המדריך הבא יכסה את השיטות והטכניקות הבסיסיות לציור שיער בעיפרון, אתם תראו פה לאן השיער נוטה ומה הכיוונים שלו בדרך כלל וזה יעזור לכם לצייר אותו טוב יותר. לצידן של התמונות אתם תוכלו לראות קצת הסברים וטקסט אבל כמובן שהדרך הכי טובה ללמוד פה היא לראות את התמונות (תסתכלו על זה מצד שמאל לימין ובשלבים).
הדבר הראשון שעליך לזכור כשאתה מתחיל ליצור את השיער הוא שהשיער גדל מתוך הגולגולת, ויוצר קו גבולי שנראה כמו מניפה. המניפה כאמור שהשיער יוצר יכול להתרחק מהמצח עם אנשים מבוגרים יותר - במילים אחרות "התקרחות", אבל אצל רוב הנשים והאנשים הצעירים, זה מגיע לאורך הקו שנראה בציור.
![]()
הסגנון הראשון שאני הולך לנסות הוא סגנון שיער ארוך שמכסה חלק מהפנים. אני מתחיל עם הצורות הפשוטות וקווים כללים ואחר כך ממשיך כדי שזה יראה טוב יותר לפני שאני מתחיל עם הפרטים.
![]()
סגנון נוסף של שיער הוא סגנון קצר יותר, אני מוסיף נתחים ורצועות שגודלות לאורך הצורה בתנועת השיערה. הסגנון הזה המקוצר יותר בנוסף עוקב אחר אותו עיקרון בסיסי. שים לב איך שהשיער נופל למטה ומתפצל לשני חצאים.
![]()
שימו לב בתמונה הראשונה בצד שמאל יש קווים כללים ורק אחר כך נכנסתי לקטע עם הקווים היותר מפורטים חזקים ויותר שיער.
![]()
ושוב אותה נוסחה, מתחילים מקווים כללים ועוברים לקווים יותר חזקים עם פרטים רבים יותר, בנוסף בשיער הזה תוכלו לראות תכונה מיוחדת שהוא קצת שיער נפוח, זה שיער עם קצת נפח.
![]()
הנה סגנון שיער מיוחד עם נקודת מבט מהצד, צריך ללכת לפי אותה נוסחה הקודמת אבל פה תוכלו לראות שחשובים הצורות של הקווים שבתוך השיער כי הם יוצרים קצת את הנפח והעגילות של השיער וההתמתחות. בנוסף מלבד השיער יש פה גם סרט.
![]()
צמה היא צורה לא כל כך טיבעית לשיער ולכן זה קצת קשה יותר לצייר. בכל מקרה בצד שמאל יש עיגולים באדום והם הצורה הבסיסית של הצמה וכדאי להתחיל מהם, כמובן שכדאי לעשות אותם לא בחוזקה אלא חלש כדי שתוכלו למחוק ולא יהיו לכם סתם צמות עגולות אלא בצורות המתאימות.
קרדיט לאתר אחר (:

ציטוט ההודעה