במאמר זה לא אציין בפניכם כללי ת**** שיגבירו את קצב ההתקדמות שלכם או עיצות לטכניקות אימון שונות ומשופרות.
המאמר הזה נועד אך ורק בכדי להשטיח בפניכם עיצות ייעול שממש עלולות לגרום לכם לראות את פיתוח הגוף בזווית מעט שונה, אחרת.
אני מקווה שחלק ממה שאכתוב יחדיר בכם מוטיבציה מחודשת, אולי גם יוציא אתכם לדרך חדשה, טובה ושאפתנית יותר.
העיצות שלי לא ייפלו עליכם מהשמיים ביום בהיר אחד, למעשה רוב הסיכויים שאתם כבר ידעתם הרבה ממה שאכתוב כאן, אבל עלייה מחודשת של זה לפני השטח יכולה לעשות לפי דעתי רק טוב.
*)פיתוח הגוף זהו עיסוק קשה.
זהו עיסוק אנוכי, אגואיסטי, חסר-התחשבות בזולת (למעט בחברות), עיסוק שמצריך את מלוא תשומת הלב.
זהו עיסוק שמשלב רגשות ותכונות רבים - אהבה, תשוקה, חרדה, שנאה, צניעות, חכמה, פתיחות ועוד.
לאלו הנבחרים, שבחרו ללכת במסלול הזה ללא חרטה וללא מבט לאחור, בידיעה שהמסלול הוא קשה ביותר, זוהי לא הפתעה שיש עליות ומורדות באמצע הדרך, בהתחשב בעובדה שיש בו מגוון אמוציונאלי רב כל כך.
העליות והמורדות הללו לעיתים שכיחות נשלטות ע"י מוחנו - כלי רב עוצמה, הרבה יותר מכל רקמת שריר שפיתחנו עד כה.
המנטליות והמחשבה האנושית יכולות להוות כלי כנגדנו, או כלי עזר - שניהם, שוב, רבי עוצמה בהחלט.
בחיי חברה עם מסגרת, עם הרגשת שגרה מזוייפת (שום יום לא זהה למשנהו), עם חיים לצד אנשים רבים, תמיד יהיו התפתחויות מעניינות - אנה ואנה.
המנטליות לעולם לא מושלמת, החשיבה לעולם לא עילאית, תמיד יהיה משהו שהוא פשוט לא הכי טוב שיש.
בסמכותן של המחשבות לתקן. בכוחן של המילים לשנות.
מי שלא עקב אחריי עד הנה - הנה הסבר פשוט:
המוח שלנו יכול לעכב את ההתקדמות שלנו, והוא יכול גם לדחוף אותנו קדימה בעוצמה אדירה.
אל תזלזלו בשכל שלהם, אל תמעיטו בחשיבותו כנגד כל עניין אחר.
כשאתם אומרים לעצמכם בחזרה האחרונה שכואב לכם מדי - אתם תוותרו.
האופציה האלטרנטיבית שלכם היא לשכנע את עצמכם שלא משנה מה - בגלל שאתם חייבים, רוצים, צריכים, אמורים, בגלל מישהי (אהבה?), בגלל מישהו (שנאה?), בגלל בכלל - אתם תרימו את המשקולת הזו. ועוד איך תרימו אותה. ואז אולי אפילו עוד כמה חזרות נוספות.
לכן אומר שוב - המוח חזק מכל שריר.
כשהשריר כבר וויתר, המוח מזרים כוחות.
כשהשריר כבר סיים, המוח אולי אפילו עוד לא התחיל.
זו העיצה הראשונה שלי אליכם - כוח המוח? מזרים אנרגיות זמין ונוח.
תפקיד המוח לא נגמר רק בזה, הוא מורכב מפרטים רבים שיכולים לעזור לנו :
*) אבן בניין בשביל כל מתאמן - ההרגשה היא הקובעת בעסק הזה.
