אורז מטוגן עם ירקות ועוף
מצרכים:
4 מנות
3 כפות שמן
250 גרם פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רוטב סויה
2 ביצים גדולות טרופות
1 בצל חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר
3 כוסות אורז מבושל
1/2 כרוב חתוך לשערות
1/2 כוס גרעיני אפונה
1 כף נאם-פלא (רוטב דגים תאילנדי, להשיג בחנויות אוריינטליות (1 כף רוטב צ’ילי תאילנדי מתוק)
מיץ מ-1/2 לימון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים או 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים כף שמן בווק, מוסיפים את נתחי העוף, כף סויה ומקפיצים כ-3-4 דקות.
- מוציאים ושומרים בחום.
- מוסיפים לווק עוד כף שמן, מוסיפים תוך טריפה את ה ביצים עד לקבלת נטיפי ביצה.
- מוסיפים בצל, גזר, שום וג’ינג’ר ומקפיצים כ-2 דקות.
- מוסיפים אורז, כרוב ואפונה, מקפיצים דקה-שתיים, מתבלים בכף סויה ורוטב הדגים, מערבבים היטב ומחזירים את העוף לווק.
- יוצקים את רוטב הצ’ילי, מיץ לימון ובצל ירוק, מערבבים ומגישים.
הערות העורך:
במקום הפרגיות אפשר להשתמש בקוביות חזה עוף או בעוף טחון או ברצועות בשר בקר , סינטה, שייטל או פילה ומקצרים את משך ההקפצה ל-3-2 דקות.
אפשר להוסיף כוסברה במקום הבצל הירוק, אני ממליץ להשתמש בשניהם.
אם רוצים לקחת את הילדים בחשבון שאגב מאד אוהבים אוכל מוקפץ אז לוותר על רוטב הדגים
מנה עיקרית קלה להכנה, בעלות זולה ללא הכנות מראש, זמן ביצוע עד חצי שעה, הקפצה עד רבע שעה.