קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום] לראשונה: "ספיי קידס 4"– בארבעה מימדים
    על ידי -HAIM- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 11-08-2011, 16:24
  2. לוחם בארבעה מימדים - חלק 3
    על ידי ניר כ ה ן בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 23-12-2010, 17:43
  3. לוחם בארבעה מימדים
    על ידי ניר כ ה ן בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 18-11-2010, 14:56
  4. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 14-09-2005, 22:38
  5. אני חלק מההיסטוריה של צהל
    על ידי Semion בפורום דיבורים
    תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 10-09-2005, 16:07
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

לוחם בארבעה מימדים - חלק 2

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל לוחם בארבעה מימדים - חלק 2

שלום חברים,
    כתבה שניה בסדרה המצויינת יצאה לדרך.
    הכתבה מדברת על הפן הרוחני של הלוחם, ותפקידו בעיצוב אישיות, השגת מטרות, ובכלל. קצת ארוך אבל מומלץ מאוד!
    קריה מהנה!

לוחם בארבעה מימדים, חלק 2 מתוך 4 / טל שמואלי

היבטים רוחניים להתפתחות

זה לא סוד שהמילה "רוחניות" מעוררת קונוטציות לא נוחות בקרב הרבה מהשומעים אותה - על אחת כמה וכמה כשאר מדובר בלוחמים או לוחמים לעתיד. כשאני שומע אנשים מדברים על "רוחניות" אני מדמיין איזו מגדת עתידות בחדר אפוף עשן שמספרת לי שבגלגול הקודם הייתי ברווז.
    אבל עכשיו, כשהוצאתי את זה מהמערכת שלי, אני מבין שלא ניתן להתעלם מתהליכים שעוברים על האדם בלי קשר למידת דתיותו או רוחניותו. לא ניתן להתעלם מחוויות הקשורות לרוחו של האדם. לא סתם המסמך המכונן של צה"ל נקרא "רוח צה"ל". אגב, לימוד ושינון של המסמך הזה, חשוב ככל שיהיה, זו לא חוויה רוחנית כלל וכלל. וחוץ מזה... זה ידוע שהקורבנות הראשונים בכל מלחמה הם החוקים והתקנות.
    כולכם בוודאי שמעתם מישהו משתמש במשפט "הם לא ישברו את רוחנו". לכאורה – סתם עוד צירוף מקרי של מילים שמשתמשים בהם בלי להבין את משמעותם, אבל, ויש כאן "אבל" רציני - כשאני שומע את המשפט הזה, אני יודע מה מסתתר בין השורות.
    אני כותב את המאמר הזה ימים אחדים אחרי שהסתיים מחנה האימונים לקראת ימי הסיירות. גם אם לא הייתם במחנה האימונים בוודאי כבר ראיתם באיזו קלות יחסית אפשר להביא את הגוף לקצה גבול היכולת. בבוקר השני של מחנה האימונים הכושר הגופני מאבד מתפקידו הדומיננטי וכולם נישאים על גבה של... ניחשם נכון – הרוח.

דברנו כבר על איך מתחזקים גוף, וזה לכאורה פשוט. רוצה גב חזק? תעשה מתח. רוצה לב עוצמתי וריאות יעילות? צא לרוץ. רוצה רוח חזקה - תדליק מאוורר? אז זהו, שלא. הדרך לרוח חזקה עוברת בכמה תחנות, שבחלקן תמצאו את עצמכם שואלים שאלות שזו אולי הפעם הראשונה שתשאלו אותן, אך בוודאי לא הפעם האחרונה. ככל שתקדישו לנושאים אלו יותר זמן עכשיו כך סיכוייכם להצליח, איש איש במטרתו, גדולים יותר:
    • האם אני מקדיש זמן להצבת מטרות ולשאלות על היעוד שלי?
      אם התשובה לשאלה הזו היא "לא", הפסק לקרוא, קח דף ועט ותתחיל לכתוב. מה אתה רוצה להשיג? מה המטרה הרחוקה שלך? מה הקרובה?
    מטרה רחוקה יכולה להיות קבלה ליחידה מסוימת, מרוץ או אפילו סיום מסלול ביחידה שכבר התקבלתם אליה. מטרה קרובה צריכה להיות בטווח המיידי או הכמעט מיידי – אימונים חשובים, התגברות על פציעה או, וזה חשוב – קביעתה של מטרה רחוקה.
    • האם יש לך תחביבים שממלאים אותך? האם אתה מקדיש להם זמן?
      הדרך אל המטרה דומה לפעמים לצלילה מתחת למים. אתה כל כך עסוק בהתקדמות, בחתירה קדימה שאתה שוכח לרגע מי אתה ומה אתה. חשוב, מידי פעם, להוציא את הראש מהמים ולחזור למקומות שממלאים אותך באנרגיות – מלשבת עם חברים לארוחה טובה ועד ציור או אוריגאמי – זה לא חשוב מה התחביבים שלך כל עוד אתה מקפיד לעסוק בהם מידי פעם. "הסחות הדעת" האלו משולות להוצאה של הראש מהמים ולקיחת אוויר שחיוני להתקדמות שלכם.
    • תרגילי כוח מיוחדים:
      הנה תרגיל שעוד לא עשיתם באימונים: שבו בחדר, לבדכם, בלי מוסיקה או משהו לקרוא, בלי אינטרנט ועם פלאפון סגור ל 15 דקות. נראה אתכם.