תהיה אינטליגנטי - הגוף שלך שולח לך מסרים, אותות. כואב לי, תפוס לי - אני משתקם, אני מתאושש - אימון היום לא יעשה לי כל טוב.
אל תתבלבל בשום פנים ואופן בין ההרגשה של הגוף להרגשה של "אין חשק ללכת למכון".
כשאתה באמת צריך לוותר על איזשהו אימון הגוף שלך ידאג להבהיר לך את זה בצורה מעולה, אני ערב לכך.
יש גם את הזווית השנייה - הגוף אנרגטי, אתה מרגיש כאילו אתה חייב להוציא אנרגיות, להשתולל - אל תאמר כי "היום זה יום המנוחה שלי, איזה באסה".
למד "לגלוש על הגל", אם הגוף שלך באטרף של אנרגיה נצל זאת בדרך הכי טובה לך - שוב - הכל בחכמה ובמידה.
הקפד להקשיב הן להרגשה הכללית והן להיגיון הבריא - שילוב לוגי של שניהם יעשה לגוף שלך הרבה דברים טובים.
*) הנה עיצה מהחיים הפרטיים שלי - למד לנצור את הכעס. למד לאגור את השנאה.
שניהם גם כן נחשבים בין הכלים הטובים ביותר שיש לרשותך במכון כנגד המשקולות.
למד להתעלות מעל הרגיל, הנושן. במצב שבו הכעס מאיים להתפרץ - קח נשימה עמוקה ושאף אותו עמוק לבפנים.
שחרר את האוויר הזה אך ורק כשאתה מתאמן במכון. תופתע לגלות כמה הזיכרון עוד טרי, עוד אולי אפילו כואב.
התמונה בראש כשאתה מרים את הדאמבלים, המצב שעולה בשנית, הם לעיתים כעס טהור.
הפילוסופיה שלי היא שכעס שהוא אצור, רק גדל עם הזמן, משתבח כיין.
הנה עיצה לחיים - כעס לעולם לא יהווה עבורך יתרון בשום מצב בחיים מלבד כשאתה במכון - לכן הבן אותו והשתמש בו, ממש ככלי נשק.
כמה פעמים אתה כועס ביום אחד ? כמה אנשים מעלים לך את הסעיף? דמיין את עצמך מכניס כל פעם מעט לתוכך, רק קצת מהכעס הזה. שער בנפשך את אותו הכעס מתפרץ במכון בסוף היום, פי כמה וכמה חזק.
דמיין את האדם שאתה הכי שונא מולך. דמיין אותו כשאתה מרים את המשקולות האלה. דמיין אותו מקניט אותך, לועג לך. "אתה לא תצליח. אתה אפס שאף פעם לא הצליח". שיטה בדוקה בהחלט - אתה תצליח מעל המשוער אם תעשה את זה כמו שצריך.
השנאה היא יצרנית - היא יכולה לגרום לרגשות אחרים שיקהו את חושיך המחודדים ויעכבו את התקדמותך, אך היא בהחלט יכולה להיות אחד הגורמים היציבים להתפרצויות כוח רצוניות ועצמתיות ללא שעור באימוניך.
הגבל את הכעס שלך לשעות ספציפיות ביום - שעות האימון. נשמע מצחיק? בהחלט. לאדם הפחות מתוחכם.
אל תיתן לכעס לשלוט בך, אגור אותו, שלוט בו ונצל אותו למען מטרותיך.
*) אמונה - אמונה היא אחד מכלי הנשק שניצחו במלחמות במשך כלההיסטוריה, שלא לדבר על היהודים.
אנו היהודים שרדנו את פרעה, את האנטישמיות, את הגלות ואת השואה - במשך אלפי שנים פשוט בזויות והזויות.
אמונה מחזיקה אנשים בחיים, אמונה גורמת למאות אנשים להתייצב מול אלפים - ולנצח.
אמונה גורמת לאנשים ללכת לבתי כנסת, מונעת מאנשים לחטוא מיראת שמיים, מנצחת משחקי כדורגל, מניעה אותנו ומונעת מאיתנו לפעול וכיו"ב.
