זוהי עוגת דבש שמתאימה במיוחד לראש השנה.
אבל מי אמר שאי אפשר להכין אותה לאורך כל השנה?
מה שנותן לה טעם קצת שונה מעוגות הדבש המסורתיות, אלה הם האילסרים הקלויים שמוסיפים לבצק.
וכמובן, כדרכן של עוגות דבש, טעמה של העוגה הזאת משביח כעבור יומיים שלושה, לכן כדאי להכין כמה ימים לפני המועד בו רוצים לכבד או להתכבד בעוגה.
שתיים ורבע כוסות קמח
שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית קינמון
1/2 כפית זנגוויל טחון
קמצוץ ציפורן
3 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס דבש
3/4 כוס שמן
כפית וחצי גרידת לימון
חצי כוס רסק תפוחים לא ממותק
3/4 כוס אילסרים קלויים קלות בתנור (ללא מלח)
אופן ההכנה
מערבבים חומרים יבשים: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, זנגוויל, ציפורן
בקערת המערבל מקציפים את הביצים, מוסיפים אליהן את הסוכר ולאחר דקה גם את הדבש
ממשיכים להקציף עד שהתערובת מקבלת צבע בהיר יותר
מוסיפים בהדרגה את השמן ואחריו את קליפת הלימון המגוררת
מורידים למהירות ערבול מינימלית, מוסיפים חצי מכמות תערובת הקמח, אחר כך את רסק התפוחים ומסיימים במחצית השניה של הקמח.
עוצרים את פעולת המערבל, שופכים פנימה את האילסרים הקצוצים ומערבבים ידנית
מעבירים לתבנית מתאימה ששומנה היטב
אופים כשעה בחום של 180 מעלות, בודקים באמצעות קיסם אם העוגה מוכנה
מוציאים מהתנור ומקררים בתוך התבנית כרבע שעה
אח"כ הופכים את העוגה לצלחת הגשה, ומניחים לה להתקרר לגמרי
כשהיא קרה - אפשר ורצוי לעטוף אותה ביריעת אלומיניום סגורה היטב - העוגה תישאר כך טריה במשך כשבועיים.
קרידיט מתכונים .נט




אופן ההכנה
