עוגת דבש קלה
לא טעמתי הרבה עוגות דבש טובות בחיי (טוב, אולי זו של דינה), אבל במהלך שוטטות באחד הבלוגים האהובים עלי נתקלתי, ככה-סתם, בעוגה שנראתה ממש סבבה. וככה-סתם, ביום שבת צח ומנומנם, נתקלתי בחשק עז לעוגת דבש טובה. זה מצחיק אותי להכין מתכונים ישראלים אסליים מאתרים אמריקאים, אבל זה כנראה קשור בזה שעבור הגויים עוגת דבש צריכה להצדיק את עצמה בתור עוגה קודם-כל, ובגלל זה הסף שלהם לעוגות דבש טובות הוא גבוה יותר. טוב די עם החרטוטי שכל, הנה המתכון, והוא כל כך פשוט שאפילו טמבל מוחלט יכול להכין אותו. הכל בקערה אחת, ומלכלכים רק כוס מדידה וכף. ואולי מטרפה. ואולי גם סכין למקל וניל. וזהו. נראה לי. הכמות: תבנית אינגליש קייק אחת.
- שליש כוס שמן (ניתן להחליף בכמות זהה של רסק תפוחים + כף שמן)
- שליש כוס דבש
- חצי כוס תה או קפה חזק ורותח
- כוס + כף גדושה של קמח
- 1 ביצה
- שני שליש כוס סוכר (אפשר חום)
- 1-2 כפות וויסקי או ליקר שאוהבים
עלות משוערת: 15 שקלים
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט תבלין ציפורן
- קורט מלח
- –
עבודה נטו: 18 דקות
ההכנה
מרתיחים מים בקומקום, ובינתיים, מתחילים לערבב בקערה את כל החומרים הרטובים. בגלל שאנחנו באתגר ללכלך כמה שפחות כלים, אנחנו נמדוד את הכל באותה הכוס. ולכן נחשוב קצת קדימה. בגלל שדבש הוא דביק וסמיך מאוד ואנחנו יודעים שיהיו לנו בעיות להוציא אותו מהכוס – נמדוד קודם את השמן, ורק אז את הדבש.
שימו לב שאפשר להחליף כמעט את כל השמן ברסק תפוחים. העוגה יוצאת קצת פחות עשירה, אבל היא עדיין נשארת רכה ועסיסית. אני קונה גביעים קטנים אישיים של רסק תפוחים שנשמרים להמון זמן, וקופסה קטנה אחת בדיוק מתאימה פה – שליש כוס. אם משתמשים ברסק תפוחים, מוסיפים אליו כף אחת של שמן. צריך קצת.
ועכשיו נמדוד את הדבש. אפשר להשתמש כאן בדבש מכל סוג. ויש הרבה (דבש אקליפטוס, דבש אבוקדו, ועוד ועוד). מה שיש לכם בבית זה בסדר. צריך ממש מעט.
רואים איך הדבש מחליק החוצה בסבבה? איזה גאונים אנחנו.
מהמים הרותחים מכינים תה חזק. מודדים חצי כוס של מים רותחים ומפילים פנימה שקיק של תה. לא משנה איזה טעם (אם יש לכם טעמים שהולכים טוב עם דבש, לכו על זה).
אם אתם לא בקטע של תה, אפשר, לחלופין, להכין קפה חזק במקום התה. זה גם יוצא נהדר. פשוט מערבבים את המים הרותחים עם כפית מהקפה האהוב עליכם.
מוזגים את המשקה החם פנימה אל הקערה עם הדבש והשמן ומערבבים היטב. המים הרותחים יעזרו להמיס את הדבש הסמיך ושהכל יתערבב לתערובת אחידה. במקרה הזה השתמשתי בתה בטעם פונץ' קינמון והוא יצא חביב ואדמדם (את שארית התה ערבבתי עם קצת סוכר וטיפונת דרמבוי ויצא לי משקה מצויין).
זה הזמן להוסיף פנימה קצת אלכוהול. למזלי לדני יש בר משקאות שלא היה מבייש לאונג' בר פלורנטיני ממוצע. אז כשדני ישן את שנת היופי שלו אני מתגנבת אל הבר ולוקחת הלוואה של אלכוהול. קצת ליקר דבש (בארנייגר). אפשר גם דרמבוי, ואפשר סתם וויסקי או קוניאק. או כל ליקר שאוהבים.
בכל מקרה, לא יותר משתי כפות. בינתיים, עד שהתערובת תהיה צוננת מספיק כדי לערבב פנימה את הביצה, נוסיף את שאר האבקות למיניהן.
נתבל באגוז מוסקט ומעט ציפורן (לא הציפורן שאתם חושבים). שניהם תבלינים מאוד מיוחדים וארומטים שתורמים המון לעוגה. קונים אותם בצנצנות פלסטיק קטנות. הם לא מאוד יקרים, נשמרים לנצח, ונהדרים לאפייה. תמיד טוב שיש בבית. לא לוותר! זה עושה את כל העוגה! אבל בזהירות איתם. רק קמצוץ מכל אחד, כי הריח שלהם מאוד חזק. תריחו…
מוסיפים גם את הסוכר (אפשר לבן, אפשר חום, ואפשר מיקס של שניהם – הכל יוצא מצויין), תמצית הוניל, הקינמון, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, והמלח. מערבבים היטב. כשהתערובת הצטננה קצת מוסיפים את הביצה (לא להוסיף אותה מיד אחרי התה, כי היא תהפוך לחביתה!), וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת דלילה יחסית, בצבע לא אטרקטיבי במיוחד.
אחרון אחרון חביב, לאחר שהבלילה אחידה ומעורבבת היטב, נוסיף את הקמח. מקפלים את הקמח פנימה בתנועות יעילות וארוכות רק עד שכמעט לא רואים יותר פירורים לבנים. לא לערבב יותר מידי, כי העוגה תצא מסטיקית. זה בסדר אם נשארים קצת גושים בבלילה, הם נספגים לחלוטין במהלך האפייה.
מוזגים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק (צרה כזו, כמו של "עוגת הבית" הקנוייה). רצוי לשמן את התבנית בקצת שמן או חמאה, כדי שיהיה קל לשחרר את העוגה אחרי האפייה. אחרת היא נדבקת.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לבערך 25 דקות, או עד שנועצים בעוגה שיפוד והוא יוצא כמעט נקי לגמרי, עם קצת פירורים שנדבקים אליו. לא לאפות יותר מידי כי יצא לכם עוגת חנק.
קרדיט לפורום אחר

ציטוט ההודעה