אם אמונה עושה את כל זה, מי אתה שלא תהיה חכם מספיק כדי להשתמש בה, ופשוט - תאמין.
תאמין שאתה תעלה 2 ק"ג החודש, תאמין שכשאתה תהיה מבוגר יותר אתה תהיה ענק, תאמין שבעוד כחצי שנה אתה תהיה על 15 אחוזי שומן פחות, תאמין שהמשקלים שאתה מרים יגדלו באופן משמעותי תוך פרק זמן של כחודשיים.
תאמין - תאמין תאמין. הו, אמונה טהורה, אמונה טובה.
כוחה של האמונה בלתי סופי, ולו רק משום שהיא גורמת לנו לפעול ולהוציא מאיתנו את המירב בכדי להגשימה.
השתמש באמונה, והתחזק, לוחם.
*) התחבר לעצמך (לא זה, סוטים!). למד על עצמך, חקור את אישיותך, הפנם את האני הייחודי שלך. אין בן אדם אחד שמכיר אותך יותר טוב מעצמך, לא משנה מה.
אף אחד לעולם לא נכנס למחשבות שלך, מלבדך.
אף אחד מעולם לא הבין את -כל- הפעולות שלך, מלבדך.
הכר בעצמך, קבל את עצמך, למד על מגבלותיך, על גבולותיך, על תכונותיך, דרוש להרגיש במלוא ההדר את רגשותייך, לחוש כל רגש במצבו הקיצוני ביותר.
הבנה עמוקה של האני שלך תהפוך אותך לבן אדם שלו ורגוע יותר, בן אדם שמגלה הבנה וכבוד לזולת - למעשה - לבן אדם טוב יותר.
בן אדם שכזה מגלה בהירות מחשבתית אדירה. בן אדם שכזה מגלה סבלנות והבנה מפתיעים.
מכאן הדרך למפתח גוף טוב יותר קצרה מאוד.
לא יעזור לאף אחד - בן אדם שמכיר את עצמו,שהוא כנה ושלם עם עצמו הוא גם מפתח גוף טוב יותר - כך תמיד טענתי וכך תמיד אטען.
גלה עולם חדש - העולם של "האני" שלך. למד וחקור את עצמך, הפוך לבן אדם טוב יותר במקור, ולאחר מכן למפתח גוף טוב יותר.
לסיכומו של עניין - הרגשות, התכונות והתרומה המנטלית:
- המוח שלנו מהווה פקטור קריטי באימונים שלנו, כולל בת**** ובאורח החיים.
- הקשב לגופך ואל תתעקש לתרגם את המתבקש שלא כמתבקש.
- למד לשלוט על הכעס - בשעה שהוא עולה נצור אותו בפנים ובמכון השתמש בו ככלי עזר.
- האמן, כמו שרבים לפניך האמינו, וידיהם צלחו. האמונה היא לעיתים אחד מהדברים היחידים שעומדים לרשותך.
- למד על עצמך. קבל את עצמך. הייה אמיתי. הייה שלם. הייה לוחם.
כיצד נשיג תוצאות אופטימליות מכוח המחשבה?
מצא מה נותן לך מוטיבציית שיא. זה לא אמור להיות "אני רוצה לעלות ק"ג עוד חודש", אלא זה צריך להיות משהו שאתה כמה אליו, משתוקק בכל ליבך. המשאלה הנואשת ביותר שלך.
זה יכול להיות רצון של שנים, אולי של תקופת החיים שלך - בת-זוג, הבן-אדם שאתה הכי שונא, הפעם האחרונה בה כיסחו אותך במכות, מקרה בו נמצאת בסיטואציה רגשנית ביותר, אולי אפילו זיכרון של בן אדם שהיה קרוב אליך. כן - זה יכול להגיע כל כך רחוק.
לכל אחד יש "מקור מוטיבציה" בתוך תוכו. אנחנו רק צריכים לנבור עמוק מספיק בנשמה כדי למצוא אותו. התת-מודע שלך יכול להכיל דברים שלא היית מדמיין לעולם שאתה נושא אותם עמך.
