מאמר:גישה
האמת שלמרות שזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה אני קורא כאן נושאים ומאמרים כבר דיי הרבה זמן... לאחרונה נתקלתי בנושא הזה של גישה והבנתי כמה דברים אז החלטתי לחלוק את זה איתכם ולפתוח דיון על זה... אני ישמח גם לתגובות בנות על המאמר.
יש הרבה דרכים לאפיין בן אדם: מראה חיצוני, נוכחות, אופי וכו'... אבל לאחרונה הבנתי שהדבר שהכי משפיע על איך אני מרגיש עם בן אדם אחר זו הגישה, אני אתן קצת דוגמאות כדי שתבינו על מה אני מדבר:
-הכרתי לפני חודש בערך בעבודה מישהו בגיל שלי שכל דבר שקרה ידע לקחת לכיוון חיובי, ברמה של גם אם היו אומרים לו ללכת לנקות שירותים מלאים קיא הוא היה אומר יאללה בוא נבדוק מה יש בקיא מה היא אכלה!
-דוד שלי, שגרתי אצלו במשך חודש בן אדם שהכל חייב אצלו להיות מסודר ב-100%, ברמה שרס"ר בצבא לא היה מתבייש בכלל, איכשהו הוא מצליח למצוא משהו שלילי בכל דבר.
-חבר שלי עוד מכיתה ד' הוא הייצור הכי ילדותי שקיים, כל מה שהיינו עושים פעם וכבר לא עושים הוא ממשיך לעשות.. וגם נהנה מזה.. דברים כמו לרדת מדרגות נעות בכיוון ההפוך או לזרוק שאריות אוכל על אנשים.
אחרי שהבנו מה זה גישה נשאלת השאלה מה הגישה שלי? תחשבו לשניה איזה אנשים אתם, מאיזה סוג, אני הבאתי כאן דוגמאות קיצוניות אבל יש הרבה אזור אפור. אני למשל עכשיו מגדיר את הגישה שלי כבן אדם עם גישה קלה, אני אוהב לזרום עם מה שקורה, להינות ממה שיש ולשאוף למה שאין, זאת הגישה שאני אימצתי לעצמי.
האם אפשר לשנות גישה?
כן, אבל לא.
אני אסביר:
אני למשל תמיד הייתי בן אדם ביקורתי, תמיד רואה את הפרטים הקטנים ואת כל הצדדים ואני גם תמיד יהיה ככה, זה החלק שאי אפשר לשנות. אבל בעבר הייתי לוקח את זה לכיוונים שליליים, לדוגמא הייתי יכול לא לקנות משהו רק בגלל מה שהמוכר מרוויח מהעיסקה, בלי קשר לרווח שלי. היום אני לוקח את הדברים לכיווון החיובי, מסתכל על הצד הטוב של כל דבר לפני חודש יצאתי עם חברים למסיבה, שתינו בבית של חבר אחד ולקחנו מונית, הסתבר שחבר שלי הדפוק לא בדק את הגיל והמסיבה לאנשים שגדולים ממנו ב-7 שנים בערך והלכנו למקום אחר, יש אנשים שהתבאסו אבל דווקא בחרתי להסתכל על זה בצורה חיובית, בסופו של דבר זה היה אחד הלילות הכי מצחיקים שהיו לי באותו חודש, אפילו שבזבזתי 50 שקל סתם על מוניות.
עכשיו תחשבו מה הגישה שלכם?איך אתם רואים את החיים? מה הגישה של האנשים שאתם מכירים? הגישה שלכם השתנתה? אתם רוצים לשנות משהו בגישה?
מקווה שהצלחתי להסביר את זה ברמה מספיק גבוהה. שיהיה לנו דיון טוב ויאללה תגובות![]()

ציטוט ההודעה