תמונה:
טריילר:
http://youtube.com/watch?v=vhgzIM-9lfA
תקציר:
טוני סטארק הוא מיליארדר שעושה כסף מייצור ומכירת נשק מתקדם לצבא ארצות הברית. כאשר הוא נחטף בעת הדגמה של אחד מטיליו החדשים, הוא מבין כמה הנשק הזה קטלני בידי האויב ומחליט לפרוש ולהגן על העולם עם חליפת על שהופכת אותו כמעט לבלתי מנוצח. מה שהוא לא יודע זה שמישהו חותר תחתיו.
שחקנים:
רוברט דאוני ג'וניור, גווינית' פאלטרו, טרנס הווארד, ג'ון ברידג'ס.
במאי ושנת יציאה:
ג'ון פאברו, 2008
משפט מחץ:
"נרים כוסית למען השלום"
חוות דעת אישית:
למען האמת, אחרי שנברתי שעות בתוך ערימת הקומיקס שלי גיליתי את איירון-מן מופיע אצלי רק כמה פעמים. שינו כמה דברים כדי שזה יתאים לתקופה העכשיווית, ללא סיבה. אבל זה לא מה שחשוב. הליהוק הגאוני של רוברט דאוני ג'וניור שנתן הופעה מדהימה בתפקיד טוני סטארק, זה דבר בלתי נשכח! הרי שאם היו לוקחים מישהו אחר לתפקיד הסרט היה הרבה הרבה פחות טוב! משהו באפקט שלו, בשנינות המתוחכמת, בבדיחות המוזרות שלו, ברצינות שעוברת מדי פעם אבל חולפת במהירות עזה, זה מה שמאפיין את טוני סטארק! בכלל, הכימיה שהייתה בין השחקנים היא משהו נדיר שלא מופיע הרבה. המשחק עצמו משובח ביותר. האפקט שנתנו לסרט מלבד פיצוצים, אש, מכות וגיבור על אחד שהכול הולך לו טוב אנחנו רואים את איירון מן כדמות פגיעה יחסית, דמות שיש לה דבר אחד משמעותי וזה העוזרת שלו, אם קורה לה משהו, הוא הרוס.
איירון מן מציג בפנינו גם קריאה נואשת של הוליווד למצוא גיבורי על נוספים, אחרי שהטובים ביותר אזלו, למי נותר לפנות? לכן חיפשה חברת מארוול מישהו שייפתח את הקיץ כאשר בהמשך מצפה לנו "האביר האפל" (סרט ההמשך ל"באטמן מתחיל") ו"האלק האיום" (סרט ההמשך ל"הענק הירוק"), היינו זקוקים למישהו שייפתח את עונת הסרטים הטובים באמת, ולא פצ'ה מצ'ה כמו סופרהירו.
מלבד זאת, מארוול יצרה את הדמות איירון-מן בכדי להשיב מענה לדמות באטמן של חברת DC, שימו לב לקווים הזהים.
סיכום:
איירון-מן הוא סרט מהנה ביותר, משעשע מאוד בנוסף לפיצוצים האדירים שבו, האפקטים מרהיבים ביותר, וזהו אחד העיבודים המוצלחים יותר שעשו לגיבור על על מסך הקולנוע הגדול.
ציון סופי:
8/10, עדיין חסר משהו... כאילו יש טעם של עוד שהסרט לא מספק...
אנחנו מצפים לראות את דמותו של טוני סטארק שבה לפעולה בסרט "האלק האיום" שנמצא עכשיו בפיתוח ועיבוד ע"י אותו רוברט דאוני ג'וניור.
אני מקווה שנהניתם מביקורת זו. אם כן, ספרו לחבריכם ועזרו לי לנצח באתגר. אם לא, אל תקומו מחר בבוקר, אינשאללה. סתם סתם...![]()

ציטוט ההודעה

ספוילר: