האנליסט מייקל פכטר: העלויות הגבוהות לא יאפשרו להוציא דור קונסולות נוסף
במסגרת כנס המשחקים GDC שנערך בסן פרנסיסקו התיישבו סביב שולחן אחד שלושה אנליסטים בכירים של תעשיית המשחקים: מייקל פכטר מ- Wedbush Morgan, קולין סבסטיאן מ- Lazard Capital Markets ודיוויד קול מ- DFC Intelligence. השיחה התרכזה בדמותה של תעשיית המשחקים בעשר השנים הבאות.
האמירה המעניינת ביותר שעלתה מהפאנל היא שעסקי הקונסולות עומדים לקראת סיום. כך לפחות טוען מייקל פכטר- לדבריו, דור הקונסולות הנוכחי הוא האחרון, ול- Xbox 360 ולפלייסטיישן 3 לא יהיו יורשות. לכל היותר, נינטנדו תשדרג את ה- Wii עם הארד-דיסק, וזהו.
הסיבה: זה פשוט יקר מדי להוציא קונסולה חדשה מדי כמה שנים, וזה לא משתלם מבחינה כלכלית. יתר על כן, חברות הפצה צד-שלישי כגון EA ואקטיוויז'ן פשוט לא יתנו ליצרני הקונסולות להוציא מכשירים חדשים- כי גם ככה הן נאבקות בעלויות הגבוהות של פיתוח משחקי HD לקונסולות הדור הזה. "העתיד שייך לפלטפורמה אחת אחידה של תוכן", אומר פכטר.
שני האנליסטים האחרים לא הסכימו עם דבריו של פכטר. לדבריו סבסטיאן, דור נוסף של קונסולות יגיע לשוק ב- 2012. קול מסכים, וטוען שהפלייסטיישן 3 תהיה הקונסולה המובילה ב- 2012 מבחינת מכירות, ולכן מיקרוסופט ונינטנדו יהיו חייבות לשדרג את החומרה שלהן, בעוד שסוני תוכל לחכות עוד כמה שנים.
פכטר מוכן להסכים שיהיה אולי דור קונסולות אחד נוסף, אבל שסוני לא תוציא יורשת לפלייסטיישן 3 לפחות עד 2015.
קרדיט: Vgames



ציטוט ההודעה