אם זה נשמע לכם מיותרף אני מוכן להתערב שלא תצליחו לעמוד בזה.
      אם ניסתם וזה היה לכם קשה, תתחילו לבדוק למה. מה כבר נדרשתם לעשות?
      שימו לב למחשבות שצצו. שימו לב לכמה פעמים הסתכלתם בשעון או חיפשתם לעשות משהו אחר. להצליח לשבת בשקט יכול להיות קשה יותר מלרוץ על הים. אם אתם חושבים שאתם יודעים למה, תכתבו לי.
    • לא להפסיק ללמוד ולהתפתח:
      בדיוק כמו ששריר מידלדל אם לא משתמשים בו, כך גם הרוח. המפתח הטוב ביותר לשמירה על כשירות רוחנית היא לימודים. אני לא מדבר על לימודים מהסוג שמקבלים עליו ציון, אלא מהסוג שמעניין אתכם – שאתם באמת רוצים לדעת עליו יותר. תתחילו בלראות אם אתם יודעים על שם מי קרוי הרחוב שאתם גרים בו. תחדשו מנוי בספריה העירונית ותמצאו תשובות לשאלות האלו ואחרות. עם שאינו יודע את העבר שלו, לא ראוי לעתיד שלו.
    • לצאת לטבע ולשהות בו:
      הטבע, כל טבע, בין אם זה חוף או חורשה, הר או נחל, הוא כמו "מגבר" לרוח האנושית. שהייה מתחת לשמש, קפיצה בשלוליות או ריצה בגשם – פעולות קטנות שמוסיפות צבע לחיים שלנו. כלוחמים תבלו את רוב השירות שלכם בצורה כזו או אחרת של טבע. תלמדו לאוהב אותו, זה הבית השני שלכם.
    • ספרים, רבותי, ספרים:
      על המפתח לחיים. כל הבעיות שאתם חווים או תחוו – כבר קרו למישהו אחר ונכתבו באיזה ספר וזו ההזדמנות שלכם ללמוד מאחרים שכבר היו שם לפניכם.
    • תבררו מה הם הערכים המניעים אתכם:
      ושוב, בהקבלה בלתי נמנעת לגוף – אוכל מספק אנרגיה לאימון, להתאוששות ולבניה מחדש לגוף. מה שמניע את הרוח, הדלק שבו משתמש האדם הרוחני הוא ערכים. ערך יכול להיות "רעות" – ההבנה שהחברים שלך הם הדבר היקר ביותר לך ואתה עושה את מה שאתה עושה עבורם. ערך יכול להיות גם "אהבת הארץ", ואתה מבין שאתה מעוניין לעשות שירות משמעותי ככל האפשר כדי לממש זאת. כל עוד מערכת הערכים שלכם מגובשת (ולא מתנגשת עם החוקים של מדינת ישראל), אתם תהיו בסדר. במידה וה"ערכים" היחידים שאתם מכירים אלו הערכים התזונתיים של טונה וכמה חלבון יש בביצה, אנחנו בבעיה. רק מערכת מגובשת של ערכים תחזיק אתכם עם הראש מעל המים כשהגוף כבר לא יוכל יותר.
    אז אם לסכם בכמה מילים, אציין רק ששיפוט טוב נובע מניסיון, וניסיון הוא רק בסך הכל השם שאנחנו נותנים לטעויות שלנו. אתם יכולים להנהן בהסכמה עד מחר, אבל אתם נדרשים לפעול. שימו לב: ליד כמה מההצעות שפירטתי אתם יכולים לסמן "וי"?

אם סימנתם "וי" ליד פחות מחצי, גשו לעבודה ותתחילו ליישם. אם סימנתם יותר מחצי – השלימו את הרשימה ותצטרפו אלינו שוב למאמר שיעסוק בהיבטים הרגשיים של האימון וביכולת להשתמש ברגשות שלנו, שכן "מי שמסוגל לאלף את ליבו, מסוגל לכבוש את העולם" (פאולו קואלו).
    ניר כהן

מאמן מקצועי לבני נוער לקראת גיוס

מאמן ראשי Excellent Training

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק
    שם פרטי
    באקס
    לייקים
    222
    נקודות
    -20
    משפט מחץ
    באקס באני באקס באני זה הוא שמי!

תודה אחי .

"Once more into the fray
    Into the last good fight I'll ever know.
    Live or die on this day
    Live or die on this day."

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

לא יודע מה איתך, אותי הצחיק שאתה בא ומדבר על איך זה להיות לוחם וכולך מורעל והכל...וכתבת בהתחלה קריה נעימה =)
    ולעניין, יש פה כמה דברים נכונים וטובים, אבל לא צריך להגזים, רוב האנשים לא חיים נושמים ואוכלים צבא.
    אתה יכול להצליח בסיירת טוב מאוד גם בלי חלק מהדברים האלו.
    רק צריך רצון טוב נחישות והשקעה...
    נערך לאחרונה על ידי הנודד; 08-12-2010 בשעה 18:21.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

טעות כתיב אחי...
    לגבי ההערה השניה - יש המון אנשים שחיים נושמים ואוכלים צבא, במיוחד אלה שנמצאים ביחידות הקרביות,
    לפעמים, הרוח זה הדבר היחיד שמחזיק וזה היה המסר העיקרי בכתבה
    ניר כהן

מאמן מקצועי לבני נוער לקראת גיוס

מאמן ראשי Excellent Training

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

אני יודע אחי...סתם ציינתי שזה הצחיק אותי =)
    הדבר היחידי שהחזיק אותי ואת החברים שלי זה שליחות (שלפעמים היה קשה להרגיש אותה שם), רעות ועזרה אחד לשני...

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 05:36.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,584 | הודעות: 8,200,177 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect