קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מאמר+דיון] אנושיים
    על ידי you may call me V בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 27-01-2012, 22:39
  2. [מאמר+דיון] אנושיים
    על ידי you may call me V בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 20-01-2012, 21:19
  3. חלום [ מאמר \ דיון ]
    על ידי reuvend בפורום דיבורים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 31-10-2011, 16:07
  4. [מאמר+דיון] יתרונות האימון האירובי..
    על ידי SoulMan בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 06-07-2008, 19:32
  5. [דיון] האנטי-וירוס שלכם + הורדות + מאמר.
    על ידי -Eliezer- בפורום תוכנות להורדה
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 23-11-2007, 09:38
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

[מאמר+דיון] גישה

משתמש מתחיל
    לייקים
    12
    נקודות
    0

ברירת מחדל [מאמר+דיון] גישה

מאמר:גישה

האמת שלמרות שזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה אני קורא כאן נושאים ומאמרים כבר דיי הרבה זמן... לאחרונה נתקלתי בנושא הזה של גישה והבנתי כמה דברים אז החלטתי לחלוק את זה איתכם ולפתוח דיון על זה... אני ישמח גם לתגובות בנות על המאמר.

יש הרבה דרכים לאפיין בן אדם: מראה חיצוני, נוכחות, אופי וכו'... אבל לאחרונה הבנתי שהדבר שהכי משפיע על איך אני מרגיש עם בן אדם אחר זו הגישה, אני אתן קצת דוגמאות כדי שתבינו על מה אני מדבר:
    -הכרתי לפני חודש בערך בעבודה מישהו בגיל שלי שכל דבר שקרה ידע לקחת לכיוון חיובי, ברמה של גם אם היו אומרים לו ללכת לנקות שירותים מלאים קיא הוא היה אומר יאללה בוא נבדוק מה יש בקיא מה היא אכלה!
    -דוד שלי, שגרתי אצלו במשך חודש בן אדם שהכל חייב אצלו להיות מסודר ב-100%, ברמה שרס"ר בצבא לא היה מתבייש בכלל, איכשהו הוא מצליח למצוא משהו שלילי בכל דבר.
    -חבר שלי עוד מכיתה ד' הוא הייצור הכי ילדותי שקיים, כל מה שהיינו עושים פעם וכבר לא עושים הוא ממשיך לעשות.. וגם נהנה מזה.. דברים כמו לרדת מדרגות נעות בכיוון ההפוך או לזרוק שאריות אוכל על אנשים.

אחרי שהבנו מה זה גישה נשאלת השאלה מה הגישה שלי? תחשבו לשניה איזה אנשים אתם, מאיזה סוג, אני הבאתי כאן דוגמאות קיצוניות אבל יש הרבה אזור אפור. אני למשל עכשיו מגדיר את הגישה שלי כבן אדם עם גישה קלה, אני אוהב לזרום עם מה שקורה, להינות ממה שיש ולשאוף למה שאין, זאת הגישה שאני אימצתי לעצמי.

האם אפשר לשנות גישה?
    כן, אבל לא.
    אני אסביר:
    אני למשל תמיד הייתי בן אדם ביקורתי, תמיד רואה את הפרטים הקטנים ואת כל הצדדים ואני גם תמיד יהיה ככה, זה החלק שאי אפשר לשנות. אבל בעבר הייתי לוקח את זה לכיוונים שליליים, לדוגמא הייתי יכול לא לקנות משהו רק בגלל מה שהמוכר מרוויח מהעיסקה, בלי קשר לרווח שלי. היום אני לוקח את הדברים לכיווון החיובי, מסתכל על הצד הטוב של כל דבר לפני חודש יצאתי עם חברים למסיבה, שתינו בבית של חבר אחד ולקחנו מונית, הסתבר שחבר שלי הדפוק לא בדק את הגיל והמסיבה לאנשים שגדולים ממנו ב-7 שנים בערך והלכנו למקום אחר, יש אנשים שהתבאסו אבל דווקא בחרתי להסתכל על זה בצורה חיובית, בסופו של דבר זה היה אחד הלילות הכי מצחיקים שהיו לי באותו חודש, אפילו שבזבזתי 50 שקל סתם על מוניות.

עכשיו תחשבו מה הגישה שלכם?איך אתם רואים את החיים? מה הגישה של האנשים שאתם מכירים? הגישה שלכם השתנתה? אתם רוצים לשנות משהו בגישה?

