״חיה כל יום כאילו הוא יומך האחרון. אל תחיה כך אם אתה מתכוון לחיות לנצח״ (מהטמה גנדי).
הגיע הזמן לצאת מהנוסחה של אני, ואני, ואני, ואני...
קשה לי, רע לי, עצוב לי, כואב לי, ואנשים אחרים משפיעים על מצב רוחי...
דיי! - הגיע הזמן לשנות את זה.
אני רוצה לספר לך משהו אישי.
באחד מהמאמרים יצא לי לספר שבכל יום אני לומד משהו חדש. שיעורי חיים. כואבים ככל שיהיו, אין דרך אחרת לקבל אותם.
אחד השיעורים הוא: "אל תהיה במקום שלא טוב לך".
לתיאור, בעולמנו יש אנשים שמתאבדים. - למה לדעתך הם עושים את זה? - "אל תהיה במקום שלא טוב לך". - זה כל כך עצוב לי לתאר את זה בהקשר זה, אבל רק בעזרת מוות אפשר להעצים את משמעות החיים. הידיעה שלכל הדבר הזה יש סוף.
תסתכל על החיים שלך. כל פעם בחרת בדרך שמובילה למטרה, וכל פעם נכשלת בה. ככה לפחות אתה מרגיש. אז תן לי לספר לך משהו על הדרך שלך:
אתה לא הסתכלת אפילו לרגע לאיפה אתה הולך! אתה כל הזמן הסתכלת על המטרה בלבד, שלא יצא לך לראות את הדרך שאתה הולך בה. - במילים אחרות, ראית את המטרה שלך, ובגלל שהיא רחוקה מעולם לא הגעת אליה. לא נהנת מהדרך שצריך לעשות בכדי להשיג אותה.
אתה רוצה לשנות את זה? - אתה צריך פשוט לראות בעיניים פעם אחת הצלחה.
אתה צריך לראות מטרה אחת שלך מגשימה את עצמה, בכדי להאמין ששאר המטרות שלך יצליחו.
ובגלל זה צריך להציב מטרות קטנות, לפני שעוברים לגדולות.
״אתה רוצה לדעת מי אתה? אל תשאל. תפעל! פעולות מגדירות, והן יגדירו אותך״.

מצב ההווה שלך:
אתה קורא מאמרים, צובר המון מידע. - מה עם המציאות? - אתה הגעת לפורום בכדי לשנות את חייך, ואם לא תפעל דבר לא ישתנה!
אתה רוצה שינוי! - מחשבות זה מעולה! באמת שזה מעולה! - אבל זה 15% מתוך ה-100% של שינוי ההרגלים שלך.
הגיע הזמן לבדוק מה קרה שלא גדלת להיות מה שאתה רוצה. הגיע הזמן שנחטט בעבר שלך - וביחד נבדוק מה קרה בפנים, מזמן, בעבר המודחק שלך:
"תעצור. תביט אחורה בחייך, ותראה מה עברת. הגיע הזמן להפוך להיות האדם שאתה רוצה. - ורק אתה יכול לעשות את זה."
אני רוצה שתפתח קובץ במחשב ותכתוב את כל הכאב של העבר שלך. הכאב הזה הוא הסיבה למה שאתה היום. (אל תנסה לנסח משפטים, ולנסות לקרוא את הטקסט שוב ושוב - פשוט תכתוב!)
תרשום את האמת, תהיה כנה עם עצמך, ואל תפחד לרשום מילים כואבות ככל שיהיו. תכתוב הכל! תרגיש את מה שאתה כותב, יש אפשרות שכמה דמעות יפלו בגלל שאתה נזכר. - זה אומר שפעם ראשונה בחיים שלך, אתה באמת פורק.
אחרי הכתיבה:
קרא את מה שכתבת. אתה מבין?. אתה מבין שבגלל מעשים של פעם אתה מה שאתה היום. לא בגלל מה שחשבת. בגלל מה שעשית. העבר שלך אלו מעשים, והמחשבות אלו הדברים שרצית לעשות בעבר, בדיוק כמו בהווה.
עכשיו אחרי שכתבת את העבר שלך, הגיע הזמן שנמשיך הלאה. - אנחנו רק בפתיח..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- את ההמשך אני אכתוב אחרי שאראה שמספר אנשים החליטו ללכת איתי בניסיון לעבור שינוי.
אני עושה בדיוק אותו דבר כמוכם. - אני מבטיח לכם שמה שכתוב כאן לא נכתב מספר, ולא משום מקור מידע אחר.
אני גם מבטיח שאתם לא עושים את זה לבד. אני עושה את זה ביחד איתכם.
תזכרו תמיד, שלא משנה כמה מאמרים תקראו, וכמה תכתבו. בסופו של דבר המציאות היא זאת שתקבע.
״זה לא הידע שאתה לומד. זה הידע שאתה נהיה״.