קרדיט ל Kazuar
המדריך לצייר המתחיל(המדריך הבא שאני מכינה זה מדריך פרופורציות מחודש ^^)
יום אחד פתאום נכנסת לפורום וראיתם ציורים של אנשים, אז חלפה לכם המחשבה "אולי גם אני אצייר?"
אבל אז, נזכרתם "איך אני בכלל מתחיל לצייר?"
ובשביל זה אני הבאתי את המדריך הזה, שנכתב מהניסיון שלי עם ציור מנגה, במשך ה3 שנים האלו.
"אז איך מתחילים בכלל?"
שאלה חשובה מאוד.
אתם רוצים להתחיל לצייר, אבל אתם לא יודעים איך.
מהניסיון שלי, אני בכלל לא חשבתי על לפתח את התחביב הזה יותר מידי, ראיתי דמות מגניבה ואז ניסיתי להעתיק אותה.
אחרי זה, האהבה שלי לציור גדלה ובאמת פיתחתי את זה יותר.
אז מה אני ממליצה לכם לעשות בהתחלה?
במילה פשוטה - להעתיק.
נכון שזה נשמע לא יעיל, אבל לחודש הראשון זה מאוד יעיל.
בחודש הראשון אתם מנסים לבסס לעצמכם את סיגנון הציור, קצת להפנים איך באופן כללי ויבש לחלוטין סגנון האנימה הולך.
"אוקי אז העתקתי קצת והבנתי כבר את הסיגנון, מה עכשיו?"
עכשיו, כשאתם החלטתם שאתם באמת רציניים עם הציור, הגיע החלק הקשה, שזה ללמוד ידע תאורטי.
הכוונה בללמוד, זה שזה ייצא לכם מכל החורים, ושכבר תקיאו את החוקים הכללים.
הכוונה בחוקים, אני מתכוונת לאנטומיה.
אני יכולה להעיד על כך שזה לא קל, ולי אישית עדיין יש בעיות פרופורציה לפעמים.
מה שאני עשיתי זה, קראתי וקראתי מדריכים באינטרנט, התאמנתי כל היום, ביקשתי עצות מאנשים מוסמכים ואפילו הסתכלתי על אנשים ברחוב כדי להסתכל על הגוף שלהם (ואני עדיין עושה את זה).
יש לי קלסר שלם מלא בתצלומי רנטגן של עצמות ידיים ורגליים, של מדריכים ושל תנוחות מוזרות ביותר.
אז כן, יהיה לכם קשה, ואני לא אומרת שזה קל לצייר, עברתי דרך ארוכה ואינטנסיבית של הרבה התמדה ואי וויתור לעצמי.
"אז מה בעצם הופך צייר לצייר טוב ומצליח?"
בשביל לצייר, ולהשתפר כל הזמן, צריך התמדה, נחישות, ביטחון עצמי, תמיכה ולימוד נכון.
התמדה:
אל תחשבו שעל הציור הראשון אתם תצליחו.
גם אדם שבורך בכישרון, אין מצב בשום הון שבעולם שהוא יצייר כמו אליל.
ציור כורך בהמון המון התמדה, אבל מה שכן, ציור זה כמו אופניים.
אחרי שאתה לומד ויודע, אתה אף פעם לא שוכח.
השנה היו 3 חודשים שלא ציירתי, ואז בציור הראשון הפצצתי עם ציור מדהים, לכן אפילו יש פעמים שמשתפרים (אבל אל תחשבו בכוונה לעשות הפסקות, זה לא הולך ככה).
בחזרה לנושא, התמדה היא המפתח, כי כל אחד יכול, אם רק יתמיד.
זה בדיוק כמו עם כל מקצוע, גם בבית הספר, גם ספורט, וגם ציור.
ההתמדה היא המרכיב העיקרי.
נחישות:
אסור לכם לפקפק בעצמכם, אז מה אם לא הולך לכם בזמן האחרון, זה תמיד ייקרה, ולי זה קרה כלכך הרבה פעמים, ותראו אותי היום, אני לא חושבת שאני מציירת מדהים, אבל אני השתפרתי בצורה דיי משמעותית במשך ה3 שנים האלו שאני מציירת, וזה בזכות שלא וויתרתי ונשארתי נחושה בדעתי.
חשוב שאתם תאהבו את מה שאתם עושים, אל תציירו אם זה לא כיף לכם, אני יכולה להגיד לכם שאני מסוגלת להשקיע כמה שעות טובות בציור, הציור הכי ארוך שלי היה 5 שעות בערך, ונהנית מכל רגע כי יצרתי על פיסת דף לבן ציור מושקע מהלב.
הנחישות באה עם אהבת המקצוע, אם תאהבו לצייר, אל תפסיקו להאמין שתצליחו, והכי חשוב לא להפסיק לצייר.
ביטחון עצמי:
החלק הכי משמעותי בציור זה לקבל ביקורת, כי זאת הדרך הכי יעילה להשתפר במהרה.
אם נותנים לכם ביקורת, תזכרו שזה לטובתכם, תמיד, וזה לא בא לפגוע בציורים שלכם.
