני אדם, (כח המשיכה), ועל כן לפי שברא הקב"ה את הארץ בצורת כדור, לכן, יש מקום שבישוב שבשעה שמאיר לאלו שבצד זה של הכדור, נחשך לאלו שבצד השני של הכדור (כגון: שאצלנו מאיר היום בארץ, אז נחשך בארצות הברית או באוסטרליה) לאלו יש יום ולאלו יש לילה, ויש מקום בישוב שכולו יום ולא נמצא בו לילה, רק שעה אחת מועטת (קוטבים)

בואו נסכם:
    לא פעם ולא פעמיים, כותב התורה טוען ומכריז: "העולם הוא עגול"!
    מנין לו? חכמי ישראל מעולם לא אמרו דבר מעצמם.!
    תמיד היו אומרים: "קיבלנו מרבותינו".
    ורבותנו מרבותם, עד שזה הגיע למשה רבינו אשר קיבל את הדברים באפן אישי מהקב"ה בהר סיני.

כעת מובן מדוע אינם (חכמי ישראל) מפחדים להעלות על הכתב את העובדות האלו, ועוד לפני כל כך הרבה שנים (לא פחות מ1400 שנים)
    למרות שבתקופתן שלהם הם נחשבו לדברי בורות, בערות (טפשות), וטעטועי דמיון!

פשוט הדברים האלו היו מובנים מאז ומתמיד במסורת היהודית !
    קרדיט לספר: "המכתב"
    מאת: יוסף
    נערך לאחרונה על ידי AvixTz; 04-03-2007 בשעה 10:42.

משתמש מכור האוואטר של Pirate
    לייקים
    0
    נקודות
    108
    משפט מחץ
    Viva la Resistance

תראה, אם אתה תיקח אותי לעבר לזמן שאלוהים ברא את היקום, ותראה לי הכל, אני אאמין לך, כי המדע זה עובדות שלא תמיד נכונות, הרבה מאוד פעמים משנים אותן, מחליפים אותן, משפרים אותן וכו'. אמונה זה משהו שמתבסס על סיפורים וקריאה, אי אפשר לראות, לשמוע, להרגיש ולטעום, אז מבחינה מסויימת זה לא קיים. אין הוכחה אחת לבריאת העולם. אין. אתה מבקש ממני להאמין במשהו שבחיים שלי לא ראיתי שמעתי הרגשתי. ובנוסף להאמין לסיפורים שמי יודע איפה עברו וכמה השתנו. הקטע פה שמדע אפשר לשנות, אמונה אי אפשר, אני יכול לחזור בי ולהאמין שהייתה בריאה, אבל אין לך הוכחה. אתה לא יכול להפסיק להאמין בזה פתאום, בגלל שאותך חינכו על זה [אני מדבר על הדתיים והחרדים] זה משהו שצריך רק לדמיין וזהו.

כמו שזה נראה, יש פה רק דרך חד סטרית ולא דו סטרית.
    !Hasta la victoria siempre
    ~Che Guevara

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    345

ציטוט נכתב במקור על ידי Pirate צפיה בהודעה
    תראה, אם אתה תיקח אותי לעבר לזמן שאלוהים ברא את היקום, ותראה לי הכל, אני אאמין לך, כי המדע זה עובדות שלא תמיד נכונות, הרבה מאוד פעמים משנים אותן, מחליפים אותן, משפרים אותן וכו'. אמונה זה משהו שמתבסס על סיפורים וקריאה, אי אפשר לראות, לשמוע, להרגיש ולטעום, אז מבחינה מסויימת זה לא קיים. אין הוכחה אחת לבריאת העולם. אין. אתה מבקש ממני להאמין במשהו שבחיים שלי לא ראיתי שמעתי הרגשתי. ובנוסף להאמין לסיפורים שמי יודע איפה עברו וכמה השתנו. הקטע פה שמדע אפשר לשנות, אמונה אי אפשר, אני יכול לחזור בי ולהאמין שהייתה בריאה, אבל אין לך הוכחה. אתה לא יכול להפסיק להאמין בזה פתאום, בגלל שאותך חינכו על זה [אני מדבר על הדתיים והחרדים] זה משהו שצריך רק לדמיין וזהו.

כמו שזה נראה, יש פה רק דרך חד סטרית ולא דו סטרית.
    לא קראת את כל מה שאבי כתב? מה יש לך להגיד על זה:

בספר ישעיה כתוב: הַיֹּשֵׁב עַל-חוּג הָאָרֶץ, וְיֹשְׁבֶיהָ כַּחֲגָבִים; הַנּוֹטֶה כַדֹּק שָׁמַיִם, וַיִּמְתָּחֵם כָּאֹהֶל לָשָׁבֶת.
    מהו חוג כמו שכתוב בפסוק?- כותב רש"י לשון מחוגה- עיגול... העולם הוא עגול! יש לי עוד המון כאלה מפוזרים בתנ"ך.. (לא דווקא בנושא הזה)

זאת לא הוכחה מספקת בשבילך?

אבי אם אתה יכול להביא עוד כאלה אני אשמח...
    ספאמר בע"מ

שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ

אין בעיה באק :]
    הוא לא קורא את הכל הוא מנסה לנגח אותי כל הזמן :|

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:32.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,649 | הודעות: 8,173,236 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect