פאי מוס שוקולד
תבנית בקוטר 24
מצרכים לקלתית:
225 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך
4 כפות סוכר
3 כפות חמאה מומסת
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרסקים את האגוזים והסוכר במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-8-10 דקות, עד הזהבה קלה (זהירות מאפיית יתר).
מצרכים למילוי:
225 מ"ל (כוס) חלב
2 כפיות אבקת ג'לטין
115 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים מופרדות
225 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
כפית וניל משובח
כף ליקר אמרטו (לא חובה)
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מניחים את החלב בבן מארי (סיר מעל סיר נוסף ובו מים רותחים), מפזרים מעל את הג'לטין וממתינים 2 דקות.
מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וממשיכים לבחוש על אש נמוכה 5-4 דקות עד המסה.
מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים עם מטרף עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את הוניל והליקר ומערבבים.
מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
מקציפים את השמנת המתוקה ומעבירים בקיפול אל השוקולד.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הוניל והליקר ומערבבים.
יוצקים על הקלתית ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
![]()




ציטוט ההודעה