גם האומן הכי מוכשר שיש, גם לו יש טעויות, ואני כבר מצאתי כמה טעויות אצל הרבה ציירי מנגה, ביניהם קישימוטו (כן כן, עד כמה שאני מעריצה את הסגנון הציור שלו כי לפי דעתי הוא מצייר ממש פרופורציונאלי, עדיין יש לו כמה טעויות אנטומיה).
אבל ככה זה, אף פעם לא יהיה ציור שתציירו והוא יהיה מושלם, תמיד תיהיה עליו ביקורת ולא משנה מה.
לכן חשוב שלא תעלבו מהביקורות, ורק תיישמו אותה בציור, אולי זה נשמע מובן מאליו, אבל זה קשה, קשה פיתאום לתקן משהו שאתה התרגלת לצייר ואז פיתאום בבום לשנות את זה.
אני יכולה להעיד שפעם הייתי מציירת לבנות חזה ענקי, וגם כשידעתי את זה, והייתי מודעת לזה אפילו בלי שיגידו לי, היה לי קשה מאוד לשנות את ההרגל, כי מה לעשות קשה לשנות הרגלים, בגלל זה צריך ללמוד את האנטומיה בשלב מוקדם של הציור, כדי שלא יהיה מאוחר מידי, ככל שזה מאוחר יותר כך קשה יותר לתקן.
תמיכה:
אי אפשר בלי תמיכה מאנשים קרובים.
אסור לפתח תיקוות על יתר המידה, אבל צריך לתמוך ולתת אמון.
חשוב שיהיה לכם אנשים שיתמכו בכם, ישאירו אותם בגדר מחשבה רציונאלית, אבל לא יפסיקו להאמין שאתם יכולים לעשות את זה.
אסור בהחלט לזלזל בציור של מישהו, עד כמה שהוא יהיה מכוער, זה לא אומר שמותר לזלזל בו.
בגלל זה קיימות הת"ב, כדי לשפר =]
לימוד נכון:
צריך לדעת איך ללמוד, זה כמו שתלמד לפסיכומטרי בלי מורה מכוון שיכוון אותך על שיטת הלמידה ועל מה ללמוד ואת מה לחזק.
אתם חייבים למצוא את הדרך הנכונה ללמוד, כך תוכלו באמת להשתפר.
הדרך הכי נכונה ללמוד היא לקרוא מדריכים, לווא דווקא סירטונים, מדריכים עם נגיעות מפורטות הם הכי טובים.
אני יכולה להגיד שאני אף פעם לא הסתכלתי על סירטון שמלמדים אותך איך לצייר, וזה לא מנע ממני מלהשתפר בציור.
חשוב גם לפרסם את הציורים בקרב קהל שאתם יכולים לסמוך עליו שייתן לכם את הביקורת הטובה ביותר, אחד שאתם יודעים שיודע למקם את האצבע על המקום שבו יש מקום לשיפור.
"אז עכשיו אני יכול להתחיל לצייר?"
עוד לא, אני רוצה לפני זה לתת טיפים קצת יותר ממוקדים, על טכניקת עבודה.
למרות שחלק כבר כתבתי במדריך הקודם שלי, על עפרונות ציור, הייתי רוצה לחזור עליהם, למי שלא ראה:
1) אף פעם לא לצייר עם עפרון חזק בהתחלה, אחרי זה לא תצליחו למחוק וחרם על הציור שהשקעתם בו.
2) תמיד לפני שאתם מוחקים, תבדקו שהמחק נקי, שלא ישאיר סימנים על הדף.
3) כשאתם מציירים, נסו לשחרר את היד, לא לתת ליד לעשות קווים סימטריים, קווים עגולים ותנו לקווים לזרום על הדף.
4) כשאתם מציירים סקיצה, אל תחדדו את העיפרון שיהיה חד, נכון שהוא יותר ממוקד, אבל הוא גם יותר חורט על הדף.
5) כשאתם מעתיקים תמונה, נסו לאל העתיק כמו רובוט, אלא להבין את מה שאתם מציירים, כך תבינו קצת את הסיגנון ציור.
6) את הציורים עדיף שתצלמו/תסרקו באור יום ולא בחדר, כדי שיראו אותם ויהיו באיכות הכי טובה שלהם.
"אוקי הבנתי, זה אומר שאני יכול להתחיל לצייר?"
בהחלט.
אם אתה לוקח ברצינות את הציור, מבין מה זה דורש ממך ומוכן להשקיע בזה את כל הזמן הנחוץ, אתה מוכן ומזומן להתחיל.
אל תשכחו:
1) אל תוותרו, גם אם קשה לכם, אם תאמינו מספיק אתם בסוף תיהיו ציירים טובים.
2) תמיד תיהיו פתוחים לקבל ביקורת, ואל תחששו מביקורת עד כמה שיכול להיות שהיא כואבת, הכוונה תמיד טובה.
3) תאמינו בעצמכם, אתם יכולים לעשות כל דבר, אם הנחישות הנכונה.
4) אל תשוו את עצמכם לאחרים, נכון שיש יותר טובים, אבל אתם משתפרים בקצב שלכם, ומיוחדים בצורה שלכם.
עד כאן המדריך לצייר המתחיל.

ציטוט ההודעה

תראה כחול כזה וגדול כזה