חזון אישי-
שלום לכולם, זה מאמר ראשון שלי מקווה שזה יתרום
חזון אישי הינו תמונה ויזואלית עתידית רצויה של חייכם כפי שתרצו לחיות אותם בכל תחום שהוא, למעשה הוא פועל במקביל הצבת מטרות
"הסוד - חוק המשיכה" כך שאם משלבים את שתי הכלים יחד עם החחזון אישי זה הופך ליותר יעיל.
חזון אישי הוא כלי חזק מאוד שיכול לסייע לנו להתקדם לעבר מטרותינו,
אם אין לנו חזון כזה אנו הרבה פעמים מוצאים את עצמנו "מתגלגלים" בחיים ללא שכיוונו מראש לאן ברצוננו להגיע.
מהו חזון אישי?
החזון האישי הוא תמונה ברורה ומפורטת ככל האפשר של העתיד שלכם, של חייכם כפי שהייתם רוצים לראותם. הוא מורכב מאותם הדברים שמרגשים
אתכם, שאתם אוהבים ורוצים לעשות.
החזון הוא המקום, המעמד והסיטואציה אליהם הגעתם בסוף התהליך, כלומר אתם חיים את חייכם כאילו שכבר השגתם את מטרתכם הוא צריך להיות
מציאותי במידה, אך גם שאפתני במידה !חשוב לי לציין שאני לא מעודד אנשים לחיות בתוך "פנטזיה" זה לא המטרה שלי,הכוונה שלי פה היא שילוב
של חזון בד בבד עם הצבת מטרות שאנחנו באמת רוצים ולא פחות חשוב שיהיה ריאלי.
הוא צריך להלהיב אתכם - משהו שהרעיון על מימושו מדליק אתכם וגורם לכם לפעול, שיגרום לכם לקום בבוקר.
ככל שהחזון שלכם יהיה מפורט יותר, ברור ומוגדר בזמנים, בפרטים, בכמויות ובמקומות כך הוא הופך להיות מוחשי יותר,אמיתי יותר
ולכן גם בר השגה.
לחזון כוח אדיר ,החזון הוא היכולת לראות מעבר למציאות ההווה שלנו , ליצור, להמציא את מה שעדיין אינו קיים, להיעשות למה שעדיין אין אנו.
מאותו רגע בו החלטנו מהו החזון עלינו להתנהג כאילו הוא מתרחש כבר עכשיו.
כך בעצם אנחנו מתרגלים יותר טוב את התת מודע שלנו להשיג לנו את מה שאנחנו רוצים.
אתם תופתעו לגלות לאחר זמן לא רב לאילו תוצאות ומקומות אתם מגיעים.
לפעמים יהיו ארועים מסויימים שיסיטו אותנו מן המסלול ונצטרך לשנות כיוון בטווח הקצר, אבל מאחר והחזון הוא לטווח הארוך תמיד יש לנו על מה
להסתכל ולכוון את המסלול מחדש.
אם נשנה את תפיסתנו ביחס לאירועים מסיטים כאלו, ונבין שארועים לא צפויים תמיד יקרו נוכל גם להתייחס לאירועים כאלו כאתגר,
כהזדמנות או כדרך נוספת לשפר את החזון שלנו,ללמוד משהו חזק ובעצם להתפתח והלתעצם בעוד שלב שזה מדהים!
ניתן להמשיל את בניית החזון לתכנון מסע: נניח שהנך מעוניין לנסוע לעיר מסויימת, האם יעלה על דעתך להתחיל ולנסוע מבלי שעצרת לרגע
וחשבת לאיזו עיר ברצונך להגיע? ברור שלא
למעשה כל שאנחנו צריכים לעשות הוא בדומה ל"הסוד"
בו אנחנו מדמים את מה שאנחנו רוצים בראש,בחזון האישי אנחנו כותבים את מה שאנחנו רוצים כאילו שכבר יש לנו אותו אנחנו כותבים איך אנחנו
מרגישים עם זה שהשגנו את המטרה כיצד אנחנו נהנים ממנה איזה תועלת אנחנו מפיקים ובקיצור מתארים את האושר שלנו בכתב.
באיזו מציאות אתה רוצה לחיות בעוד שנה חמש שנים ועשר שנים שנים בתחומי החיים השונים?
אהבה וזוגיות, משפחה, עבודה, קריירה, כספים ,סביבה פיסית ורמת חיים, תרבות ופנאי, בריאות תזונה וספורט,
התנדבות ותרומה לקהילה, התפתחות אישית רוחניות ועוד
דוגמא לחזון אישי:
אני מושך הרבה אהבה וחום לחיים שלי,אני מתראה בכל יום עם החברים שאני אוהב שהם תמיד מטעינים אותי באנרגיה.
אני מאושר בכל בוקר שאני קם ומגשים.
אני נמצא בעשייה ובהתקדמות מתמדת וזה מספק אותי ומסב לי הרבה שמחה
חזון לטווח הארוך:
בשנת 2018 אני מרצה בסדנה שהקמתי "חשיבה חיובית למען חיים חיוביים" יש לי מגוון גדול של אנשים שמעוניינים להיחסף לידע שלי,אני מצליח
לקדם אותם ולחולל בהם שינוי האנשים מודים לי בתמורה ומברכים אותי, אני מרוויח 25 אלף ש"ח נטו לחודש...וכו' וכו' כל אחד ואיך
שהוא רוצה לראות את עצמו בעתיד.
אני מציע שבדף אחד (אם זה יותר מדף אחד זה בסדר) תכתבו את המטרות שאתם רוצים,תכנית איך אתם ולכים להשיג אותם לפעול בדיוק כמו.....
ובדף אחר תכתבו את החזון שהדפים יהיו מחוברים ושתמיד תוכלו לעיין שם ולראות איפה אתם עומדים מה לשפר וכו'
ישנו חוק בפסיכולוגיה האומר שאם תבנה לעצמך תמונה בראשך של מה שאתה רוצה להיות, ותחזיק את התמונה הזו מספיק זמן,
מהר מאד תהפוך להיות מה שחשבת עליו.![]()

ציטוט ההודעה