כנס לצד האפל של המוח שלך, הבן את הפוטנציאל המנטלי שלך, כמה הוא מוסיף. כמה הוא תורם. כמה הוא מחזק ודוחף.
מקור מוטיבציה אמיתי יכול בהחלט לדחוף אותך קרוב לגבולות הפיזיים הנוכחיים שלך באימונים - מצא אותו ואמץ אותו לחיקך.
עיקרון הגישה - Eye of the tiger.
מפתח הגוף צריך להיות מודע, דרוך, מסוכן.
כל אחד צריך גישה מנצחת. עין הנמר. עיניים שמישירות מבט לכל אחד ואומרות - "אל תתעסק איתי, כי שום דבר שבעולם לא הולך לעצור אותי מלהגשים את מה שבאתי להגשים".
אני כאן, ולא אסור מהדרך. אני קיים, משמע אני מתקדם.
מחשבות של מנצח, מעשים של מוציא לפועל.
העין היא הדלת כניסה לנשמה. הנשמה מכילה את הכל - המחשבות, המעשים שנעשו, המעשים שלא נעשו, הרגשות, התכונות, השקר, האמת - הכל! אתה חייב את "עין הנמר". אתה פשוט צריך את זה.
ברגע שאתה -יודע- שאתה הולך לעשות את זה, הגוף מבין. הגוף מבטיח לנסות. הוא ייתן את הכל. והכל בשבילך זה הרבה מאוד.
ברגע שיש לך את הגישה הנכונה, לעולם לא יישמעו מפיך משפטים כמו "הגנטיקה שלי גרועה ביותר", "אין לי גוף לפיתוח גוף", "זה פשוט קשה מדי", ועוד.
הגישה צריכה לבוא ממך, מהבנה שאחרת פשוט יהיה קשה יותר, הרבה יותר.
גישה של מנצח היא תנאי מספר אחת למפתח גוף טוב - תפנים את זה - Eye of the tiger.
לסיכום:
הכוח המנטלי מוגדר אצלנו בפשטות כמוטיבציה.
המוטיבציה נלקחת אצל יותר מדי אנשים כמובן מאליו.
הרוב פשוט לא מודעים לכך שהמוטיבציה היא אחד הפקטורים החשובים ביותר בשגרת החיים של מפתח הגוף.
היא יכולה לדחוף קדימה במלוא הקיטור ועלולה יכולה למשוך אחורה, ולא להרפות.
המוח שלנו יכול להיות ערמומי מאוד לפעמים, ולעשות עלינו "תרגילים" רבים.
תחשבו על זה ככה - מוטיבציה היא הסיבה מספר אחת שאתם בכלל בבודיבלדינג - אם לא הייתה לכם כלל מוטיבציה, לא הייתם נמצאים בעסק הזה, אף אחד לא מתאמן בניגוד לרצונו (חוץ מאלו שפועלים עפ"י הוראות הרופאים - וגם הם קיבלו החלטה מודעת לעסוק בספורט).
למוח שלכם, כפי שציינתי בתחילת המאמר, יש השפעה קריטית עליכם ועל אורח החיים שלכם.
מחשבות, מילים, רגשות ותכונות הן מרכיבים כוללים שישפיעו על המעשים שלך ועל הרמה המנטלית שלכם - על מה שתאכלו, על עצימות האימונים שלכם, וכן, אפילו על כמה שתישנו. זה הכל אורח חיים שקשור למשמעת עצמית שנובעת ממוטיבציה, אלה קשורים זה בזה.
לימדו לנצל את הפוטנציאל הפסיכולוגי שלכם למען טובתכם ותועלתכם האישית, ניצול שכזה יכול להגדיל את הניצול הפיזי שלכם באחוזים ניכרים.
קרדיט לישראל בודי

ההיסטוריה, שלא לדבר על היהודים.
ציטוט ההודעה