עמותת 'אחריי!'
הסבר על "אחריי"
"אחריי!" הנה עמותה חינוכית חברתית הפועלת במטרה להצמיח מנהיגות צעירה ולעודד מעורבות חברתית בקרב בני נוער וצעירים הנמצאים בצומת הדרכים האחרון בו ניתן להשפיע על עתידם באמצעות חינוך.
באמצעות תכניות חינוכיות המחברות לאבני דרך בחברה הישראלית נוטעת העמותה בחניכיה תחושת הצלחה ומסוגלות ומעודדת אותם להשתלב כאזרחים תורמים בחברה הישראלית.
בעצם, עמותת "אחריי" מכינה את האנשים שבאים לאימונים לקראת הצבא ומכינה אותם לכושר.
האימונים שמתקיימים הם הדבר הכי קרוב לטירונות שתתקיים בצבא.
חשוב לציין שאחריי היא מוסד ללא כוונות רווח ( מלכ"ר ) וההשתתפות היא בחינם.
יש הרבה מאוד ערים שיש בהם קבוצות שונות של אחריי, אם אתם רוצים לבדוק אם יש קבוצה שמתאמנת בעיר שלכם אתם מוזמנים להכנס לאתר הרשמי שמפורסם בקישור בהמשך האשכול.
* ישנם כמה קבוצות בכל עיר, אני מתאמן בקבוצה של סיירת י"א באשדוד, הנה קישור לקבוצה בפייסבוק: לחצו כאן
מה עושים באימונים?
כמו שצויין מלמעלה, האימונים מכינים לשירות קרבי בצה"ל. המאמנים הם אנשים יוצאי צבא יחידות קרביות עם ניסיון בשטח והם מתנדבים לבוא ולהעביר את האימונים.
כל מאמן בוחר בכל אימון יסודות אחרים שצריכים לשים עליהם דגש: ריצות קצרות, ריצות ארוכות, ספריטנים, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, סחיבת שקים, זחילות, עליות וירידות, סחיבת אלונקות ועוד.
באימונים הושם דוגש מאוד חשוב של עבודת צוות ועזרה לזולת.
כמו שצויין מלמעלה, ההשתפות היא חינם, דבר שמבדיל מהרבה עמותות אחרות להכנה לצבא.
כמו כן, מדי פעם בסוף אימון אנחנו יושבים ודנים בענייני אקטואליה שקשורים וגם בענייני צבא שונים.
המאמנים עוזרים בכל בעיה ועונים על כל שאלה - צו ראשון, גיוסים, גיבושים ועוד.
מה עוד יש באחריי?
חוץ מאימונים שונים, מתקיימים גם מסעות, ימי ספורט, טיולים שונים ( הטיול שמתקרב הוא טיול לחנוכה לשלושה ימים ), סימולציות ליום סיירות ועוד!
אם אתם רוצים עוד מידע, אתם יכולים לבדוק באתר הרשמי של הקבוצה:
http://www.aharai.org.il/
דעה אישית
אני מציע לכולם להצטרף, זאת קבוצה שמגבשת, מכינה לצה"ל ויש עוד הזדמנות לרכוש חברים
אם אתם רוצים לעשות שירות רציני ולתרום כמה שיותר לצה"ל ולהיות מוכנים כמה שיותר, מאוד מומלץ להצטרף.
יש 2 אימונים בשבוע עם מאמן ומדי פעם אנחנו קובעים לעוד אימון ביום שישי\שבת או יוצאים לשחק פוטבול או כדורגל.
זה מאוד כיף שהאימונים האלה באמצע השבוע, קצת חופש מן השיעורים והלימודים הקשים.
האימונים שלנו מתקיימים בים והרוח והאווירה שכולם רצים למען מטרה אחת - מאוד תורם ומגבש למורל.
מאוד ממליץ בכללי לכולם להצטרף, לא להתעצל, להרים ת'תחת ולהגיע לאימון ניסיון.
משפט שאהבתי שהמאמן שלי אמר:" יש לא יכול, יש לא רוצה ואת שניהם אני לא מקבל! "
סרטונים ותמונות
[תמונה של הקבוצה שלנו ביום ספורט האחרון]
[צוות בסדרת חנוכה 2010]
[ יום סימולציה של אחריי 2007 ]