סטי"לים / גולני ?
נכוןן, הדברים "די" שונים, אבל זו ההתלבטות שלי כבר הרבה מאוד זמן.
קיבלתי זימון למיון בסטילים בשבוע הבא. אני ממש לא סגור על עצמי! אם יש אנשים שמבינים, ששמעו, שעכשיו בצבא ויכולים לעזור עם עצות וסיפורים זה מאוד יעזור לי.
נכון לעכשיו המשפחה אומרת שעדיף לי סטילים בחיל הים. יותר נקי, פחות "קרבי", אוכל טוב יותר (כאילו זה מה שמשנה..) ודברים בסגנון.
אני הייתי נעול על גולני ולא מזמן התחלתי להיות יותר רך וללכת גם לכיוון הסטילים.
אומרים לי "בגולני יקרעו לך ת'תחת". זה ממש לא נכון. ברור שעובדים קשה, אבל מתרגלים זה הופך להרגל ולהנאה. למה בחיל הים אין שמירות ? יש יותר מגולני אפילו. העדפתי גולני משום שאני מחפש עניין ואתגרים בצבא. בגולני אתה עובר מסעות, נלחם רגלי ולא חסר עניין מהבחינה של כל הזמן באותו המקום.. חיל הים זה שונה. אתה מסיים ללמוד את המקצוע שלך בסטיל, את הטירונות וכל זה ואתה הולך להיתקע בפאקינג סטיל עם 20 איש כמו סרדינים במשך רוב השירות שלך. במשך רוב השירות אין עניין מסביבך חוץ מ-ים. זו הדילמה שלי.. אני אוהב אתגרים ועניינות וכמו שאתם יודעים גולני וכל החי"ר יש הרבה יותר עניין מאשר כל היום ים מסביבך.
נכון, יותר קשה פיזי, יותר מסוכן, פחות "נעים". אבל מי הולך לצבא כדי לחפש שיהיה לו נעים?
אם למישהו יש סיפורים מגולני או מחיל הים (אפילו לא סטילים), שמע דברים מחברים, משפחה, או אולי משרת באחד מהם - אני אשמח לשמוע דברים..
שמעתי מאחד שכל היום מנקים את הסטיל וזה לא שווה ובגלל זה הוא עזב לתפקיד אחר בחיל הים ומאחד אחר שמעתי שהחלום שלו זה סטיל כי אח שלו היה ואמר שזה טוב.. במצב כזה ממש אי אפשר לדעת מה לעשות..למה בגולני לא מנקים? אז מנקים דברים אחרים.. מה אתם מציעים לי ?? תשפכו הכל כולל מה אתם הייתם עושים במצב שלי ומה מעדיפים
ועוד שאלונת - המיון שקיבלתי יום אחד בשבוע הבא - מה הולך להיות בו ? לא עושים שם מבחנים פיזיים, נכון ? המבחנים הפיזיים הם בגיבוש סטילים שנמשך שלושה ימים במידה ועוברים את המיון. אבל מה עושים במיון ?
![]()

ציטוט ההודעה