מקווה שהצלחתי להסביר את זה ברמה מספיק גבוהה. שיהיה לנו דיון טוב ויאללה תגובות

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

אני רואה את זה קצת אחרת.
    כל דבר הוא בר שינוי גם הביקורתיות שהיא חלק ממך כביכול.
    כבנאדם לכל אחד יש את יכולת הבחירה בחיים בכל דבר שקורה החל באיך להגיב ומשם באיך הוא מרגיש.
    מה שאתה קורא לו גישה הוא הבנה כלשהי על החיים/או מהחיים שמשליך לך על כל החיים כי הוא נותן לך בעצם את היכולת לבחור באופן עקבי כלשהו ו"מדריך אותך".
    אתה לא יכול לבחור גישה , כן אתה יכול אבל זה בא מתוך הבנה כלשהי ולכן אי אפשר לשאול מישהו אם הוא רוצה לשנות משהו בגישה אלא לשנות משהו בעצמו כלומר במה שהוא הטמיע בעצמו(ברגש כלשהו שהוא הטמיע).
    כל עוד ההבנה הזאת לא מוטמעת בך מספיק כלומר לא עשית אותה מספיק בהתמדה ומספיק פעמים יהיו כל מיני דברים שיפגעו בה מידי פעם.
    כאן בא לידי ביטוי המומנטום ראה מאמר שפורסם קודם.
    כדי להשפיע על החיים בצורה הכי חזקה ולתווך הארוך צריך להטמיע את הגישה שאתה מאמין בה.
    אך זה תהליך ארוך ולעיתים עדיף פשוט לעבוד בפעולות ולהשפיע ישירות על הרגש תוך התעלמות ממה שאתה חושב באותו רגע.
    לדוגמא לפעמים עדיף לעשות קצת שטויות כדי לצאת מבאסה כלשהי מאשר להבין למה עדיף ליהיות שמח ואז פשוט ליהיות שמח מעצם זה שאתה חיי ושזה כייף.(שוב תלוי על כמה זמן מדובר שהרי מהבנה תמיד תגיע הפעולה בסופו של דבר).
    איך אנחנו רואים את החיים שאלה קצת גדולה תקטין אותה קצת ויהיה דיון מעניין.
    ואם התכוונת בשאלה לאיך אנחנו רואים את זה שאנחנו חיים אז זהו דבר נפלא ומגניב ביותר.
    אוקי אז מה אני רוצה לשנות בעצמי כרגע שתיהיה לי את היכולת לעשות דברים גם שיש חוסר מוטיבציה או חוסר רצון או היכולת לשנות את הרגש הזה ולגרום לעצמי לרצות לעשות אותו.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

מה יעשה בן אדם שיש לו גישה קבועה שנצורה בו והוא משתוקק לשנות אותה?
    ולדעתי נטייה של עשיית שטויות יכולה מאוד לעזור לך בחיים, כל עוד תדע מתי ואיך להשתמש בה.

לא כל גישה שהיא לכאורה לא טובה בעיניך היא באמת כזאת לא טובה, פשוט צריך לדעת להשתמש בה ולא לשנות אותה.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

כמו שכתבת בעצמך, הצגת כאן בעיקר גישות קיצוניות. מטבען, גם נוח מאוד להגדיר אותן,
    אני חושב שאצל הרבה מבני האדם, אין גישה אחת קיצונית, יש הרבה אפור כמו שאמרת,
    ועדיין גישה זה דבר שיכול לשמש במצבים מסוימים, לא בתור אימוץ "גישה לחיים" אלא בתור לעשות שימוש חיובי בגישה כזאת או אחרת במצב המתאים,
    למשל, לא בכל מצב נכון לנקוט בגישה הרואה כל דבר באור חיובי, לפעמים רצוי גם לנקוט גישה ביקורתית וחשדנית מעט כלפי כל מיני דברים בחיים,
    לא תמיד גישה קלילה וזורמת תהיה פתרון לכל מצב מורכב ורציני, כמו כן להפך - הגישה רצינית וה"כבדה" לא תמיד היא חיובית, ומניבה פרות טובים.

משכך, לדעתי לא טוב לחיות את החיים עם "גישה"
    לא טוב ללכת בתוך ריבוע מוסכם ומוגדר מראש,
    לא כדאי להיות בן אדם שחבריו יוכלו לצפות תגובות שלו מראש...

חשוב מאוד, שימושי למדי, להיות אדם שמודע למושג "גישה" לדעת להשתמש בו לטובתך כשצריך,
    לעטות על עצמך מסיכה של חשיבה בעלת גישה מתוכננת מראש.

ד"א, סחטיין על הפוסט
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 24-05-2011 בשעה 23:21.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:29.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect