נכתב במקור על ידי
NoiTuloVe
בקשר לחיות, הן מורכבות מתאים. כל אורגניזם מורכב מתאים. אבל בניגוד לאורגניזם, התא לא צריך לחפש מזון כפי שאמרתי. הוא קולט ע"י קשרים כימיים את תרכובות הסוכר שהוא צריך כדי להתקיים.
בקשר לעין, בוא אני אסביר לך קצת מעבר לאבולוציה ואז אני אתייחס לאבולוציה..
העין שלנו קולטת אור. אבל אור בשפה מדעית הוא גל אלקטרומגנטי. יש אורכים של גלים אלקטרומגנטיים שהעין האנושית לא מסוגלת לקלוט כמו גל בטווח ה'תת-אדום'. ישנם אורגניזמים אחרים שיכולים לקלוט גלים באורכים שונים. כל גוף שקיים פולט קרינה אלקטרומגנטית. אם תצא מחר בבוקר לים ותשהה שם כמה שעות, אתה תראה שהעור שלך מתחיל להישרף. הדבר קורה מפני שתאי העור קולטים את הקרינה האלקטרומגנטית של השמש וממירים אותה לחום. מכאן ניתן להבין שהתאים לא "עיוורים" והם מגיבים לקליטת גל אלקטרומגנטי.
זה משהוא שונה בין זה לזה.
אני מדבר גם כביכול על החיבור בין עין ולמוח והמושג ראיה.
אבל בכלל העין שקולטת קרני אור בתור מידע..והעין שלנו לא קולטת כהתחממות עצמה-אלה כמידע.
התאים הראשונים קלטו גל אלקטרומגנטי אבל לא ידעו מה לעשות איתו.
לא ידעו מה לעשות איתו...לא מתחבר לי כל כך הקטע הזה..אז למה שהם פשוט לא ידחו אותו? או בכלל יבצעו אפשרות אחרת?
עם הזמן הם פיתחו לו תפקיד. מושבות התאים פיתחו לעצמן תאים המכילים פיגמנט שרגיש לאור
ולמה הם פיתחו פיגמנט שרגיש לאור? ולא דווקא שדוחה אור או משהוא? ואיך הם פיתחו? הם "רצו"?
, ואותם תאים היו ה"עין של המושבה". זו בעצם הייתה העין הפרימיטיבית הראשונה. עם התפתחות האורגניזמים הרב תאיים והתפתחות המוח שופרה היכולת של העין. כאמור אותה עין יכלה לקלוט את אותם גלים אלקטרומגנטיים אבל רק עם התפתחות המוח פותחה השיטה של הראייה. בהתחלה התפתחו עיניים פשוטות יותר שיכלו רק להעביר מידע על התאורה בסביבה.
אוקיי אחרי האקט הראשון זה כבר לא ממש הנושא.
אבל עם הזמן נוצר "מרוץ חימוש" של האורגניזמים החיים להתפתחות העין. עיניים מפותחות יותר מאפשרות ראייה בבעלי חיים. עם הזמן כל אורגניזם פיתח לעצמו תכונות יחודיות של העין (חדות ראייה, ראיית לילה).
סבבה עם זה אני מסכים אבל אני מדבר על האקט עצמו של העין.
קשה לי לקבל כאילו לתא יש אופי ורצון משלו..רצון לעשות ככה ולא ככה ולדוגמא..
זה ההסבר מקווה שהבנת.