מישהו יודע איך ויכול בבקשה להסביר?
רצתי 10 ק"מ אתמול ולא עשיתי מספיק מתיחות אז התכווצו לי השרירים ואני לא יכול לזוז![]()
מישהו יודע איך ויכול בבקשה להסביר?
רצתי 10 ק"מ אתמול ולא עשיתי מספיק מתיחות אז התכווצו לי השרירים ואני לא יכול לזוז![]()
|
|
מים חמים על השרירים ותעסה אותם.. באמבטיה כן
אני לפעמים רץ פה לים וחזרה וזה גם 10 ק"מ ושאני חוזר אין שרירים תפוסים בכלל...תעשה חימום קצר וקצת מתיחות ותראה יהיה בסדר בפעם הבאה
תרוץ בעצימות נמוכה יחסית זה אמור להתסדר.
לא מתיחות ולא אמטביות חמות יעזרו לך , ואף יכולים להזיק לך אני ממליץ בכלל להפסיק לעשות מתיחות זה ביזבוז זמן
קודם כל זה חומצות חלב , דבר שני היום אנחנו יודעים שריכוזי חומצת החלב בשרירים ובדם חוזרים לערכי מנוחה כבר בתוך 60-30 דקות מסיום הפעילות. סברה נוספת דיברה על כך שכאבי השרירים אופייניים בעיקר לאחר כיווץ אקסצנטרי של השריר (כיווץ השריר תוך כדי התארכותו). ידוע שפעילויות מסוג זה "עולות" פחות אנרגיה בהשוואה לכיווץ קונצנטרי של השריר (כיווץ השריר תוך כדי התקצרותו). כך שאם חומצת החלב הייתה הגורם לכאבי השרירים היינו מצפים שהם התרחשו לאחר פעילות גופנית עם עלות מטבולית גבוהה (פעילות שריר קונצנטרית),עכשיו היום ידוע שכאבי שרירים מאוחרים מקורם בקרעים מיקרוסקופיים של סיבי השריר ושל רקמות החיבור המקיפות אותם,כאבי השרירים המאוחרים הם תוצאה של רצף אירועים: פעילות גופנית, נזק שרירי שגורם לשבירת החלבון, היווצרות דלקת ועלייה בטמפרטורת השריר המקומית.
זה ממש לא היה בצחוק , אין שום יעול בלעשות מתיחות.
אתה קיבלת דלקת כי לא עשית חימום (אם זה במכון כושר , אז להרים קודם כל משקל קל בהדרגה נגיד 5-3-2-2 חזרות כל פעם ז"א 4 סטים קודם 5 חזרות אחרי זה 3 ואז 2 ו2) , שיפרסו נגיד כך:
סט 1 - 5 חזרות - 25% מתצרוכת העבודה
סט 2 - 3 חזרות - 50% מתצרוכה העבודה
סט 3 - 2 חזרות - 75% מתצרוכת העבודה
סט 4 - 2 חזרות - 100% תצרוכת העבודה
ולאחר מכן לעשות את הסטים שהקצבת לך , חימום לא נקרא חלק מכמות הסטים שאתה עושה באימון.
זה נקרא חימום , אם אתה עושה חזה לדוגמא לחיצת חזה אין צורך לעשות יותר חימום בתרגילי חזה אחרים , גם לא בתרגילי כתף או יד אחורית באותו האימון כי הם עובדים כבר באותה לחיצת חזה , כך גם עם גב , אם אתה עושה לדוגמא פולי עליון אין צורך לעשות יותר חימום לתרגילי גב אחרים (אממ אם זה דדליפט הייתי מביא חימום קל בגלל הגב תחתון + רגליים) , וכמובן שאם יש יד קידמית באותו האימון עם הגב אין צורך.
זה נקרא חימום , לא מתיחות ולא אירובי ,
בהצלחה.
מהההה??? אז שאמרו לי לעשות מתיחות עבדו עליי??
זה כמו שתגיד למישהו מאמין שאלוהים לא קיים ככה אני מרגיש
אז מה שאתה אומר בעצם שאם עכשיו אני הולך לרוץ איזה 10 ק"מ, אם אני יעשה חימום של בערך 5-10 דקות, אני לא אצטרך לעשות מתיחות אחרי הריצה ולא יכאבו לי השרירים בכלל?
מה, זה ממש לא הגיוני
הגיוני או לא , הבאתי מחקרים באשכול אחר (ראה אשכולות מומלצים לקריאה בנושא מתיחות)
תעבור עליהם תקרא ותסיק מסקנות , האשכול הזה ישן ושכחתי כנראה לנעול אותו , אז נעול.